ŠMM: dauguma gabiausiųjų liko studijuoti Lietuvoje

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Donatas1 2010-08-31 11:15
Nuostabios žinios, bet vis dėlto nieko keisto, nes Lietuvos diplomai dabar pripažystami daugelyje pasaulio šalių, o studijų kokybė yra gan nebloga.Tikiuosi daugumą jų liks Lietuvoje ir baigę studijas. Mano 1 eilės pusseserė viena iš tų šimtukininkų, gavo 100 iš anglų ir pasirinko studijuoti psichologiją Lietuvoje, aišku įstojo į nemokamą vietą.
Linas000 2010-08-31 11:33
aha, ok, emiau ir susidariau isankstine nuomone... o dabar dar imsiu ir pridursiu, kad is viso studijuoti nusprende ~31k. Tai 771 studentas tame skaiciuje sudaro... 2,5%? Kiti kadangi niekam tike, nes gavo 99%, tai prie gabiausiu nebepriskiriami ir i isvykusius nepriskaiciuojami. Vienoj Family Guy serijoj suo su kudikiu keliauja po Vokietija ir klausia: "sitam turistinio gido lankstinuoke nieko nepaaiskinta apie laikotarpi nuo 1939 iki 1945", tada gidas atsako, kad visi atostogavo. Taip pat ir cia, jokie kiti abiturientai neisvaziavo... (o kai kurie mokiniai jau nuo 11 kl nebe Lietuvoj)
SuperHP 2010-08-31 12:20
Linai, nesnekek tokiu nesamoniu. Jeigu dauguma simtukininku liko, tai ir dauguma kitu gerai egzaminus islaikiusiu abituriantu liko studijuoti Lietuvoje. Sio straipsnio esme yra apzvelgti geriausiuju pasirinkima. Esme ta, kad pries tai buvo nevienas straipsnis, apie tai, kad praktiskai visi gabiausieji isvyksta studijuoti i uzsieni ir tie straipsniai buvo gana absurdiski - remesi keliu abiturientu komentarais. Del tu, kurie isvyksta i uzsieni jau 10-11 klasese, tai paprastai jie buna tikrai ne vieni is tu geriausiuju, o dazniau vos besivelkantys. Jie renkasi studijuoti Anglijos kolegijose, kur istoti visai nera sunku (kartais net anglu kalbos testo nereikia laikyti).
lgtech 2010-08-31 19:13
Klasė klasei nelygu, kai kuriose klasese gabūs žmonės su 92-97 proc vidurkiu išvažiuoja į užsienį, ir tie egzaminų rezultatai neparodo tikrai super gabumų, tą 100 gaut laimės dalykas, tai buvo tiesiog atidumo tikrinimas (egzaminai)
ceasar 2010-09-01 04:13
konkursiniai balai buvo aukstesnis, nes isnyko daugelis mokykliniu ezaminu, todel valstybiniu egzaminu kartele buvo nuleista... tegul pateikia statistika kiek licejaus abiturientu liko Lietuvoje mokytis, kur yra tikra geniju kalve, o ne statistika i kuria garantuoju ieina kalikai. pamaciau as vgtu ir man uztenko Lietuvos svietimo, dar kai per atviru duru kalba is rektoriaus isgirdau, kad VGTU 4 ar 5 pasaulyje ir "savo kiema" lygino su kembridzais ir oksfardais...