Kam reikalingas mokslų daktaro laipsnis?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Giedrius- 2011-01-14 12:53
outdoor 2011-01-14 20:35
Ir cia kalbama apie ganetinai perspektyvias salis kaip USA,Vokietija,Ispanija ir taip toliau. Kazin kokia situacija yra Lietuvoje siuo klausymu..
Skeleton 2011-01-15 00:21
O Lietuvoj iki neseniai tokių problemų nebuvo Nes doktorantų stipendijos buvo mažos, darbo sąlygos bjaurios. Mokslininko - irgi panašiai. Todėl į doktorantūrą eidavo tik labiausiai pasiryžę, doktorantų būdavo nedaug. Todėl tiems pasiryžėliams kurie neatsisakydavo doktorantūros - apsigynus vietų atsirasdavo. Plūstelėjus europinių projektų pinigams jau atsirado ir konkurencija kai kur.
Jogundas 2011-01-15 21:21
Labai sveikas pažiūrėjimas į doktorantūrą iš ekonominės perspektyvos. Parašyta visiška tiesa - piniginiu požiūriu doktorantūra neapsimoka
SuperHP 2011-01-16 00:53
Blogiausia ir yra tai, kad skirtingose salyse (universitetuose) skiriasi poziuris i aukstaji moksla. Kai kurios salys tiesiog kepa diplomus, o kitos stengiasi juos dalinti saikingai. Mano manymu, diplomo igyjima neturetu lemti pinigai (dabar kas tik turi pinigu, gali studijuoti), o priimami turetu buti tik tikrai motyvuoti ir gerai mokyklos kursa baige mokiniai. Galbut reiketu daugiau iniciatyvos imtis valstybei, nes universitetai visada bus orientuoti i pinigus ir abejoju, ar ives minimalu istojimo bala. Zinoma, viena didziausiu problemu yra ir pasikeites visuomenes poziuris - diplomas butinai reikalingas.
Kriss 2011-01-16 21:15
Hm....labai jau nepozityviai nuteikia. Iš tiesų nežinojau,kad tokia situacija yra su doktorantūra. Kaip prieš tai kažkas minėjo-svarbiausia yra gauti diplomą. Tikrai taip,o dėl ko?Dėl to,kad giminės galėtų gražiai pakalbėti,negraužtų,kad va niekur neįstojai,nebūtų gėda prieš kaimynus. Liūdna. Todėl dauguma ir stoja bet kur,kad tik įstotų. O kas iš to? Daugėja ne kompetetingų asmenų.
Sarunas 2011-01-17 09:34
Aš asmeniškai galiu pasakyt tik tiek, kad būčiau labiau kompetentingas darbuotojas telekomunikacijų srityje, jeigu būčiau ėjęs į čia dirbti prieš 5 metus. Nuo paprasto darbuotojo pradėjęs iki šiol būčiau jau sėdėjęs normalesnėje vietoje ir turėčiau daug dagiau žinių. Tuo tarpu, dabar, baigęs bakalauro studijas, per krizės įkarštį nesugebu gaut net juodadarbio darbo šioje srityje... Dabar bestojantiems bandau patart tik tiek, kad univeras skirtas mokslininko keliui pasirinkti arba jei jau dirbi tam tikroje sferoje, tai nebent kaip papildomas žinių gilinimas. Aišku darbdaviai dar nepasirengę suprast to, kad ne tik diplomuoti asmenys gali būt kompetentingi.