Padangijos kritimas. Pirmą kartą per 30 metų Kinijos ekonomika atsidūrė ant recesijos ribos, ir pasauliui tai gali brangiai kainuoti

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Darius995 2022-08-25 14:13
Kaip panaikinti turinį kairėje pusėje? Jis dengia ženklią dalį teksto, palkdamas tik siaurą plyšelį skaitymui. Išbandžiau 5 skirtingas naršykles ant PC ir telefone - visur tas pat.
immortallt 2022-08-25 14:28
Skambiai pasakyta pirmą kartą... Šiaip kas 4-5 metus būna "pirmą kartą per 30 metų", tik tada sugalvoja kaip problemą atidėti tolimesniam metui.
punktyras 2022-08-26 11:48
Finansinių ciklų sukeliamos Įvairios krizės vyksta kas kelis metus. Čia labiau pasakymas naudojamas palyginimui. Nemažai žmonių prieš 30 metų dar nebuvo gimę, ir jiems net Azijos finansų krizė, dotcom burbulo sprogimas, Lehman Brothers bankrotas, etc. nieko nereiškia.
vanduo4 2022-08-28 12:03
Taip ir nesupratau kuo krizė Kinijoje brangiai kainuos pasaulio ekonomikai? 1. bus krizė - sumažės Kinijos eksportas, kas tik į naudą vakarų gamintojams - mažesnė konkurencija; 2. bus galima mušti Kinijos gamtos resursų kainas; 3. Vakarai negalės eksportuoti į Kiniją, bet galės perimti jos importuojamų prekių dalį, tai tik į naudą vakarų vidaus rinkai; Nepakeičiamų rinkų nėra - va Rusija papuolė į pilną izoliaciją, vakarai nuosekliai mažina prekybą su Rusija. Šis mažinimas jau kurį laiką vyksta ir su Kinija - gamybos perkėlimas į kitas šalis ir pan. P.s. Taiwan'as svarbus puslaidininkių gamintojas. Jau 2008 kilus krizei, JAV pradėjo statyti savo puslaidininkų gamyklą, EU kažką dėl to irgi daro.
Benediktas 2022-08-28 12:30
Gal dėl to, kad gali pas juos užsilenkt kažkokios gamyklos, kurios pigiai užsieniui gamino, o pas mus pabrangs galutiniam vartotojui? Bet aš už tai, geriau brangiau, bet kad būtų pagaminta ne diktatūrinėje šalyje. Atsiras daugiau darbo vietų pas mus ir Kinija mažiau turės minčių apie karą. Už tai, kad verslas grįžtų į ES ir JAV, ypač su DI, automatizacija ir atsinaujinančios energetikos plėtra tas realu, reikia tik žaliavų. Žaliavų šaltiniu gali tapti patobulėjęs atliekų rūšiavimo / perdirbimo efektyvumas. Žmonių JAV ir ES, jau praktiškai nedaugėja. Tiesiog reikia medžiagų sunaudojimą užžiedint efektyviau. O, kai pagalvoji apie Rusiją... Dieve, Kremlius tuo pačiu metu galvoja, kad jam trūksta žemių, pakariaut nori - atsilieka mažiausiai amžiumi mąstyme. Ukrainiečių dėka, gal pakeisim ir Rusijos pasaulėžiūrą, išvalysim nuo to KGBistinio, specžvalgybinio brudo. Šitiek ten žemės, gamtos gražios, resursų - tik naudokis ir duok kitiems naudotis ir uždirbk iš to pinigus ir gerai gyvenk. Jei Rusija leistų tiesiog pas save vystytis laisvai rinkai, be korupcijos, tai per 50 metų galėtų tapti traukos centrų - atvažiuotų ir daugiau gyventojų, nes 140 mln tokiai teritorijai ryškiai per mažai. Visi rusai turėtų darbo ir uždirbtų normaliai. Juoktųsi iš minties, kaip jie norėjo kariauti anksčiau ir laikė visus priešais. Rusija man didžiausią potencialą ekonomiškai turinti valstybė, tik neturi jie niekad normalios valdžios.
vanduo4 2022-08-28 12:52
- Nežinau ar esu teisus, bet logiškai galvojant, jeigu gamyba Kinijoje sušlubuos, ją perkėlus į vakarų rinkas atsiras daugiau darbo vietų ir produkcijos, o tai padės mažinti infliaciją dėl produkcijos pertekliaus. - Gautųsi kad betkoks Pasaulinis konfliktas, turėtų išspręsti visas Vakarų finansines, ekonomines problemas. - O Pasibaigus karui, vakarai vėl pradės nereikalingų produkcijos grandžių eksportą į besivystančias šalis ir stebėsime Pasaulinį ekonominį augimą. P.s. šita krizė puikiai surežisuota ekonominio stabilumo prasme. Rusijos agresija tik dar labiau padidino galimybes pakeisti Rusijos diktatūrą ir nuversti Kinijos režimą be III pas. karo.
Dannas3 2022-08-28 18:11
Kinija yra ne tik daugiausiai eksportuojanti, bet ir importuojanti salis, butent del importo gali nusirist bangele ir per pasauli, nes jie maziau pirktu is kitu saliu. Salys kurios daug gamina kinijai, susidurtu su krize, nes sumazetu gamybos apimtys, tuo paciu metu darbo vietu mazejimas ir t.t. Speju skausmingiausia butu to regiono salims, ypac skurdesnems kuriu darbo jega ir produkcija dar pigesne nei kinijoj.
immortallt 2022-08-28 19:25
vanduo4, krizės metu ne eksportas dažniausiai krenta, o vartojimas ir importas. Tai tiesiogiai paliestų visų žaliavų kainą, ir turbūt visų prekių, ir net verslo paslaugų kainas. Ar tai blogai? Vieniems blogai, kitiems gerai. O ilgu ir trumpu laikotarpiu dar irgi gali apsiversti.
sub 2022-08-29 09:03
Aš tik atėjau pažiūrėt ką AAA000 parašys apie savo mėgstamiausią šalį ir nusivyliau.
AAA000 2022-08-29 12:09
kitaicai sita moka kontroliuot. vieninteliai is "raudonuju". iki tol USA tik ir ES. pradidininkas UK imperija. cia ne krizes - o susiplanuoja. karas Ukrainoje - lygiai tokia pati ekonomine kontrole. nors konfliktas is esmes stichinis-"vietinis". ginklu duoda "specifiskai normuotai" darys keliu metu kara ir pasipelnys kaip ir ww2 atveju. manau bent 3-4 metams. sulis i ta Ukraina kaip reikalas vakarai. putlerynui pz.
Benediktas 2022-08-29 13:46
Kitaicai sau susiplanavo krizę, kad turėtų mažiau resursų Taivanio okupacijai - tikrai naudingas planavimas, gudrus žingsnis.