Automatizuota biblioteka: šiuolaikiškas Čikagos universiteto išradimas (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

marazas 2011-06-07 22:39
Atrodo be abejo įspūdingai, bet kažkaip tikėjausi visiškai automatizuoto sprendimo Nes dabar automatika pasibaigia 100 knygų "stalčiais". Aišku, pilnas automatizavimas yra be galo sudėtingas, bet manau tai taip pat netolimos ateities sprendimas
kionig 2011-06-08 03:40
Kad nepavadinčiau baisiu čia išradimu, tiesiog inžinerinis pritaikymas. Iš tikrųjų ir man kiek keistokai atrodo knygos stalčiuose suguldytos aukštyn kojom ir kaip atskiriama kur kuri yra. O man dar idomus aspektas, kodėl niekas nemėgina eiti googlo keliu, kuris suskenavo gana didžiulį skaičių knygų ir padarė prieinama visiems. Sakysit autoriu teisės ? Velniop tas lobistines autorių teises, pvz visus nuogastavimus galima kompensuoti ar tai mokesčiu už elektroninę versiją ar tai kokio universiteto tinklu prieinamu būdu tam tikram laikui. Bent jau man atrodo, kad ateities bibliotekos bus tokio pobūdžio, žinoma, taip pat išliks ir spausdintinės knygos, tik spaustuvėms teks mažinti tiražus.
wdm 2011-06-09 00:57
pries 10 metu maniau kad knygas jau galim rasyt i raudonaja knyga. Dabar manau kad knyga liks populiari. Daug maloniau skaityti lieciant tikra puslapi pajusti knygos kvapa, puslapio reljefa, nei liesti bedvase plastmase.
Tir4elis 2011-06-21 14:02
Va būtent. Tuo labiau, kad tokiose saugyklose knygos turbūt net saugesnės nei jų elektroninės versijos, kurias irgi gana lengva prarast..