Į kai kurias studijas studentų nepritraukia net garantuotas darbas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Arns 2010-04-13 20:15
Teisininkų ir ekonomistų per akis, o visų kitų specialistų tikrai labai reikia, nes kur reikštis, vietos jiems daug.
nondescript 2010-04-13 20:35
bet cia didziausias paradoksas, teisininku ir ekonomistu per akis, bet Lietuvos ekonomine ir teisine padetis kazkodel tragiska, priiminejam kvailus istatymus kurie nepasiteisina, verslo sistemos is vis nera, visur korupcija ir skendim didelej krizej, tai kur tie didieji specialystai?
Arns 2010-04-13 20:40
teisė ir ekonomika yra tokia, kokia yra visuomenė. Jei duosi, bus kas ir ims. O jeigu visi duoda(t.y daro "šešėlį"), tada ir ekonomikos nesuvaldysi.
enternald 2010-04-13 20:47
Mano nuomone priežastis paprastesnė: politinė ir teisinė, kai kurių sluoksnių nekompetencija. Tame pačiame ir visuomenės.
ZydriusX 2010-04-13 21:01
O tai sudetinga... Kas rinksis technologinius moklus, kurie yra sunkūs, nera garantijos net baigti juos, o ka jau kalbeti apie sekmingus rezultatus studiju metu. O dar ta kvaila reforma, kai reikia moket pilna kaina, tai isvis nesamone, dbr daug kas ir pradejo dometis socialiniais mokslais, nes ju programos trumpeja nuo 4-ių iki 3-ų metų, o ir mokytis, kažin išvis ar yra ten ką... Pats studijuoju fizinius mokslus, kurie manau dar sudėtingesni yra nei technologiniai, tai žinau, ką sakau, esu natram kurse, o jau tokia šikna atsiprašant, kad stogą gali nuo galvos rautis... studijuotum kokioj kolegijoj ar soc mokslus, tai ir pagert galėtum ir diplomą dar gautum, o dbr turi kasdien knistis ir verstis per krūvas visokio brudo...
Barzdonas 2010-04-13 21:02
KAs del poppulerinimo- universitetai manau turetu atkreitpi ir i desimtokus arba gimnaziju antrokus ir informuot aktyviau ir juos, nes ju pasirinkimas kokius mokslus mokysis mokykloje nulems is dalies ir ju krypti universiteta- tai ar bus technologiju ir fizikos sritis ar humanitariniu ir soceliniu mokslu sritis, gi i fizikos mokslus nestosi nesimokes fizkikos ar dar blogiau- matematikos... Kalbant apie menu studiju laikymasi- jei visi studentai ten studijuojantys ar studijuosiantys labai rimtai tai studijuotu ir dirbtu tame, tai gal po desimtemecio stipriai siklitlu lietuvos kultura...?
Pihas 2010-04-13 21:43
Viską pasako statistika Nec'e (2010): Fizikos egzaminą laiko 4k, chemijos 3k, istorijos 22k ir nereikia būt profesorium, kad suprastum kas vyksta.
Darius Žižys 2010-04-13 22:03
Man tai kazkaip piktdziugiska sypsena kyla, kuo daugiau tu socialogu, teisininku ir vadybinku tuo maziau konkurencijos man darbo ieskantis bus dabar daguma renkasi ne specialybe bet miesta kuriame nori studijuoti, delto ir kencia tokie universitetai kaip KTU
Sloth 2010-04-13 22:10
Tame ir esmė, kad nuo fizikos ir chemijos žmonės atbaidomi mokyklose, dar iki 10-tos klasės, ir daug kas, nors ir apsigalvoja, bet tiesiog nedrįsta pasiimt chemijos ar fizikos 12-toje klasėje, nes supranta, kad taip vėlai pradėjus būtų tiesiog labai sunku pasivyti kitus ir tuo labiau gerai išlaikyti egzaminą. Be to, mokyklinis fizikos kursas yra ganėtinai nuobodus ir neskatinantis fantazijos, o retas kuris mokytojas bando savo pastangomis sudominti mokinį dalyku. Nors mano manymu padėtis pasitaisytų jei per pamokas būtų daugiau šnekama apie astronomiją, LHC , branduolinę fiziką ar nanotechnologijas. Nesakau, kad apie jas reikia dėstyti, tiesiog derėtų paminėti šiuos dalykus, kad sužadinti vaikų susidomėjimą mokslu. Nors, dauguma fizikos mokytojų mokyklose turbūt patys apie tokius dalykus mažai ką ir težino...
kentas 2010-04-13 22:36
studijuoju inzinerinius mokslus, sunku,reik daug dirbti, laisvi laiko mazai, bet dziaugiuosi, kad pasirinkau teisingai! Inzinieriu visada reiks
MarkizasBarabasas 2010-04-13 22:38
Klįsti, ar dalykas įdomus priklauso TIK nuo mokytojo
Karvė 2010-04-13 22:50
Iš tikro mokyklų sistema yra prastai apgalvota - mokiniai apie ateitį galvoja jau tada, kai nelabai gali ką pakeisti. Labai teisingas pastebėjimas, universitetai turėtų kalbėti su mokiniais, kurie dar nepasirinko profilio, mokytojai informuoti tėvus, koks svarbus yra tai žingsnis. Dabar gi dauguma renkasi taip, kad būtų lengviau mokytis. Gal ir lengviau gyventi tuos 2-6 metus, bet paskui gauni ne atlyginimą, o valstybės pašalpą (ir dar kokią varganą). Visuomenė dar nesuprato, kad norint gerai gyventi, reikia visų pirma gerai dirbti, todėl visi tikisi, kad kažkas kitas sukurs ekonomiką, o jie tiesiog galės sėdėti, komentuoti ir gauti pinigus. Bet niekas kitas tos ekonomikos nesukurs, tiesiog tie kurie bus gabūs ir nebijos dirbti susikurs savo mažas ekonomikas ir gyvens gerai, o ekonomistai ir teisininkai galės kaip gandriukai tiesti kaklus ir peštis dėl darbo vietos, net ir tie, kurie laimės, dėl konkurencijos už ašaras dirbs. Naivu tikėtis, kad kažkas kitas už tave rūpinsis tavo gyvenimo kokybe. Moksleiviai, studentai, nebijokite sudėtingesnių mokslų - ten daug darbo, bet daug ir galimybių!!!
Evaldas 2010-04-14 08:22
Ne kiekvienam pacanui dar pasakysi ir jis supras, kad reikia imti gal ir sudėtingesnius mokslus, bet jie prives tik prie gero ateityje. : ) Kaip mum direktoriaus pavaduotoja pasakė, "pailsėt galėsit sulaukę pencijos"
Smėlis 2010-04-14 09:27
kas dėl darbo rinkos, tai manau technologinius mokslus irgi nereiktų suplakti į krūvą. pradedant statyba, baigiant biomedicina - technologiniai mokslai. ir anaiptol nereiktų teigti, kad visų šių specialistų reikia. be to, ne tokie jie ir sudėtingi...
Mitas 2010-04-14 10:21
Pastebėjau, kad aukštojo mokslo kategorijoje http://www.technologijos.lt/n/svietimas ... 384&l=2&r= dubliuojasi svetainės viršutinė dalis (pradedant meniu (Apie|Visos naujienos |Straipsniai |RSS| Reklama|Kontaktai) ir baigiant baneriu), tada dubliuojasi navigacija ir aukštojo mokslo kategorijos. Panašiai dubliuojasi visose šios kategorijos publikacijose, išskyrus komentarų puslapius. Dubliavimasis matosi publikacijų kairiajame šone.
Dvigubas nulis 2010-04-14 13:47
temoje.