VU didžiausia stipendija 325 Lt, KTU – 780 Lt

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Paberzis 2010-01-27 16:08
Taip, manau, kad tokiu metu kaip šis, reiktų palikti pakankamai platų studentų, gaunančių stipendijas ratą ir mokėti po 150-300lt stipendijas. Tai labai didelė parama ir studentams ir jų tėvams. Sunkmečiui baigiantis manau, kad gaunančių skaičių galima būtų sumažinti iki kokių 10-15 procentų ir taip motyvuoti stengtis dėl stipendijos. Pats gaunu stipendijas jau šešti metai (magistro paskutinis kursas), didesnes ar mažesnes, pusantrų metų dirbau ir sugebėjau gauti stipendiją. Bet kuriuo atveju, gaunami pinigėliai 175-300lt visada buvo didelis motyvas pasitemt ir pasistengt.
gedas 2010-01-27 16:50
ir labai supriešintų studentus kurse, jau dabar didelė konkurecija, ir daugeliu atveju studentai nelinkę vieni kitiems padėti, nes maždaug galvoja: "gausiu geresnį pažymį, tai gausiu ir stipendiją." iš tikrųjų stipendijos motyvuoja studentus mokytis geriau, bet tik tuo atveju jeigu jų gauna 30% i6 kurse esančių studentų. jeigu kurse mokosi 30 studentų, tai esant 10 stipendijų motyvacija mokytis šiais krizės laikais išlieka ir dėl tų 190 lt per mėnesį. mažesnis stipendijų skaičius ir didesnė stipendijos suma DEMOTYVUOTŲ studentus geriau mokytis, jeigu bus stipendijų 3-5, tai išlieka maži šansai studentui tarp jų patekti ir jis gali nuspręst dėl to nebesistengt. pvz. mano kurse mokosi 7 studentai. stipendijų yra tik 2 (~30 proc.) viena stipendija padidinta 390 lt, kita normali 190 lt. taigi šiuo atveju būtų geriau, kad padidintos nebūtų, o būtų trys normalios, nes jos motyvuotų likusius studentus siekti geresnių rezultatų, nes padidėja šansai, jog gausi tą stipendiją. ir kaip galima taip nusišnekėti straipsny. didesnės stipendijos motyvuotų geriau mokytis. priešingai.
kentas 2010-01-27 17:54
galbut geriau butu, kad stipendijos butu mazesnes, bet jas gautu didesnis ratas studentu
immortallt 2010-01-27 18:00
Gedas apie ka tu cia kalbi ? Kai puse kurso gauna stipendijas ir nemokamus mokslus (na sie akademiniai metai kitokie ir nlb ka apie juos dar zn). Mokaus ISM'e, musu dabar liko 120 is 180 (3kursas, nors dabar sedziu Osle) tai tik 12 zmoniu gauna nuolaida mokslui. Konkurencija didele, nuolaida gaut sunku, bet tai skatina konkurencija. O ne kaip VGTU pasakojo, su skola viena gavo pusiau apmokama vieta + minimalia stipendija ( cia buvo pries pusantru metu). Taigi juokinga, cia net nepazangus jei skola turi! O vidurkis sake kazkas tarp 5 ir 6. Kai <5 = 0
3ntux 2010-01-27 19:18
Immortallt mažiau tikėk gandais,pats mokaus VGTU ir žinau. Kol nepadarė reformos ir vidurkio 8 tai stipendija buvo nuo 6,25- 93 lt virš 7.25-180 lt . o po reformos jei turi bent viena skola iškart netenki jos,nesvarbu koks vidurkis. Per krizę ,neaišku nuo kokio vidurkio mokės stypkę iš viso... Na mano vidurkis kol kas 9.5 bet liko dar vienas egzas,tikiuos gaut stipendija ... Mano nuomone,turi būt iš anksto duotas vidurkis,nuo kurio bus mokama stpendija,o ne gaudyt vėja laukuos ir galvot ar užteks vidurkio ar trūks. Stipendija dalinai skatina mokymąsi,tik gaila kad ji tokia maža ir iš jos išgyvent neįmanoma...
gedas 2010-01-27 19:30
aš tiesiog kalbu apie tai, kad kai stipendijas gaus 3-4 žmonės iš kurso, nesvarbu kokio jos bus dydžio, tai demotyvuos likusius studentus stengtis mokytis geriau. nes visada esti labai gabiu studentu, kuriu is pirmu vietu gali "neismust" per visus kursus. tai ka tada likusiem daryt? eit dirbt, ir pasak to, dar prasciau mokytis. nesakau, kad is stipendijos galima isgyvent, bet nors kazkiek palengvina studento gyvenima.
Pistol Pete 2010-01-27 23:33
Nu tas ktu ir duoda. "KTU studijų prorektorius P. Žiliukas pastebėjo, kad nuo bendro stipendijų fondo atskyrus didelę lėšų dalį socialinėms stipendijoms, skatinamosioms „ne kiek ir lieka“." Aš suprantu, kad yra žmonių universitete ,kuriems reikia tos socialinės pašalpos... Bet kam skirti didelę dalį nuo bendro stipendijų katilo? Jei žmogus mokosi universitete, tai manau, kad jis turi galvą... Ir nors jis ir ne per geriausiai gyveną, tėvai daug neuždirbą, bet jis gali gerai mokytis ir gauti didesnę skatinamąją stipendiją. Tai kur kas labiau motyvuotų, ir pats studentas daug labiau stengtųsi gaut geresnį pažymį... O dabar, ai, mano šeimos pajamos ir taip mažos, socialinę stipendiją gausiu, ir gerai bus.