Netolerancijos vaikai išmoksta Lietuvos mokyklose, rodo tyrimas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

ligonis 2010-03-04 17:56
na kol kazkas nesisklebia garsiai - tai isvis turetu niekam nerupet, kas jis toks. klasei pas mane buvo protiskai neigalus - buciau nekreipes demesio jei jis nebutu dares nesamoniu, bet kartais tiesiog nebebudavo kitos iseities kaip tik pastumt ar trenkt jam. cia dar ir nuo tu zmoniu priklauso kurie sprendzia ka sudet i viena vieta. ir tol kol kazkas neina ir viesai neskelbia savo paziuru - kitiem isvis turetu nerupet.
blizzard 2010-03-04 19:48
tai kad čia ne tyrimus reikia atlikt o jau imtis kažkokių veiksmų prieš šią problemą..
Manvydas 2010-03-04 20:01
Vaikus reikia mokyti TOLERANCIJOS, bet ne TOLERASTIJOS. Elementarus pavyzdys: homoseksualai šaukia toleruokit mus. Bet jeigu jų netoleruoji, ar šiaip turi neigiamą nuomonę apie juos, esi homofobas, tave reik sušaudyt ar pasodint. Tai pala, negi visi apie homikus turi galvot gerai?Jeigu aš jų nemėgstu ir tiek.Aš gi nešaukiu sušaudykime juos, tiesiog nemėgstu.
qriuqriu 2010-03-04 20:17
o kodel nieks neraso kad buna ir atvirksciai? cia ne mokyklos beda reiktu nuo anksciau ziuret ar nuo darzelio ar nuo tevu auklejimo iki 5metu...man asmeniskai niekad nekildavo noras ispirt ar zodziais kazka izeidinet, tiems kurie "kruciausiu" veikeju buvo laikomi atsilikeliais "sifom" ir pan...o del rasiu (juodaodziu ar islamistu tautu) ar geju tolerancijos, stengiuos paprasciausiai su jais jokiu kontaktu neturet, o jei buciau priverstas jausciau diskomforta...tai tolerancija vienu vardan kitu diskomforto kazkaip keistokai atrodo...nebent migruot pas eskimus beliktu, jei oro salygas islaikyciau...
ACHMABINEDZADAS 2010-03-04 20:45
Neretai ir pačios vadinamos mažumos pradeda naudotis perdėta tolerancija, o tada dauguma turi taikytis prie mažumos.( lenkų absurdiški reikalavimai, gėjų paradai ir t.t)
Kodo 2010-03-05 00:52
Na ar nežalingas dalykas yra mokykla: Mokiniai Ir taip 8/24h 5/7d besiformuojančiai asmenybei, ar nereiktų saikingiau... ?
nazijew 2010-03-05 10:56
statau kad tu dar mokyklos nebaiges ? kai baigsi su asara akyse prisiminsi kaip ten buvo gera ir lengva.
nerimas 2010-03-05 13:18
va dėl tokios "tolerancijos" ir atsiranda etniniai kvartalai, lūšnynai, kuriuose toleruotini imigrantai gyvena iš pašalpų ir nieko nedaro, kur valstybės įstatymas yra paminamas nes "umba-tamba gentyje tradicija yra prievartauti mažametes, o įžengęs į mūsų kvartalą jau patenki į umba-tamba teritoriją ir jos įstatymų turi paisyti". Jeigu susikerta įstatymas ir tolerancija, tai tolerancija turi tylėti į škurliuką. Čia aišku kraštutinis pavyzdys, bet tolerancijos riba turi būti labai aiški.
cia. 2010-03-05 14:12
jei busim per daug tolerantiski, bus po kokiu 50 metu pas mus kaip londone, kai iseisi i miesta ir pamatysi, kad tik kas penktas Lietuvis. As tokio vaizdo cia Lietuvoj tikrai matyt nenoreciau, o uzsienyje, tai lai tvarkos jie kaip ten kas nori.
Strong_Bad 2010-03-05 20:39
Taigi, paskaitai tokiu komentaru ir pasimato kiek tos tolerancijos pas jus. Man yra nesuvokiama, kaip galima jausti kazkokia neapykanta ir nemegt, jeigu net nesi su tuo susidures ir kazkaip nukentejes? Tie jauni zmones, dar tebesiformuojancios asmenybes persisunka aplinkiniu skleidziama neapykanta ir patys tokiais patampa. Mokyklose reiketu labai grieztai drausti ir bausti uz betkokia neteisybe ar netolerancija nesvarbu ar tu butum daugumoos ar mazumos atstovas. Reiktu kuo maziau isryskint ta fakra, kad tas ar anas yra mazumos atstovas ar daugumos, nes toks isryskinimas tik dar labiau neigiamai veikia. Nereikia mazumom jokiu privalumu ar nuolaidu dalint, nes tai skatina neapykanta (suveikia daugomoj pavydas). Kai tie sirtumai nebebus pabreziami, tada ir atsiras tolerancija. Ir del paradu as ta pati galiu pasakyt, man nuo tu homoseksualu nei silta nei salta, bet kai paradus rengia ir saukia, kad jus netolerantiski, o mes vargsai skriaudziami, tai tikrai kyla pagunda pykciui, nes gaunas kaip tam paveiksliuke auksciau. Kai ziuri i spalvu spektra, taip malonu ziuret, kaip vienos spalvos pereinai kitas, taciau iremink kuria nors dali ir vaizdas bus sugadintas. BAIKIT RYSKINT SKIRTUMUS!
Hmz 2010-03-05 22:04
Prašau pateikti konkretų pavyzdį, kai už gėjų nemėgimą tave siūlo sušaudyt ar pasodint.
Hmz 2010-03-05 22:08
Pala, tai kaip čia dabar - žmonės skundžiasi netolerancija, o tu kažkodėl nepatenkintas. Čia matau du variantus: 1. Nusiskundimai netolerancija yra neteisingi - tuomet reikia imti ir aptarti konkrečius tokių nusiskundimų atvejus. 2. Nusiskundimai netolerancija yra teisingi - tai kodėl tau jie sukelia nepasitenkinimą?
LiberalusToris 2010-03-05 22:35
Kad gera nemanau, o kad lengva (santykinai)
Strong_Bad 2010-03-06 02:06
Siuo atveju tai galima paaiskinti labai paprastai. Kai rengiami tokie paradai, norima atkreipti i save demesi, atkreipti demesi, kad yra tokia mazuma ir jie kazkuo tai nepatenkinti. BET, tuo pat metu jie atkreipia demesi i ta fakta, kad jie YRA MAZUMA, jie yra skriaudziami daugumos. Kadangi nieks nenori butu skriaudziamas, tai save priskiri daugumai ir prisiimi daugumos poziuri/nuomone (zodzi "jei jie taip daro, tai ir as taip galiu, cia nieko tokio"). Tame ir beda, kad tokios akcijos atrakcijos atkreipti i save demesi turi stipresni neigiama poveiki, nei is to laimima. Neduok leidimo mitingui, tai cia nieko tokio - nesutare, taciau neduok leidimo paradui, tai toks skandalas kone per visa pasauli nuvilnys, kad neduok dieve. Is to galim daryt isvada, kad ta mazuma jau turi dagiau teisiu nei kiti, kai tuo tarpu saukia esa turi maziau teisiu ir nori ligybes. To pasekoj dauguma nepatenkinta nauja privilegijuota grupe. Taip ir nuo vieno degtuko visas miskas supleska. Zodziu gaunasi taip, kad del to fakto, kad yra mazma, tai nori tapt kazkokie privilegijuoti, kaip kokia kompensacija, ir taip gimsta netolerancija. Negaliu pykt ant tu darbdaviu, kurie nenori tokiu mazumu atstovu imt i darba, nes siais laikais tai lygu savizudybei, ne del to fakto, kad mazumai priklaauso, o del to, kad tas darbuotojas kaip mazumos atstovas siais laikais LABAI jautrus betkokiam vejo pustelejimui. Ir jei kyla koks konfliktas, tai tuoj trmituojama, kad ji diskriminuoja. Neakau, kad visad taip yra, tai gali but tik mazas procentas tokiu atvej, taciau ta grupe jau buna priskiriama rizikos grupei kai galimi dideli nemalonumai ir tenka gerai pagalvot ar verta tokia rizika prisiimt, nes lengviau pasiimt eilini, kuri kilus nesutarimams galima ir atleist is darbo teisetai pagal visus istaymus. Daug dar galima pletot sia tema. Pabaigai tokia minti: "Noredamas but isskirtinis, bent nepyk, jei tave pastebes".
Goblinas 2010-03-06 12:39
kur dingo mano komentaras? moderatoriai gal sarkazmo nesupranta?ar tik kvailas netolerantiškas nuomones toleruoja?
Hmz 2010-03-06 22:48
, 2008 metais buvo gauti tik 8 skundai dėl diskriminavimo seksualinės orientacijos pagrindu. Kurgi tie tavo "tuoj trimituojama"? Elgiesi panašiai kaip vaikai naktį prie laužo - tie perpasakoja pletkus, pridėdami baisių detalių, kol galų gale patys išsigąsta savo prasimanytų baisumų.