Kaune apdovanoti progresyviausi pedagogai – „Metų švietėjai 2023“  ()

Kauno švietimo inovacijų centras tradicija tapusioje „Metų švietėjų“ ceremonijoje jau 20-ąjį kartą pasveikino iškiliausius miesto pedagogus. Laureatai įvertinti už švietėjišką veiklą, nuolatinę inovacijų paiešką ir sklaidą, efektyvų bendradarbiavimą rengiant naujas metodikas bei dalinimąsi vertinga patirtimi. Jubiliejinėje apdovanojimų ceremonijoje „Metų švietėjo“ titulą pelnė „Saulės“ gimnazijos lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja ekspertė Audronė Kondrotienė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kauno švietimo inovacijų centras jau du dešimtmečius puoselėja unikalią tradiciją pagerbiant ryškiausias metų asmenybes. Kauno kino centre „Romuva“ surengtoje jubiliejinėje „Metų švietėjo“ apdovanojimų ceremonijoje nusilenkta miesto mokytojams už jų veiklas, nuolatinę inovacijų paiešką, efektyvų bendradarbiavimą dalijantis vertinga patirtimi su švietimo bendruomene.

Antrus metus iš eilės apdovanota ir „Metų švietėjų bendruomenė 2023“. Šįkart už visapusišką indėlį titulas įteiktas Panemunės pradinei mokyklai.

„Visuomenės kaitos maratone pirmieji bėga švietimo žmonės – lyderiai, kelrodžiai. Būti visuomenės priešaky – sudėtinga misija. Neužtenka vien ambicijos – reikia tinkamų instrumentų. Didžiuojuosi Kauno švietimo žmonėmis, kurie geba visa tai sukurti, atrasti ir dosniai dalijasi su kitais“, – sakė Kauno švietimo inovacijų centro direktorė Rasa Bortkevičienė, pasveikinusi 20 metų sukaktį mininčio iškilmingo renginio dalyvius.

2023-iųjų „Metų švietėjo“ apdovanojimui buvo nominuoti 9 pedagogai:

  • „Saulės“ gimnazijos lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja ekspertė Audronė Kondrotienė;
  • Algio Žikevičiaus saugaus vaiko mokyklos psichologė Danutė Padelskaitė;
  • Gedimino sporto ir sveikatinimo gimnazijos direktoriaus pavaduotoja ugdymui, istorijos mokytoja ekspertė Edita Mačiulaitienė;
  • Tado Ivanausko progimnazijos pradinio ugdymo mokytoja ekspertė Edita Piekienė;
  • Lopšelio-darželio „Rasytė“ pagalbos mokiniui specialistė, logopedė ekspertė Eglė Žičkuvienė;
  • Kauno technologijos universiteto Vaižganto progimnazijos geografijos mokytoja ekspertė Laima Lapinskienė;
  • Lietuvos sveikatos mokslų universiteto gimnazijos matematikos mokytoja ekspertė Odeta Stanevičienė;
  • „Vyturio“ gimnazijos direktoriaus pavaduotoja ugdymui, akordeono mokytoja ekspertė Reda Labanauskienė;
  • Algio Žikevičiaus saugaus vaiko mokyklos psichologė Roberta Naujokė.

 

Įvertinus kompetencijas, metodines veiklas, inovacijų paieškas bei sklaidą, ugdymo kokybės kėlimą, apdovanota labiausiai per praėjusius metus nusipelniusi pedagogė. „Metų švietėjo“ titulą pelnė „Saulės“ gimnazijos lietuvių kalbos ir literatūros mokytoja ekspertė Audronė Kondrotienė.

 

„Šiuolaikinėje visuomenėje jaunam žmogui teigti, kad knyga yra pats geriausias tavo draugas, turbūt, labai sunku. Vaikui visada būtina rodyti pavyzdį, padrąsinti jį tikėti ir svajoti. Tik svajojantis žmogus gali būti didelis žmogus – kurti kur kas gražesnį pasaulį“, – neabejoja laimėtoja.

Į šventinę apdovanojimų ceremoniją pakviesti miesto ugdymo įstaigų vadovai, mokytojai ir pagalbos specialistai, dosniai savo žiniomis bei profesine patirtimi besidalijantys su švietimo bendruomene. Ceremonijos dalyviams koncertavo grupė „Jauku“ – Ieva Barbora Juozapaitytė ir Andrius Apšega.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(1)
(0)
(1)

Komentarai ()

Susijusios žymos: