Universitetai: minimalaus balo stojant nebus

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2010-11-30 17:25
As tai sakyciau, kad reikia minimalaus stojamojo balo, bet tarkim vienam unike jis butu aukstesnis, na tarkim Klaipedos unike (kaip bebutu gaila mano gimtojo miesto uniko) tikrai lygis ir taip zemas, tai galetu stot visi kas tik nori...
mnv 2010-11-30 18:30
vdu irgi yra minimalus stojimo balas, berots 8 ar 10
Mistė 2010-11-30 18:44
Na, o iš tiesų, kas jau įstos, tą kaži ar išmes, mat tai būtų tas pats, kas išmesti galimus gauti pinigus... Be to, jei baigia universitetą gerais balais, tai irgi klausimas, ar tie „gebėjimai“ kartais nėra tokie kaip gebėjimas reikiamu laiku reikiamam žmogui duoti kyšį... Na, šiaip man lyg ir netrukdytų... Bet iš tiesų tokie žmonės gali tempti žemyn visą grupę, jeigu jų gebėjimai iš tiesų prasti. Be to, klausimas, ar jų motyvacija itin didelė.
Wolfy 2010-11-30 20:47
Nieko blogo cia namatau,jei zmones gales uz pinigus igyti aukstesni issilavinima.Juk ne visi yra gerai besimokantis,juk ir zemesniais pazymiais besimokantys zmones kartais nori aukstaji issilavinima igyti.Tik as su zemais balais leisciau stoti ne i visas specialybes,nes abejoju ar noretumet eiti pas daktara, kuris vos baige savo mokslus.
sabotan 2010-11-30 21:07
Reikia to minimumo nes tada įstoja su žemais balais ir trukdo kitiem, ir nemanau, kad kuris gavo žemus balus yra labai gabus. O dėl minimumo apsisprest turėtu kiekvienas universitetas.
prowler 2010-11-30 22:47
Primsim,bet koki ziopli, ir uz ausu istemsim,kad tik moketu pinigus,taip supratau ju mintis.Bent jau tikiuosi gal i gydytojus neprims....
Kęstutis 2010-12-01 00:30
Į mediciną įstot sunku ar taip ar taip, nes net tie kurie net specialiai tam mokosi ne visada įstoja į (ne)mokamą vietą, nes yra ribojamas skaičius įstojančių į mediciną (t.y. moksliukams ne visada pavyksta įstot). Ir galiu pasakyt, nors medicinoje vienas iš aukščiausių stojimo balų reikalingas, bet tai neišgelbėja nuo tinginių ir durnų gydytojų. Užtenka man jau savų nutikimų su gydytojais. Galiu pasakyt, kad tikrai ne visada stojimo balas lemia ar žmogus turi žinių ir gebėjimų ar ne ir ar bus motyvacijos kai įstos. Iš savo patirties galiu pasakyt, kad aš įstojau į nemokamą vietą, nors daug ko stojimo balas aukštesnis, bet aš vis tiek už daugelį geriau mokausi, kartu dar ir daugiau nusimanau savo srityje, nes kai kurie turintys didesnį už mano vidurkį visiškai nesupranta esmės.
immortallt 2010-12-01 00:46
Seip jei geras studentas buvo, tai nereiskia kad ir geras specialistas bus... Geras draugas mokos medicina, tai ten yra ir tokiu, kurie istojo i medicina, nes tevai medikai. Kiti stojo, nes patiko biologija mokykloje. 50% jo bendrakursiu, bent jau pagal ji, neturi visiskai motyvacijos studijuot medicina. Bet yra ir tokiu, kuriuos medicina veza, jiems tai is tikruju yra idomu. Tas pats galioja ir kitom profesijom. Bet, mano nuomone, visokie istoje vos vos ir visai nesidomintys stabdo mokslo progresa. Programos pritaikomos prie vos auksciau vidurkio, nes jei taikysi i 5% protingiausiu tai gausis nesamone arba reikes bent 90% prasciausiu ismest.
Kęstutis 2010-12-01 00:53
immortallt, va būtent. Anksčiau išvis būdavo, kad stodavo dėl to, kad daug kyšių mokėdavo ir geri pinigai, o dabar žiūriu dar visai pusėtina padėtis jeigu 50 % turi motyvaciją studijuot šį dalyką, jeigu iš tų 50 % tikrai visi taps geri specialistai.
Giedrius- 2010-12-01 01:57
Taigi studijuojantys be motyvacijos tiems būsimiems geriems specialistams nebus jokie konkurentai, paprasčiausiai neturės reikiamų savybių, na o jei kažką tame pasieks, nors ir nedaug, ar jum gaila?
unicort 2010-12-01 08:56
Mano nuomone, minimalus balos jokios problemos neišspres, nes ne čia problema yra, ne čia ją ir taisyti reikia. Faktas tas, kad žmonių sugebančiu studijuoti ir to padaryti nesugebančių diferencijacija turėtu vykti pačiame universitete, o ne prieš patenkant į jį. Stojamasis balas turėtu formuotis naturaliai, pats savaime. Esminė mūsu aukštosios sistemos problema yra ta, kad pas mus yra per daug aukštųjų mokyklų kurios yra labai mažos ir neeftyvios, bei per ryškiai per didelio studentų skaičiaus universitetuose. Dabar įsivaizduokite tokią situaciją: tarkime į specialybę įstoja 100 žmonių, mokintis gerai sugebėtu tarkime ~30 žmonių iš kurių 7 taps puikiais specialistais. Tačiau like 70 žmonių to padaryti paparaščiausiai nesugeba ir jų čia neturėtu būt. Ir ka mes gauname to pasekoje ? Paskaitos tempas krenta, nes tenka derintis prie masės t.y. nesugebančių mokintis. Negana to, nors jau visi koliai ir taip automatiškai gaunami adaptuoti prie tų 70, nes paskaitos vyksta jų tempu, tenką lygį mažinti dar labiau, nes vistiek 68 žmonės tikrai susikirs per jį. Taip ir gauname, kad lietuvoje turim "žema" aukštojo mokslo lygį. O universitetuose (bet kaikuriuose) yra nustatyta tvarka, kur yra braižomi vos ne gausiniai pasiskirstimai, kur maksimumas yra ties įvertinimų 7. Tai kaip tokioje sistemoje mes galime kažko tikėtis ? O kodėl taip yra ? Nes Lietuvoje per daug universitetų, per daug studentų ir universitetai nesugebėtu patys išsilaikyti, todėl jiem reikia mokių studentų ir taip gaunasi užbūrtas ratas. Aš matau sprendimą tik vieną, reikia mažinti aukštujų mokyklų skaičių, ir griežtai kontroliuoti studijų kokybę, tada viskas susibalansuos naturaliai
ICan 2010-12-01 11:14
nemanau, kad reiktu tu minimaliu balu ar dar ko. kaip kaskas rase neviska parodo stojamieji balai. as siuliciau, labiau demesi kreipti i nusirasinejimus ir visus kitus sukciavimo budus. Jai nebutu sukciavimo ta nepatenpenciu dalis savaime iskristu. taipat turincius vidurki 5 turetu svarstyti jo motivacija (komisija susidetu gal is tu destitoju pas kuriuos tas 5tukininkas ejo). manau po siu dvieju pakeitimu pakiltu ir lygis ir motivacija mokytis. o po koki 10 mnetu galima sia sistema pradet ir tobulinti