90 s per anksti. Skandalas P. Korėjoje. Egzaminas sukėlė tikrą audrą. Kas nutiko  ()

Kasmetinio egzamino metu imamasi įvairių priemonių, padedančių mokiniams susikoncentruoti ties egzaminu, pavyzdžiui, uždaroma nacionalinė oro erdvė.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-12-24 90 s per anksti. Skandalas P. Korėjoje. Egzaminas sukėlė tikrą audrą. Kas nutiko  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Grupė Pietų Korėjos studentų pateikė ieškinį, nes stojamieji egzaminai į universitetą baigėsi 90 sekundžių anksčiau, praneša „Yonhap“.

Jaunuoliai siekia po 20 milijonų vonų (15 400 JAV dolerių) žalos atlyginimo. Anot jų teisininkų, klaida turėjo įtakos ir kitiems studentų egzaminams.

Stojamasis į universitetą egzaminas, vadinamas College Scholastic Ability Test (CSAT) arba Suneung, yra aštuonių valandų testų maratonas, kurio metu studentai turi išlaikyti kelis dalykus. Tai vienas sunkiausių egzaminų pasaulyje, o jo svarba čia itin didelė.

Nuo to priklauso ne tik stojimas į aukštąją mokyklą ir įsidarbinimas, bet net ir būsimi romantiniai santykiai. Šio kasmetinio renginio metu imamasi įvairių priemonių, padedančių mokiniams susikoncentruoti ties egzaminu, pavyzdžiui, uždaroma nacionalinė oro erdvė ir atitolinamas akcijų rinkos atidarymas.

Mažiausiai 39 egzaminų laikytojai padavė ieškinį, teigdami, kad per pirmąją egzamino dalį, korėjiečių kalbos testą, viename testavimo centre Seule per anksti nuskambėjo skambutis.

 

Kai kurie kandidatai esą iškart protestavo, bet mokytojai vis tiek priėmė jų atsakymus. Mokytojai savo klaidas pripažino.

Žurnalistų teigimu, mokiniai buvo taip nusivylę, kad negalėjo toliau susikaupti. Kai kurie iš jų atsisakė egzamino ir išvyko namo. Advokatų kontora nurodė, kad švietimo institucijos neatsiprašė, nesiaiškino ir nesiėmė priemonių, kad panašūs incidentai nepasikartotų, nors nuo incidento praėjo daugiau nei mėnuo.

Teisininkai teigė, kad už skambutį atsakinga mokytoja naudojo asmeninį, o ne valdišką laikrodį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(2)
(4)

Komentarai ()