LSAS: valstybės finansuojamose vietose – studentai surinkę vos 2,2 balus

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Man_In_A_Cage 2010-08-04 10:55
Ir dar sako kiti, kad valstybė finansuoja mokslą per mažai... o čia tokie vunderkindai sulekia. Na , po pirmo semestro jų nebebus..
Robinis 2010-08-04 11:32
Tai aisku kad nebus. Va praitais metais buvo grupeje su 3 balais. jau baba. bile krepslei naudojo valstybes finansuojama..
Tomasss 2010-08-04 12:46
Kur čia su tokiu balu galima įstot ? Į kokią niekam nežinomą kolegiją nepopulerią specialybę nebent
SuperHP 2010-08-04 13:43
Man irgi idomu, kur toks kb yra...
Redakcija 2010-08-04 13:55
Neoficialiomis žiniomis panašus balas buvo pernai į informatikos specialybę viename iš lyderiaujančių universitetų (pavadinimų neminėsim). Tad nereikia manyti, jog tokie balai tik "užkampio" kolegijose - jie labai realūs daugumoje nepopuliarių technologinių ir fizinių mokslų specialybėse net ir garsiausiuose Lietuvos universitetuose.
kionig 2010-08-04 14:18
Tai stai kai medziojami krepseliai
Darwin-was-right 2010-08-04 17:49
As nesuprantu... Apkarpe finansavima tu sriciu (pvz, biomedicinos), kur tikrai paklausa padidejo siais metais ir min KB kai kur i vf pakilo iki 19.18, o cia tokie "orientuoti" kadrai su 2,2 sugeba sustot i nemokamas vietas... Mano manymu tai tikrai prastas budas isreklamuoti kazkokia tai specialybe. >(
Agd 2010-08-04 19:59
man tai tokia situacija buvo, kad negavau VF vietos su 18,96 balo į profesiją kurioje dabar mokysis tik vienas VF studentas, nors aišku gal čia biškį kitokia situacija, nes čia menai.
Linas000 2010-08-04 20:19
Del LMA lietuvos ryto laikrasty buvo straipsnis, kad studijoms studentus skirsto ne sugebejimai, o sistema, nes priklausomai nuo pageidaujanciu skaiciaus susidare daugiau nemokamu vietu, o LMA studijos brangesnes net uz inzinerines. O mano paties atveju, tai kai dar tik pradejo isibegeti reforma ir bendrasis priemimas, tai stojant i informatika VU, reikejo gerai pasirodyti ne tik per valstybinius, bet ir su mokykliniais semestrais. Na, as ne toks stropus, prieme i D.VF vieta KTU, nes jie priiminejo didesni studentu skaiciu, tai ir konkurencija zemesne. Taciau po keliu metu girdejau istoriju, kad pas pirmakursisu yra tokiu, kurie vos islaike mokyklinius egz, turejo semestrinius = 4, per paskaita pasigere nuogi maivesi ant stalu ir t.t. O destytojai turi kesti, nes alga mokama uz "galvas", kaip, beje, ir mokyklose. Zodziu, yra dar ka tobulinti
Sloth 2010-08-04 20:19
Juokinga, bet pats asmeniškai matematiką išlaikęs vos 60proc ( ne mano sritis ) galėjau įstoti į didžiąją dalį su matematika susijusių sričių. Asmeniškai man sistema atrodo labai nevykusi. Reikėtų ŠMM įvesti kažkokį limitinį konkursinį balą, tarkim - 15. Universitetų savarankiškumas šiuo atveju daro daugiau žalos nei naudos. Edit : Priedas prie viršuje esančio atsakymo. Draugas stojo į Elektros inžineriją KTU, balai palyginus normalūs ir jis įstojo 4-tu numeriu. Bet priima žmonių tai daug ir dugne taipogi žmonės tikrai su "įspūdingais" balais mėtosi. Lietuvoje turbūt žiauriausia yra būtent KTU problema, universitetas tikrai geras, bet didžioji dalis avinų renkasi VGTU vien dėl miesto, taip išbalansuodami technologinius mokslus ir priversdami į palyginus gerą universitetą sustoti ne tokius gerus studentus. Socialiniai mokslai išvis komedija. Istoriją išlaikiau 98proc. ji yra svertinis koeficientas, tačiau Politologijos eilėje VU universitete buvau 380 toje vietoje Nors ir metiniai, ir kiti egzai buvo ~90. Žodžiu, kol patys mokiniai - būsimi studentai neįgaus sąmonės, tol turėsim kraupų vaizdą. Šiuo atveju valdžios žingsnis būtent tiems būsimiems studentams suteikti galios rikiuoti universitetų finansavimą yra panašus į meškos bandymą pilotuoti lėktuvą...
SuperHP 2010-08-04 20:47
Pernai buvo viesinami konkursiniai balai, tai i informatika universitete maziausias VF balas buvo ~11 KTU. Apskritai, i universitetus VF maziausi balai pernai buvo ~9-10 i technologines studijas. Ypac mazi buvo i kolegijas, kur VF gauti kai kur uzteko ir ~2-4 kb, bet irgi i technologines sritis. Nieko panasaus nebuvo su socialiniais mokslais (ekonomika, vadyba...) - ten kb del VF reikejo tikrai gan didelio. Bet siemet dauguma balu del VF kilo. Vienas pazystamas su kb 4.2 negavo VF kolegijoje technologinese studijose (rase kelias skirtingas specialybes skirtingose kolegijose), nors pernai butu gaves. Taigi del to man ir smalsu, kur, jei ne technologiniuose moksluose, siemet galejo uztekti ~2 kb gauti VF. Apskritai, blogai, kad LamaBPO nepaviesina siu metu minimaliu kb i konkrecias specialybes konkreciuose universitetuose. Tada butu galima susidaryti tikslu vaizda.
pozityvi 2010-08-05 10:26
Jo, čia kažką reikėtų daryti. Mano kb buvo 19,7 ir negavau finansavimo, bet kadangi labai noriu tai studijuoti, tai teks paskolą imti. Galvoju tik, tai kam buvo reikalingas tas visas darbas įdėtas, kas iš tų šimtukų, o diplomas su pagyrimu, išvis jį nukišau giliai, nes kaip pasityčiojimas koks:S Mokslas neturi būti vien tik nemokamas, bet kyla klausimas, kam reikalingos tokios va vietos, į kurias sueina bet kas... Et, šįmet davė daugiau krepšelių technologijų mokslams, kurių reikia, žinoma, bet ar TAIP, kaip čia gaunasi,teisinga? Nors išmokau per šią vasaą, kad nieko nėra teisingo
ZVEREVAS 2010-08-05 10:49
http://www.vgtuefsa.lt/pakviestuju-stud ... -demesiui/ vienintelis vgtu tik neslepia kolkas minimaliu kb, palyginus su pernai didesni vos ne 1,5-2 balais kiek atsimenu..
pozityvi 2010-08-05 12:21
Galvoju, išties galėtų visur bent jau padaryti taip,kaip padarė VPU: motyvacinius pokalbius, o gal stojamuosius kaip žurnalistikoje VU. Kiek žinau, motyvaciniai pokalbiai buvo vienas juokas, bet bent jau kažkiek atsisijojo žmonės.
enternald 2010-08-05 12:48
Šiaip jei iškrenta turi sumokėti krepšelį atgal todėl pergyventi neverta, kad pinigai švaistomi. Krepšelių sistema turi vieną teigiamą sąvybę: atbaido ekonomistus ir panašias specialybes, kurių ir taip per daug, jei nori mokėk už jas, o skatina inžinerines ir tiksliąsias specialybes.