Kairėn ar dešinėn – kur rinktis gyventi?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Bergždas 2011-09-01 18:23
Tai kad čia pavyzdžiai humanitarų, kurie baltupiuose ar saulėteky gyvena. Jiem aišku toli iki centrinių rūmų važiuot. Čia pats didžiausias minusas. Taip pat problematiška vakare vėlai grįžt. O daugiau viskas labai šaunu barake, jei žmogus bent šiek tiek komunikabilus ir nebijo užkimštos kriauklės ar apšikto tualeto sekmadienio vakarą aš pvz gyvenu čiurlionio barake, tai čia didesnių blogybių apart lievo kambarioko net būt negali. Fakultetas 50m, kieme pievutė, rajonas tylus, namai gražūs, vingis ir centras čia pat. Jei užknisa kambariokas, gali eit i skaitykla. Galų gale galima gyvent vienam. Ir tai vistiek pigiau už butą. Vat pasigyriau
hostgator 2011-09-01 19:07
Žmones ne is gero gyvenimo gyvena barakuose, ten TRAGEDIJA.
Wildpants 2011-09-01 19:28
Net negyvenęs barake ir rėki, kad tragedija Aišku butas irgi turi savo -/+, bet barakas vistiek geriau, vien kaina kiek atperka. O aš gyvenu Švitrigailos g., VPU barake tai niekuo nesiskundžiu
Arthuras 2011-09-01 19:52
Barake vienas pliusas - susitaupo pinigų. Kitų pliusų nėra, ypač jei nori tikrai studijuot, o ne studentaut.
Bergždas 2011-09-01 20:30
Ne nu cmon. Aš aišku negaliu kalbėt už visus barakus, bet gi yra skaityklos, kambary, jei kambariokai kursiokai ar siaip normalūs ir ok viskas. Ir šiaip, ateina bent pas mane apsauginis, jei kas nakty triukšmauja, nes visada nepatenkintų atsiranda. Bet jei gyveni bute su draugais ir centre, tai geriau turbūt. Neteko bute gyvent. Arthur, kas tau būtent mokytis barake trukdo?
Wildpants 2011-09-01 20:45
Bute gyvenant ypač kokiems 4 žmonės reik vistiek kažkaip dalintis kas valo kambarius, vonią, tualetą ir pan. Dar kyla ginčų dėl komunalinių: tarkim kokia pana maudosi ten po du kartus į dieną, o koks vaikinukas sporto klube išsimaudo, tai kodėl jis lygiai turėtų mokėt už vandenį? Su elektra irgi gali būt panašių atvejų, kai turiu draugą informatiką. Jis sako neitų į būta vien dėl to gyvent, kad už elektra milžinišką sąskaitą gautų (kambary turi 4 moitorius, galingą pc ir serverį + dar buitinė technika). Žinoma jei tau nepatinka bendro naudojimo dušai ir tualetai tai žinoma barakas tau netiks, bet ir tai yra barakų kur tualetas su dušu vos ant kelių kambarių būna. O ir kaina labai didelis pliusas. Aš per mėnesį už baraką sumoku ~200 lt ( mokestis ne fiksuotas, priklauso ar yra šildymo sezonas ar ne)
kionig 2011-09-01 21:14
Truputį OT, bet gal kam trūksta vieno kambarioko Vilniuje ? Būtų gerai, kad kaina nebūtų kosminė. Maks 350 lt su komunalkėm. Žiemos sezonu gal truputį ir daugiau, nu bet jei keliese tai gal visgi pigiau. Šiaip turiu vieną variantą pakolkas, bet nesu užtikrintas tuom Brūkštelkit į PM jei pasiūlymų turite, paštą retokai tikrinu.
Shinigami 2011-09-01 22:07
Pragyvenau čiurlėnkėje 6 metus ir nebuvo jokios problemos. Fakultetas už 50 m, atsikėli pavalgai ir pėstute per 10 min jau paskaitoje Žinoma daug kas priklauso nuo to kokius kambariokus gausi. Bet maniškiai buvo gan normalus. Tvarkingi ir tik vienas gerentis, bet kadangi aš su kitu kambarioku buvome negerentys tai ir trečiasis retai išgerdavo. Mano kursiokas taip pat barake kitame aukšte gyveno visus 6 metus, baigė su purpurinių diplomu ir dabar daktarantūra stumia. Tai jam taip pat niekas mokytis netrukdydavo. Nes kitas jo kambariokas taip pat gerai mokinosi, o trečiam nieko nebeliko kaip tik mokintis, bet po metu persimokė tai atostogu metams pasiėmė Kaip jau buvo minėta, jei nebijai apšiktu tuoletų po savaitgalio ir tau nereikia labai daug vietos barakas visai gerai. Žinoma barakas barakui nelygu. Kitus gali būti ir kitaip. Bet čiurlionkėje apsauginiai vaikšto tai labai daug triukšmo nepakelsi.
Leons 2011-09-02 14:10
Čia kalbino porą kumonukacinio fakulteto studentų, kuriems nuo bendrabučio iki fakulteto - 5min pėsčiomis (pats studijuoju ten ir 2 metus gyvenau bedrabutyje). Manau čia labiau jau nuo asmenybės priklauso, ką verta rinktis kaip gyvenamąją vietą. Pats bijojau bendrabučio po keletos pažįstamų kalbu, tačiau viskas pasirodė daug geriau nei tikėjaus, tikrai galima priprasti ir normaliai gyventi, žinoma jei gerai sutari su kambariokais, kas yra esminis reikalas norint gerai gyventi bendrabutyje. Vis dėlto, nors bendrabutis patiko (rekomenduočiau pirmus metus ar porą pagyventi ten) atsiradus progai nedvejojau ir persikėliau į butą - pabodo barako aplinka, tie patys žmonės, norėjosi komforto bei ilganainiui pradėjo šiektiek skirtis interesai. Vis dėlto, bute gyvenant su draugais, taip pat labai svarbu kaip sekasi sutart (kaip jau minėta, dėl komunalų, tvarkos ir pnš.). Pliusas be abejo, sava erdvė, kuria tvarkaisi pagal save (gali pasikviest bent 40 žmonių pasisvečiuot savaitgaliais, tad netrūksta ir linksmybių, o kas svarbiausia - jos vyksta tada kada tu jau nori ).