Mokyklose bus draudžiama prekiauti bulvių traškučiais, gazuotais gėrimais ir šokoladu

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Manvydas 2010-06-20 19:39
Palaikau pilnai tokia iniciatyvą.Pirmą kartą iš šito seimo, kažką matau protingo. Pasižiūrėkit į Ameriką, ten mokyklose jau panaikinta daugumoje - kūno kultūros pamoka.Nes nutukėliai, jau nebepajuda, bet toliau kemša tuos "čipsus".Aišku retkarčiais ir aš pats neatsisakau tų traškučių, bet kai kemšama tokiais kiekiais, tai kraupu daros.
ligonis 2010-06-20 19:52
?!?! jo, pats laikas. nes pamenu mokykloi paklausiausia preke budavo kazkokie traskuciai po 1lt, smirda it kates prisikta i maiseli, bet pigu ir skanu. nors mano buvusioi mokykloi nieko doro nepadarys, nes uz 100m kebabine pilna visokio slamsto o uz 400m parduotuve.... nors noredami isigyt to slamsto tures pavaiksciot
Jobke 2010-06-20 20:11
As ir palaikau sia ideja. Rekomendacijos manau tikrai 100% nepadeda ir Vakaru Europoje, o tuo labiau ir Lietuvoje.
SG 2010-06-20 20:26
Seniai reikėjo uždraust. Beje, teko girdėt kažką, kad planuoja ir parduotuves draust kažkokiu atstumu nuo mokyklos ar tai tose parduotuvėse kažko nebus galima pardavinėt. Nežinau tiksliai, tik gandus girdėjau. Nieks negirdėjot?
Sev 2010-06-20 20:32
brangs arba bus jų atsisakyta. Ką tada valgyti? Bandeles su arbata?
qriuqriu 2010-06-20 21:05
kuom sokoladas uzkliuvo? is skurdzios/asocialios seimos vaikui tai atstotu pusrycius pilnai...del kitu pilnai sutinku....
immortallt 2010-06-21 03:33
qriuqriu, sokoladas yra slamstas. Bereikalingos brangios kalorijos. Sriubos lekste uz ta pacia kaina gali pasiimti. O del draudimo parduotuvese, to tikrai nepriims. Tu bent isivaizduoji kiek mokyklu yra Lietuvoje ir kiek parduotuviu yra prie mokyklos ? Gi puse prekiu is apyvartos teks isimti ir bus pilna nepatenkintu ne tik moksleiviu bet ir kitu zmoniu. O del kebabu. Geras kebabas yra pakankamai visavertis maistas: mesa kepta ant griliaus, o ne ant aliejaus, darzoves, siek tiek pakeptos duonos ar is vis paplotelio bei grietineles ar dar koks nors kitas padazas ant salotu. O ant salotu vis tiek pilamas arba aliejus arba dedama grietine.
sufas 2010-06-21 09:12
Mėsos produktai neturėtų brangti, tik gal nebus tokio nerealaus skonio kaip su E621 Yra daug prieskonių ir net labai gerų be skonio stipriklių. Straipsnyje gerai pastebėta, kad nuo mitybos labai priklauso gyvenimo trukmė - pilnai tam pritariu
assassin 2010-06-21 09:21
mokyklose glutamatai seniai uzdrasuti. cia is vikipedijos: Lietuvoje viešojo maitinimo įmonėse, įsikūrusiose mokyklose, vaikų darželiuose, ligoninėse ar socialinės globos įstaigose, patiekalų gamybai natrio glutamatą vartoti draudžiama. Restoranai ir kavinės natrio glutamatą į patiekalus gali dėti, tačiau valgiaraštyje to nurodyti neprivalo. Natrio glutamato naudojimas taip pat draudžiamas kūdikių ir vaikų iki trejų metų maisto produktuose.
meslinukas 2010-06-21 10:57
liuks. aišku, valgyklos meniu gerookai sutrumpės kuriam laikui, bet niekis - prisitaikys. tik dėl šokolado nesutinku. angliavandeniai prieš kokį kontrą tikrai gerai. be to ir stresą nuima. pasižiūrėkit, ką prieš varžybas po apšilimo sportininkai griaužia - 90% jų turi šokolado, dar 10% jį melžia nuo tų 90% . pritarčiau šitam tik tuo atveju, jeigu turima uomenį ne tikras šokoladas, o visokios "saldžiosios plytelės" ir gal dar visoki šokoladukai, kaip "jovaras", "twix" ir pan... bet kaip dėl tų normalių šokoladų, tai manau, kad jie tikrai turėtų būti leidžiami. ne daug kas juos ir šiaip perka - plyta virš 3Lt kainuoja, tai tikrai ne kiekvienas gali kasdien tokią pirktis.
Tir4elis 2010-06-21 11:44
Pagaliau, senai jau buvo metas. O jei dar atsirastu atstumų deklaravimas, kur negalima tokiais dalykais prekiaut, būtu dar geriau.
skacukas 2010-06-21 14:12
qriuqriu, vaikai iš neturtingų ar asocialių šeimų gaua nemokamą maitinimą, taigi, galimybę pavalgyti maisto. O šokoladukas ne maistas. Pamenu, mokykloje mes patys prieš atsiskaitymus "maitindavome smegenis" juodu šokoladu, tačiau jo tiesiog atsinšdavome į mokyklą, nes vietoje nelabai būdavo kur ir nusipirkti. Todėl manau, kad ir ir dabar, jeigu vaikas/paauglys jau sąmoningai suvokia, kad jam reikia angliavandenių ir kito gėrio iš juodo šokolado - jis lygiai taip pat sąmoningai nueis į parduotuvę po mokyklos ir nusipirks ateinančiai dienai. O dėl prekių asortimento koregavimo maisto prekių parduotuvėse, esančiose šalia mokyklų, tai garantuoju, kad to nebus ir net negali būti iškeltas toks klausimas. Pavyzdys:. Marijampolės buvusi 7-oji vidurinė (neatsimenu, kaip vadinasi dabar) - tik už stadiono RIMI, kitoje pusėje gatvės MAXIMA. Ir viena, ir kita - didžiausios Marijampolėje. Ar dar kyla klausimų?
sofia 2010-06-21 16:06
Pagaliau. Pas mane mokykloj puse pradinuku tokie stori, kad vos laiptais uzlipa
Boomshaker 2010-06-21 16:56
Tai, kad pažiūrėkit sudėtį to šokolado... Nėra jis toks jau geras, o angliavandenių pilna vaisiuose ir tikrai sveikiau už šokoladą
trashmaster 2010-06-23 01:04
smagu kad valdzia rupinasi Maximos gerove
Nerkashis 2010-06-23 10:47
Manau, kad atstumų deklaravimas iki parduotuvių neišspręs nieko. Jei norės pyplys bambonkės, tai ir 1km sulakstys. Ir kas iš to kad sulakstys, jei ta bambonkė viską sugadins.
meslinukas 2010-06-23 17:01
tam, kad gautų tą bombonkę jam reiks sulakstyt o šiaip - jeigu prastesnis oras lauke, tai tikrai ne daug kam kyla noras toliau paėjėti...
simukis 2010-06-28 18:27
Dėl genetiškai modifikuotų produktų: kokia esmė??
kionig 2010-06-29 16:48
Na tie malalietkos kai priaugs iki studentu ir supras ka prarado Nieko jei tevai neismoke, ismokys gyvenimas. Iseitis viena, kam draust, geriau padidinti kuno kulturos pamoku srauta ir viskas. Greit atsoks noras slamsti belenka. Padaryti tarkim bonusus, tarkim jei numeti tiek ir tiek kilogramu ar gramu gauni atitinkama pazymi. Ivesti kuno kulturos teorija. Reiktu papildomu kokiu bureliu ar taip uzklasiniu uzsiiemimu kai gali ateiti i sporto sale, kad ir kokia ji ten bebutu ir siaip palosti krepsini. Draudimai mazai ka pasieksi. Sakyciau daugiau malalietku traukia uz kampo parukyt nei pirkti kokiu cipsu. Gi parukyti yra svarbiau nei pavalgyti, todel sakyciau zmones perdaug nesustores P.S Reikia skiepiti zmonems ir plauti smegenis, kad sveikata yra didziausias turtas. Kitaip tik imitacija, kad kazkas daroma pries vejo malunus. P.P.S kai sitie zmogenai prades varstyti polikliniku duris ir dar tures susimoketi, vat tada tusciagalvius tikrais privers susimastyti, o kelio atgal nebebus keisti. kad ir kaip butu grazi galingoji medicina bus prieinama tik turtingiesiams. O kitiems mirtingiesiems teks svajoti apie gerus gydytojus su kompensuojamomis vaistu knygelemis. Taip kad laikas sustatys viska i savo vietas. belieka laukti statistiku siame portale..
Jomiliakas 2010-07-08 17:50
Nesamone.. Juk beveik visi valgyklose pardavinėjami produktai yra su tomis išvarditomis cheminėmis medžiagomis Tai ką gi.. reikia per vasarą prisivalgyt, nes kaip suprantu artėjantys mokslo metai bus nepersočiausi.