Lina Jurkonytė: kam reikalingas studijas pabaigęs jaunas žmogus?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Wolfy 2011-08-09 15:33
Tai zmones renkasi,tas kas jiems patinka.Kodel jie turi rinktis,ta kas yra perspektyvu,bet jiems asmeniskai nemiela?Nori robutais padaryti zmones ar kaip cia?Zodziu,pagal si straipsni reikia stoti ten,kur valstybei ir imonems paranku,o ne ten kur pats nori save realizuoti.Su tokiu mastymu tikrai toli nenueisite.Ir kodel reikia jaunima idarbinti visai vasarai,jeigu jis nori atostogauti,o ne dirbti kazkam pigiai irgi man sis dalykas nedaeina.Galbut, dviems menesiams isidarbinti puse etatu gerai visai,bet visu etatu ir dirbti visus tris menesius,tai nezinau.Be abejo,atsirastu zmoniu kurie mielai dirbtu visu etatu,tik svarbu jiems gerai moketu.Tai cia toks dviprasmiskas pasiulymas.
Krad 2011-08-09 16:20
Skirkim tÄ… "tas kas patinka" nuo "tas kas lengviau". Daugelis visokias vadybas renkasi vien dÄ—l to, kad iÅ¡ vyresnių savo draugų prisiklauso kaip jie "bambalį muÅ¡Ä—" ir praslydo. O ko daugiau dar nelabai apie savo ateitį galvojanÄ
mnv 2011-08-09 16:27
Trukt uz vadziu, vel is pradziu. Kiek galima apie ta pati rasyt, ta pati samprotaut, o tada komentatoriai tuos pacius komentarus rasyt? Kazkoks deja vu
Arthuras 2011-08-09 16:40
Krad - labai teisingai. Reikia pagaliau suvokti, kad renkamasi ten, kur banda eina, kur lengviau ir pan., o ne ten, kur patinka.
technologas 2011-08-09 16:58
Pamenu vieną savo praktikų. Kainavo 3 žmonėms po 0,7l baltos, dar duonos ir dešros užpirkt, gavom senų brėžinių ir visa praktika. Pradžiai gyvenimo Lietuvoje reikėtų už prekybą alkoholiu bausti taip pat, kaip už prekybą kitais narkotikais, "bobulių" apmažėtų kai aras pradėtų per jas neštis, būtų gerai drebančiom rankom praktikantų globėjus apmažint taipogi. Gal socialiniuose moksluose geriau sekasi, nžn. Čia šiaip inžineriniuose moksluose, kurie tokie propaguojami. Dar kitą praktiką pamenu, kai pristatė šluoti ir visokius bardakus daryti, dažnai kenksmingus sveikatai. Sakiau, kur kaukė, sako dirbk, sveikata tavo vienodai. Žodžiu užsipuolė vis tik ant manes, tai kai pasiunčiau toli, vos iš mokslų po to neišmetė. Tai apibendrinus sakyčiau nei mokintis nei dirbt Lietuvoj neapsimoka, jau nebent kitos išeities nėra - nemokat anglų k., tingit ar panašiai. Būčiau pafilmavęs nuotykių/fokusų, suprastumėt, kodėl. Tai todėl ir mokosi vadybą, nes inžinierius tai tik darbininkų inteligentija. Ir nors tai visuomenės progreso kūrėjai, piniginiu vertinimu nesimato.
Arthuras 2011-08-09 17:59
Kas draudžia praktiką atlikti užsieny?
Rukis 2011-08-09 18:04
Oj man tai čia labai LABAI geras dalykas. IT nesirenka, tai man tik tuo geriau. Mažiau konkurentu bus į gerai apmokamas darbo vietas. Galų gale, jei tokio gerai apmokamo darbo nerasiu, kursiu pats savo įmonę. Tik tada dilema, kuris valytojas bus efektyvesnis - tas kuris studijavo vadybą, ar tas kuris studijavo teisę?
Wolfy 2011-08-09 18:10
Va tas ir yra,kad praktikantus visaip isnaudoja,nes zino ,kad tau praktika yra butina ir niekur nedingsi.Be to,yra ziauru ziureti,kaip zmones kai kuriuos darbdaviai isnaudoja ju sveikatos saskaita,nes apsaugos priemoniu daznai nera tiesiog.Zodziu,dirbk kaip nori. Ruki, mastai panasiai,kaip ir as.Tik tiek,kad i IT irgi nera lengva istoti.
immortallt 2011-08-09 18:17
Paprastas atsakymas tau, tai visi zmones nori buti teisininkais (na teisininko diploma tures ir dauguma bus bedarbiai arba dirbs ne pagal specialybe). Nebent esi itin gabus ir tikrai sugebesi issikovoti vieta arba per pazistamus isitrinsi. Dar kiti nori buti pedagogais (bet mokytojais po to dirba turbut <1% nes alga netinkama mat jiems). Dar kiti nori buti medikais, bet nepakencia bendravimo su zmonemis ir nori seimos arba nenori dirbti pamaininio darbo (labai labai sunkiai suderinama su gero gydytojo darbu) Na dar didele grupe baigia vadyba, nors realiai jie nesupranta, net kas yra vadyba. Tai jei jam patinka teise, nes neva tai gerai apmokama profesija arba neva prestiziska labai... Tai ar cia argumentai ? O jei tau tikrai kazkas idomu, tu busi kietas toje srityje ir tau visos darbo rinkos neidomios.
Wolfy 2011-08-09 18:51
Pirmiausia,zmogui turi buti miela jo specialybe ir turi tureti nora gilintis i ja.Mano argumentas yra toks.Bet jei zmogus pasirenka specialybe tik del uzmokescio,tai daro didziule klaida,nes tikriausiai jis niekada nebus geras savo srityje bei vargs visa gyvenima dirbdamas sau nemiela darba.O kiek zmoniu renkasi viena ar kita specialybe,tai jau ju reikalas,tik svarbiausia rinktis ta,kas patinka.
Tarawa 2011-08-09 18:55
Siaip as tai kai pabaigiau Kompiuteriu tinklu administravima(computer Engineering and administrator of computer networks) ir padirbau lietuvoj metus laiko supratau jog is manes yra issidirbinejama.. dirbdavau uz 1500lt i rankas ir dar po 10val per diena.. Galu gale spjoviau i viska ir i direktore. Susikroviau daiktus ir isvaziavau laimes ieskoti i anglija. Tik atvaziavus uz kelius savaiciu gavau pasiulyma dirbti Computer Electronics engineer. Dirbu su printeriais,serveriais,kompais,monitoriais,kasos aparatais ir kita IT technologija. Darbas vyksta Hardware.. Tiesiog pritaikiau siavo zinias,ko nemokejau ismokau googlindamas. Siuo metu esu vienas is geriausiu darbuotoju imoneje(vienas is daugiausiai pelno nesantis). Gruzas tik tame kad anglai neivertina svetimsaliu ir tuo labiau jaunu..Jie labai gruzinasi kai uz juos moki daugiau nors esi 20metu jaunesnis nei jie Tai vot as manau tai jog jei noresi tai ir prasisuksi,o jei sedesi prie pc ir zaisi zaidimukus tai nieko ir nepaseksi. Kad ir kaip bebutu as ten buvau as zinau. O siaip anglu kalba mokant galima ir uzsienyje prasimusti i teisininkus ar kitokias specialybes. Tereikia proto ir biskuti dometis viskuo. P.S. Esu patenkintas tuom ka turiu siandien
zamzungas 2011-08-09 19:31
Tavo argumentas geras, tačiau išties labai mažas kas stoja kur nors vien dėl to, kad jie ten išties trokšta ir žino kuo nori būti pabaigę universitetą, dauguma abiturientu tiesiog stoja į jiems geriausiai žinomas specialybės, nes neturi jokių konkrečių norų ir pasiduoda tam, kas yra madinga. O tie kurie gerai žino ko nori neretai išdumia į užsienio universitetą kuris būna labai gerai orientuotas į to žmogaus norima profesija.
ligonis 2011-08-09 20:27
musu klase kai baiginejom mokykla daug mokytoju sake technologiniai mokslai labai sunkus, ir kiso visiem, kad istorija yra butina beveik visur. is to galima spet, kad ir mokytojam reikia truputi paaiskint. istojau i tai kas man atrode patinka(nepatinka tik del tu dalyku, del kuriu nestojau kur mane butu siunte mokytojai ), truputi nusivyles programu sandara, bet specialybes tikrai nekeisciau niekad. P.S. IT inzinerija, ir tikrai nesunku istot(juk konkurencijos tai nera ).
Arthuras 2011-08-09 20:35
Čia apskritai visuomenės tūpumo įrodymas. Kai kurie vis dar tiki, jog teisininkai, ekonomistai svarbiausi ir uždirba daugiausiai. Kiti inžinerines specialybes įsivaizduoja kaip visiškai juodą ir neprestižinį darbą. Šviesti reikia, šviesti...
RealEfect 2011-08-09 21:37
Man labai gera naujiena, pats dabar mokausi programuoti ivariomis kalbomis.Ir serverio kalbomis, ir web klientu, veliau pradesiu imtis rimtu kalbu, kaip c++, ar python.Na aisku su pascaliu tik vienu kazkaip nelabai sekasi, nes jis man neidomus, palyginus su kitomis kalbomis, tuo paciu nelabai ir pritaikomas.Bandysiu stoti tik i IT specialybe, tik dar nezinau i kokia.Nors laiko liko, dabar busiu abiturientas, taigi per metus manau apsispresiu galutinai.Nestokit niekas i IT ir toliau!Nestokit!!!!
Borland 2011-08-09 22:30
Nelabai supratau... pats nešei kyšį, kad pasirašytų praktiką, o po to sakai, kad reikia bausti tas bobules. Kiekvienam žmogui savo, jei įdėsi gyvenime pastangų tai ir turėsi kažką. O jei tas neapsisprendęs vadybininkas ir pasirinks IT profesiją, tai jis vistiek geras IT specialistas nebus, net ne tai, kad geras specialistas nebus, bet aplamai jo specialistu turbūt nepavadinsi. Praktika bus nupirkta už buteli, egzaminai visi nurašyti, žinių ir gebėjimų 0, tai geriau tegu jis būna vadybininku.
Cuteless 2011-08-09 22:55
Dauguma pabaigę IT specialybę iš esmės nėra verti darbo vietos IT rinkoje. Didžioji dalis pabaigę šią specialybę - nulis, keli būna padorūs ir tik vienetai supranta ką darė, išmoko, ko sieks bei ką gali parodyti. Taip kad jei durnas studentas, tai be abejo jis yra nereikalingas.
hostgator 2011-08-10 09:15
Normalūs it specialistai dar nepabaigę studijų randa darbo.
WhatNa 2011-08-10 11:28
Kaip sakoma: dirbk savo megstama darba ir tau gyvenime nereiks dirbti... Ta pati butu galima pritaikyti ir studijoms. Nezinau kaip kitur, bet mano mokykloje siemet nemazai zmoniu ,,vadovavosi" siuo posakiu. Rinkosi tik tas specialybes kurios jiems idomios ir nerase i betkokias specialybes. Pavyzdziui mano stojimo prasymas buvo labai trumpas: vf ir vfn vietos i viena specialybe ir viskas( jokiu nesamoniu, kad ale butinai reikia istot tai prirasysiu beleko, kurnors tikrai priims...). As isvis neisivaizduoju, kaip turi atrodyti ,,mokslas" profesijos, kuri tau yra visiskai neidomi...
Krad 2011-08-10 12:08
Vadyba?