501-550-ą vietą pasaulio reitinge VU prilygina krepšininkų bronzai (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Pumper 2010-09-29 13:26
Kai VU vadovybė tokias nesąmones peza, tai nenuostabu, kad tokioj žemoj vietoj tupi.
MarijonasM 2010-09-29 14:33
Greičiau parolimpinių žaidynių sidabrui.
Sloth 2010-09-29 15:24
Aišku peza, bet realiai ir tiesos yra. Kitų universitetų finansavimas tikrai yra bemaž šimteriopai didesnis... Juolab, kad į tokius reitingus neretai įdedamas ir žinomumo ar turimo vardo faktorius, iš esmės - reklamavimasis, ko be didelio biudžeto nepadarysi.
Vygintas 2010-09-29 20:05
Kaip tipiškas lietuvis - jokių argumentaų, kodėl pagal tave tai pezalai, tik aišku pasiskųsti reikia. VU patenka į 2,75 procento geriausių pasaulio universitetų, per kurį galą tau čia žema vieta???? Ar čia kokios nors asmeninės nuoskaudos nesugebėjus ten įstoti ?
Pumper 2010-09-29 20:08
Nesugebėjus Aš kaip tik spec. į VGTU stojau, nes visi pažįstami peikė VU. O iki rinktinės bronzos tokiam VU dar kaip du kart iki Mėnulio ir atgal.
ceasar 2010-09-29 20:44
VGTU dar baisiau, ten dekanai ir rektoriai VGTU lygina su harvardu ir oxfardu... ta VGTU du kart iki marso ir atgal... mano nuomone jeigu Lietuvos aukstasis mokslas zluges jau yra paciame auksciausiame lygija, tai ir zemiausiame (bakalauro) lygyje progresijos nebus matyti... maciau as VGTU ir jis mane priverte susimastyti ar verta Lietuvoje gaisti laika...
Sloth 2010-09-29 21:40
VU mokaus, ir pranoko visus lūkesčius, taipogi neturiu nei vieno pažįstamo, kuris peiktų VU, todėl spręsti pagal pažįstamus - konkrečiai kvaila. Tarp kitko, VGTU studijuojančių taipogi pažįstu nemažai ir nusiskundimų tikrai yra, vien tai, kad neribojamas skolų skaičius, kad studentai prikolina iš dėstytojų ir už tai nieko nebūna. Pas mus vienas žiauresnis žodis dėstytojui ir netik, kad liktum nesuprastas tarp grupiokų, bet dar ir nemažą papeikimą užsitarnautum...
Nano 2010-09-29 23:07
Aš studijuoju VU medicinos fakultete, tai mano mintys apie universitetą dvejopos. Visų pirma, tai maloniai nustebino nustebino dėstytojai. Prieš studijas intere buvau prisiskaitęs komentarų kaip Lietuvos universitetuose dėsto vien nupušę 70-mečiai ir pan., tačiau bent jau MF tikrai taip nėra - daugumai dėstytojų 30-50 metų. Paskaitų įdomumas, aišku, priklauso nuo konkrečios asmenybės ir dėstomo dalyko, tačiau bendras vaizdas tikrai geras. Su studentais dauguma bendrauja taip pat gana maloniai, o tokių užrietusių nosis tėra vienas kitas. Kitas klausimas - materialinė bazė. Net juokinga kartais darosi kokias laboratorijas ar ypač prozektoriumą turi geriausias Lietuvos universitetas. Be to trūksta vadovėlių (apie normalius anatominius atlasus ar anglišką literatūrą net nekalbu, trūksta būtinų knygų - jas duoda kas antram), trūksta normalios bibliotekos, nėra net tokio dalyko kaip valgykla ir t.t. Galima verkšlent, kad univeras neturi pinigų, bet pala - 11 000 LT krepšelio, kurį gauna už kiekvieną studentą, nepakanka kelioms knygoms nupirkti? Dėl prozektoriumo ir bibliotekos - KMU su panašiu finansavimu sugebėjo abu pasistatyti ir t.t. Užtat kai pamatai su kokiais lexus'ais važinėja dekanatas - pasidaro aišku kur dingsta pinigai. Reikėtų padaryt gerą auditą.. Šiaip studijomis esu patenkintas, bet VU dar toli gražu yra kur išnaudot rezervus ir gerint studijų kokybę.
Sloth 2010-09-29 23:17
Visiškai sutinku su Nano komentaru. Ta pati situacija tiek su dėstytojais ( dėl kurių nusiskundimų visiškai neturiu ), tiek su literatūra ( kurios visai nėra ).