Ankstyvas kalbų mokymas – vaikystės vagis?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

E5AjGif 2010-05-17 16:12
+
nazijew 2010-05-17 17:14
vaiko kankinimas. ypac su ta prancuzu kalba... nu kam jos isviso reikia? nebent seima su savo mazameciais vaikais ruosiasi greitu metu y prancuzija ar maroka emigruoti... arba pries kitus pasirodyti.... ir nuo 3 metu... ? dar lietuviskai tie zmogeliukai nemoka, gal tegu pirma gimtaja kalba ismoksta? jau dabar pilna gudruoliu internete kurie puse angliskai posto paraso... omg i dont know ar to reikia.. ?
Platūs_vandenys 2010-05-17 17:56
Man irgi atrodo, kad nereikia. Geriau giliau mokyt gimtosios kalbos, kad plėstųsi žodynas. Tada ir kitos kalbos geriau eisis. Tokiems vaikiukams žaist ir lauke lakstyt reikia, o mokymasis turėtų būti visko po truputį ir žaidimo forma. Bent man taip atrodo. Nuo 4tos klasės anglų mokytis, aišku, per vėlai.
zahiraz 2010-05-17 18:28
na kaip kam,as anglu kalbos mokausi nuu 4kl,taciau jokiu problemu del jos neturiu,kalbu puikiai
pinkiss 2010-05-17 19:32
nuo triju metu mokyt tai tikrai nesamone ir naudos jokios is to.uztenk pradet mokytis nuo 7-8 klases,ir beje realybej tas mokyms beveik nieka verts,nebent tik susisneket pora zodziu nuvaziavus kur atostogu.Nes kiek teka realybej susidurt viskas ka moke mokykloj yra nulis,nes kiekviens zmogus ta pacia anglu gal sneket su 50 skirtingu akcentu,greiciu ir naudot tokius zodzius kur gyvenime nesi girdejas ir nieks mokykloj ju nei moka nei ka.
HiTech 2010-05-17 20:17
Gyvenai uzsienyje? Teko bendraut rimciau su uzsienieciais, netik hello pasakyt? Ne? Tai tada nesakyk, kad uzsienio kalbos mokymas yra bevertis. Nuo pirmos klases pradejau mokytis anglu, ir labai tuom dziaugiuosi. Aisku nekalbu ir nerasau tobulai, bet didesniu problemu su sia kalba neturiu. Kai pirma karta nuvaziavau i uzsieni, tai prireike kazkiek laiko kol prie akcento pripratau, o po to viskas ciki. O vat su kitom uzsienio kalbom tai nekas. 6-toje, 8-toje klasese mokiausi vokieciu, po to grupe isiro ir 9-toje, 10-toje kl. mokiausi rusu, tai dabar nei vienos nei kitos ne zodzio nesuprantu
Nerkashis 2010-05-18 09:55
Mano dukra anglų nuo kokių 4 metų mokosi. Aišku ne tiesiogiai - per filmukus. Pastaruoju metu pradėjo ir rusiškai frazes regzti. Žėk žiūri kokį filmuką per PC ir klausia ką reiškia vienas ar kitas žodis.
Tir4elis 2010-05-24 15:09
Iš asmeninės patirties galiu pasakyt, kad tai bene geriausias variantas. Jei vaikui reikia, o jam suteikiama prieiga prie dominančios info, tai medžiaga geriausiai isisavinama ir ilgiausiai lieka galvoje. O tas kišimas prie prievartą arba dėl mados, didžiausia kvailystė. Jei vaikui ne idomu tai nors kuolą ant galvos tašyk, nieko nebus. O be to klausimas kokia vertė kalbos išmokimo tokiame amžiuje jei paskui jos nebevartoja? Jei pats pradeda domėtis reikia skatint, o visa kita, tai tik vaikystės vogimas.