Universitetai dangsto mokslą imituojančius studentus

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vazzy 2010-06-09 15:37
ydomu kaip uzsienyje jie kovoja su tokiomis problemomis, ar ten kita tvarka ?:)
M.Mantas 2010-06-09 16:44
O gal kitoks mastymas? Aš studijuoju KTU. Tikrai yra baisių žmonių. Visuose atsiskaitymuose sėdi su ausine arba siunčia kitus žmones vietoj savęs. Dėstytojai tai toleruoja..
wolas 2010-06-09 16:44
Mokausi KTU. Yra tokių vietų kai mažiausiai 70% darbų nupirkti Po kol kas nieko nesu pirkęs, kažkaip širdis neleidžia, nors jau geriau nusipirkt nei nervus porą dienu prasigadinti pvz kai darbas kainuoja 20 Lt o aš prie jo prasėdėjau apie 48h, vienintėlis pliusas pasidžiaugiu jog sugėbėjau įveikt... Dėl to, jog sunku viską išmokt realiai taip sunku viską išmokt per vieną dvi dienas prieš egzaminą(taip aš darau), bet įmanoma (wohoo), jei sąžiningai mokintis visą pusmetį nemanau jog būtų koks nors vargas išlaikyti kolį ar egzaminą, bet labai sunku prisiverst kai niekas nespaudžia, bet taip pat yra dalykų nuo kurių pykina ir neaišku kam reikia, taip pat yra labai blogai paruoštų modulių kuriuose yra aiškių klaidų ir pvz palyginus 2003 ir 2010 metų leidimus TEISINGUMO LENTELĖJE yra ta pati klaida... WTF. Ir taip atmestinai padarytą kad nėra ten prasmės žiūrėti...
Sarunas 2010-06-09 17:13
Nžn.. pas mus iš dabar rašančių 55 žmonių bakalaurinį darbą nei vienas neperka. Visi savom jėgom rašo.. Juk tam ir pats pasirenki tokią temą, kurioje geriausia gaudaisi. Nemoki programuot - lituok. Nemoki lituot - projektuok tinklą. Nemoki Projektuot tinklo - paruošk atnaujintą laboratorinių darbų ciklą.
Dablass 2010-06-10 00:30
Kol kiti studentai toleruos tai kovoti, kad niekas nenusirasinetu beviltiska. Kai kur uzsienyje yra kad patys studentai isduoda kas nusirasineja. Be to siuolaikines technologijos prie to irgi prisideda. Ausines be laidu, laikrodis kuriame galima vaizduoti teksta, akiniai su kamerom, ir t.t
loggo 2010-06-10 03:37
Jungtinėje Karalystėje rašto darbus dėl plagijavimo tikrina specialios programinės įrangos, kurios apima dideles knygų duomenų bazes ir gerai žinomus (internete randamus) darbus. Programa atkreipia dėmesį į tokius dalykus, kaip žodžių junginio atitikimas darbe ir jau žinomame darbe, struktūros ypatumai; kaip dažnai rašto dalys sutampa su žinomais darbais ir pan.
Seip 2010-06-10 10:50
Tai ir Lietuvoje yra tokia programine iranga, berods VU turi. Del nusirasymo, tai ir paciam teko kelis kartus nusirasyti. Bet man nusirasymas sukelia dideli stresa, todel labiau megstu ismokti(kartais iskalti), negu tiketis, kad pavyks "praslyst". Be to, destytojai puikiai mato visus nusirasynetojus ir tik nuo ju priklauso, kaip viskas bus. Pvz turejau destytoja , kuris nieko nesake, nors mate kad nusirasineja. Po keliu dienu, kai pasirode rezultatai, nusirasinetojus prdziugino N-raide (Nesaziningumas). Patiko tuomet kazkieno istarta fraze : "Gal reikes pasimokyti...".
Nerkashis 2010-06-11 17:20
Visada darydavausi "špurges". Retai jomis naudodavausi. Tiesiog bedarydamas geriau išmokdavau. Ir būdavo širdy ramiau, kad jei pamiršiu bus kur pažiūrėt.