Ką galėtų padaryti naktį bibliotekoje likęs studentas?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

GTRooTube 2012-01-16 21:35
Nežinau, mus mokė, kad nakti žmogaus efektyvumas visiškai krenta. Gal kas ir praktikuoja šitą būda, kai nėra išeities, tačiau nemanau, kad ten sėdintys tą daro savo noru be to labai abejoju ar tas jų laiko leidimas išvis duoda naudos.
hostgator 2012-01-16 21:35
O gal geriau, tegul sudaro NORMALIAS o ne KALIMO mokymosi programas?
fonomanas 2012-01-16 22:09
Na nežinau kas kur kada ir ką mokė. Bet naktį mokymosi efektyvumas neturėtų kristi. Viskas priklauso nuo žmogaus gyvenimo ir paros ritmo. Juolab kad naktį daug mažiau pašalinių trugdžių kurie trugdytų mokslą.
Tatsuo 2012-01-16 22:45
Šiaip žmogus yra dieninis padaras ir tokia jau biologija, kad naktį norisi miego. Todėl akivaizdu, kad efektyvumas krenta, nors ir kai kurie gali sakyt, kad taip nėra.
Paberzis 2012-01-16 23:10
Žmogaus darbo efektyvumas naktį tikrai nekrenta, kai yra stimulas mokytis. Puikiai prisimenu, kaip su grupioku matematiką (statybinę mechaniką ir kt) spręst sėsdavome ne anksčiau 22h ir spręsdavome iki 4-5 ryto su mažom pertraukom. O miegot eidavom ne dėl to, kad norėdavome, o dėl to, kad nepervargę galėtume keltis 8h ryte ir eiti į atsiskaitymą. Beje, studijavau VGTU. Naktinė internetinė biblioteka, veikianti VGTU ne pirmus metus, nėra labai naudingas dalykas. Nemažą dalį duomenų bazių, kuriose talpinami straipsniai galima peržiūrėti ir iš paprasto interneto, tik reikia bibliotekoje užsisakyti prisijungimo duomenis. Naudinga dėl ramybės nebent. Šiaip VGTU didžiausia bėda - mažas knygų pasirinkimas, o ir tos pačios knygos tinka kokiems 2-4 dalykams, tad kursiniai darbai dažniausiai eina kone su vienodais literatūros sąrašais.
Creatium 2012-01-16 23:17
Na, manau, kad sistema naktinio bibliotekos darbo galėtų būti labai paprasta: studentas su savo pažymėjimu per automatinį įėjimą patenka į biblioteką ir tenai su tuo pačiu pažymėjimu pasiima reikalingą knygą(-as). Vėliau jas grąžina ir išeina. Tuo pačiu tarkim sistema galėtų žiūrėt ar yra dar studentų, kurie atsižymėjo vieną kartą (tai yra tik įėjo). Jeigu nėra - tuomet išjungia šviesas automatiškai ir užsirakina. Vos ateina koks studentas - atsirakina ir įjungiamos šviesos automatiškai. Tad čia, turbūt, lieka tik investicijų klausimas. Jeigu universitetai nenori investuot - tai ir neturės veiksmingos sistemos. hostgator, o gal tegul studentai išmoksta studijuoti, o ne studentauti? Kažin ar dėl kalimo naktimis kaltos vien tik programos. Kiti studentai sugeba kažkaip per visą semestrą įsisavinti žinias, nereikia paskutines keletą naktų sėdėt ir kalt
Talkatif 2012-01-16 23:53
Tai padarytų mokamą abonementą naktinėtojams. Lėšų naktinei priežiūrai atsirastų. Įrengtų atskirą salę plepalams ir atskirą tyliam skaitymui. Irgi daug problemų išspręstų.
mch0lic 2012-01-17 04:29
Creatium, viskas susiveda į motyvaciją. Jei pasirinkta studijų kriptis tave užverčia teorija ir nesusijusiais dalykais motyvacija aptirpsta. Kur dar jausmas, kai pasimokęs egzaminui savaitę gauni mažiau negu, bent vienas iš tų 60% kurie nusirašė. Na ir galiausiai absoliučiai nuobodūs ir nemotyvuojantys dėstytojai... Aš pats turėjau labai daug motyvacijos, įstojau į savo pirmąjį pasirinkimą, gaudavau stipendiją... po dviejų metų atsiimiau dokumentus
vitalijuss 2012-01-17 08:38
Man teko pastudentauti, prieš kiekvieną egzaminą teko mokytis paskutinę naktį. Šiaip viskas ok, jei daugmaž įsivaizduoji ką skaitai, galima sakyti tik gilini savo turimas žinias, kartojiesi, bet jeigu turi per naktį išmokti kažką nuo nulio - mažai šansų, kad ryte ką nors atsiminsi. Man atsitiko taip - reikėjo per naktį išmokti 100 sentencijų lotynų kalba (versti iš ir į). Sėdėjau "barako" koridoriuje, kaliau ir gėriau kavą. Paryčiais jau viską mokėjau, pats savim stebėjausi, bet po to pamiegojau porą valandų...o atsikėlęs nieko nebeatsiminiau, teko atsiskaitinėti kitais būdais iš tikro buvau šokiruotas, kaip galima per porą valandų viską pamiršti.. atsiminiau tik prikolą, kurį pati dėstytoja pasakė curve piscis aquam bibitus
Gnostic 2012-01-17 10:38
Mielieji, darykit knygu kopijas ir talpinkit internete - juk nauji istatymai ta leidzia ir nereikes net is namu iseiti
enternald 2012-01-17 10:50
Naktį turint motyvacijos rami aplinka tikrai padeda. O ar per naktį ką nors išmoksti tai čia labiau kiekvieno studento asmeninės savybės, o ne bendra taisyklė.
GTRooTube 2012-01-17 11:13
Ergonomikos kai mokinomės tada sakė, kad žmogaus efektyvumas naktį drąstiškai krenta nuo 23h. Dar sakė, kad jei tarp 2-3 valandos nemiegi, tau ciklas nerpersimeta naujas ir tavo galva nedirbs. Ėsmė ta, kad šiais laikais yra žmonių, kurie ir šiaip nemiega iki 2 valandos, todėl jiems tikriausiai tas naktinis mokymasis nebėra toks naktinis, tačiau normaliai miegoti einantiems žmonėms naktį mokytis yra visiškai neefektyvu.
Gabriuxz 2012-01-17 21:00
Kiekvienas studentas turi savą požiūrį į mokslą, todėl suinteresuotam mokslu asmeniui ateiti pasimokyti naktį į biblioteką tikrai problemų nesudarys. Bet kaip minėjo enternald viskas priklauso nuo studento asmeninių savybių, jei bus motyvacijos tai ateis ir plės žinių bagažą, kad ir naktį.