Mokytojo profesiją populiarins motyvaciniu testu ir 400 Lt dydžio stipendijomis

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Nerealiai 2010-05-10 15:47
Vilioja stipendinjomis, o, kad paskui vargsi uz juokinga atlyginima tai nesvarbu.
Tetija 2010-05-10 16:22
būtent:) kažkaip ne iš tos pusės daro motyvaciją..
immortallt 2010-05-10 17:11
Pirma, skatinti ne studentus reikia, nes tik sueis daunu banda ir gers uz tuos pinigus. Kas antram stipendija, tai jau ne tiksline! suprasciau, max kokiem 8% skirti tokia. Toliau, atlyginimas gerai pastebeta vieta. Aisku atlgyinimas nera toks blogas, kai paskaiciuoji kiek jie ilsisi palyginus su kitais darbo zmonemis... O del darbu taisymo, tik jau nereikia. Daznas mokytojas ir iseigine pasidaro, plius kuris darbo zmogus turi pertraukas kas 45min ? Taip pat, jei kvalifikacija auksta, pasiima auklejemaja grupe, tai jau neblogai susidaro. O dar jei ir specialistas geras, gali prisidurti lengvai pasiimdamas kokius 5 studentus per savaite. Kai esi lb kietas, susirenka klases po 30 zmoniu ir nuo kiekvieno 10-20LT ir net mokescius susimoka ir susirenka per savaite papildomus koki 1000LT uz keliu valandu darba. Net ir su savo mokytojais kiek kalbejaus, tai patys sutinka, kad nera taip ir blogai, kaip kiti ten rekia, o rekia jauni, neturintys kvalifikacijos, nenorintys daugiau pamoku pasiimti (mat 20 pamoku per savaite jiems ir taip per daug), klases neturi, o papildomi mokiniai net neina pas juos.
Nerealiai 2010-05-10 17:54
Kai kietas esi ir moki suktis tada taip, ne taip ir blogai. Bet kalbant apie aukletinius, tai gerai jei papuls normalus vaikai. O jei tokie siaip sau, tai vargo vakariene tada. Kiekvienas zino savo teises, bet retas kuris zino pareigas, nesikuklina drabstyt mokytojus purvais, o mokyklos vyriausybe gyna labiausiai mokinius, nes jei nesurinksi reikiamo skaiciaus mokiniu, kentes mokyklos personalas. Zodziu kas lieciant protine itampa, tai tikrai nera lengvas darbas, aisku dar ziurint kokia specialybe mokini. Gal kokiu staliaus mokytoju dirbt ir netaip sunku kaip pvz mokint matematikos. Kalbu ne siaip ka galvoju, mama dirba, tai jei nori kazka ismokint tai ir namie turi nemazai pasedet, ruosiantis kitai dienai. Nekalbu apie tuos mokytojus kur nusispjaut i viska ir kur pasako skaitytkit sekancia tema o patys sedi.
Tetija 2010-05-10 18:02
Na kad mokytojas gali prasisukti tai faktas, bet tai nėra garantijos.. kita vertus, protingi žmonės nori tobulėti ir gebėti save pritaikyti įvairesnėse srityse, ne vien mokyklinio lygio mokyme, būtent ką ir siūlo pedagoginės studijos. Mano nuomone, situaciją geriau išspręstų, jei universiteto studentams būtų galimybė kvalifikuotis kaip mokytojams savo srity. Nors reikia pripažinti, pati mokytojo profesija labai nežavi, ypač jei kalbėtumėm apie kokią prastesnio lygio mokyklą.
immortallt 2010-05-10 21:07
Pritariu del moksleiviu... Turetu but sukurta tvarka, kur i kokiu siuksliu mokykla galetu issiusti juos...
O24U 2011-02-14 12:59
Turetu, galetu, ir vienas kitas keliauja i profesine nuo 10tos klases. O kitus tai tevai neleistu, nors ir sunus degradelis, bet jiem jis pats nuostabiausias ir turi mokintis kur geriausia, nors ir nesimoko.