Pažangūs dienynai – jau ir Lietuvos mokyklose  (6)

Pamažu modernėjančiose Lietuvos mokyklose randasi elektroniniai dienynai, pakeitę popierinius. Šie naujos kartos dienynai atlieka tokias pat funkcijas, kaip ir įprasti popieriniai bei dar keletą kitų. Pavyzdžiui, internetu prie dienyno gali prisijungti ne tik mokytojai, bet ir mokiniai bei tėvai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Įprastus mokytojų dienynus pakeitus elektroniniais, suvokiami tikrieji technologijų privalumai. Sistema suteikia daugiau informacijos smalsiems ir besidomintiems mokiniams ar jų tėvams. Pavyzdžiui, galima naudotis pažymių palyginimo funkcija ar pažiūrėti, koks yra tam tikro dalyko vidurkis. Patogu stebėti ir tarpinių atsiskaitymų rezultatus.

Kadangi internetu komunikacija vyksta akimirksniu, tėvai gali pamatyti ką tik atnaujintą informaciją: kokį pažymį gavo jų vaikai, ar praleido pamoką – kuomet ji dar vyksta! Nors kai kurie mokiniai tuo ir nelabai patenkinti, bet tai neabejotinas privalumas, drausminantis „pabėgėlius“.

Kita vertus, naudojantis elektroniniu dienynu, kyla klausimas, ar sistema nėra protingesnė, nei vartotojas? Pavyzdžiui, dažnai nurodyta pamokos tema neatitinka to, kas iš tikrųjų vyko. O mokinys gali būti netinkamai informuotas, jeigu po ligos norės pasivyti bendraklasius. Mat pasitaiko atvejų, kai mokytojai į sistemą pamiršdavo įvesti namų darbų užduotis – manydavo, jog pakanka apie tai pranešti per pamokas. Bet kas, jei mokinys serga ar dėl kitos priežasties negali būti pamokoje?

Minėta problema nėra didžiausia, yra kur kas opesnė – ne visi mokytojai ar mokinių tėvai moka naudotis kompiuteriu. Mokytojams tai, atrodo, yra bereikalingas stresas. O kai kurie mokiniai išvengia visiškos tėvų kontrolės. Pasak auklėtojų, yra ir tokių tėvų, kurie šįmet dar nebuvo prisijungę. Popierinis variantas būdavo kiek paprastesnis, nes padedi parašą kas mėnesį ir ramu, tiesa? Taigi, žingsnis į priekį žengtas. Kiek užtruks, kol Lietuvoje elektroninės knygos ar kompiuteriai išstums tradicinius sąsiuvinius, belieka tik spėlioti. Mat JAV jau naudojamos įvairios technologinės naujovės, lenkiančios ir Lietuvos mokyklas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Tinklaraštis "įDebesis"
Tinklaraštis
(0)
(0)
(0)

Komentarai (6)