Mokytojai neblefuoja – vakar streikavo 300 Lietuvos mokyklų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Pumper 2012-02-22 08:44
Čia naujas bajeris - "neblefuoja"? Gi žadėjo, kad streikuos daugiau nei pusė mokyklų. Nejuokinkit kaimo su tokiais straipsniais.
faktas 2012-02-22 11:56
Jei mokytojai išvien susiburtų, sudegintų kokią mokyklą, tai tada valdžia sureaguotų dėl jų socialinės padėties, o šitos jų akcijos truputį nerimtos... Viduramžiais žmonės streikuodavo efektyviau.
Pumper 2012-02-22 12:43
Tai kad ne akcijos nerimtos, o reikalavimai nerimti - nori gauti 18val. savaitės atlyginimus ir už 1-2 valandų darbą, turbūt galvoja, kad pinigai ant medžių auga. + verkšlenimas dėl atestacijų tai irgi kvailai atrodo, ypač kai dar tokie "mokytojai" pasisakymus savo skleidžia: "tegu pirma įrodo, kad nebegali mokytoju dirbti ir tada reikalauja įrodyti, kad gali" (čia per LTV žinias toks vienas kalbėjo) - nu tai pizdiec, jei jau įrodė, kad nebegali to darbo dirbti, tai kaip dar įmanoma priešingai "įrodyti".
faktas 2012-02-22 16:05
Bet čia kažkaip kitaip reikia daryti. Ką daryti, pvz, geografijos mokytojui? Geografiją turi tik kelios klasės ir tos pačios po vieną per savaitę. Taigi išeina taip, kad geografijos mokytojas turi labai mažai valandų. Kaip žmogui susirinkti algą, kad išgyventų? Dėl to aš sutinku su mokytojų noru dėl 18 val. Jiems turi būti parūpinti būreliai, gal dar kažkas, pvz., valandos knygų ir metodikų rašymui, kas būtų tikrai aktualu ir naudinga visai Lietuvai, o gal ir pasauliui.
blizzard 2012-02-22 16:17
Na chebra sakykit kaip norit bet su mokytojais dabar sudėtinga situacija. Mano abu tėvai mokytojai, kiekvienas gauna po maždaug 2000lt į rankas, taigi tikrai neblogai. Bet žinant kad moksleivių nuolatos mažėja darosi problema kad mokytojų yra daug ir jeigu išeis tas valandas padidinti, tada gali būti taip kad kažkuriuos teks atleisti, galbūt vietoje to kad 2 mokytojai turėtų po 6h darbo, padarys taip kad vienas turėtų visas 12h. Blogiausia kad vidurinėse mokyklose dirbantys mokytojai dažniausiai turi palyginti prastas ar paviršutiniškas žinias to dalyko. Na kaip pvz galima paimti dėstytojus, kurie dažnai be dėstytojavimo dirba ir su dėstomu dalyku sisijusius darbus, tačiau mokytojai gali dirbti nebent mokytojais. Kvalifikacijos kėlimas manau būtinas ir nereikia čia verkšlenti, atsimenu ir pats kai mokykloje smagu būdavo su60+ metų senutėm sėdėt ir klausyti apie dar sovietmečiu pasenusius dalykus.
Tarkvinijus Išdidusis 2012-02-22 16:51
Tokiu atveju, neretas dirba per kelias įstaigas, jeigu nori normaliai užsidirbti, kai trūksta valandų skaičiaus.
kionig 2012-02-22 17:05
Ar tikrai ?
Tarkvinijus Išdidusis 2012-02-22 17:13
Šiaip kiek žinau viduramžiais streikų nebūdavo, o jei ir būdavo, tai labai labai retai. Ir dėl vieno dalyko - monarchija. O dažniausiai, fakte, pačius valstiečius išpjaudavo kaip žoles. O, jei ir "revoliucija" pavykdavo, sekdavo ilgas pilietinis karas.
faktas 2012-02-22 17:13
, na su bombom mokiniai labiau juokaudavo nei mokytojai. Bent jau man taip atrodo. (-: Na o viduramžiais nepatenkinti valstiečiai kai sukildavo, tai arba jie nukirsdavo galvą karaliui arba juos išpjaudavo. Efektyvumas - 100 proc. (-:
blizzard 2012-02-22 17:24
Dabar jeigu kas ir sukiltų tai labai daug galvų turėtų nukirst..
Cunami 2012-02-22 19:21
Kokie mokytojai? Prieš savaitę pradėjau mokytis ispanų kalbą. Radau internete chaliavų pamokų - aukščiausias lygis, viskas interaktyvu, kartok nors tūkstantį kartų - kompas nesinervuoja, blogų pažymių nerašo, nepsichuoja. Mokaisi kada nori, kiek nori. Tiesa, reik mokėti anglų kalbą. http://www.bbc.co.uk/languages/spanish/ ... ings/taxi/ Streikuokit toliau mokytojai. Greit teks imti kastuvus į rankas ir pirmyn tranšejų kasti, kol neprigalvojo robotų kasėjų.
Tarkvinijus Išdidusis 2012-02-22 19:53
Žiūrau, cunami, labai jau ant robotų pasinešęs, kur tik rašai - ten tau robotai vaidenasi. Gerai, kai esi motyvuotas pats mokytis kokią kalbą, tada mokytojo nereikia. Tačiau kyla klausimas - ar tu pats objektyviai gali žinoti, ką moki ir ko nemoki? Nemanau, kad sau kontrolinius uždavinėsi, o jei ir uždavinėsi - vis viena žinosi iš anksto atsakymus, nes tu pats juos ir darysi. Tad, špyga taukuota. Kita vertus, dažnai testukai būna sudėti ir internete, tačiau gal kompiuteris pats ir nesinervuoja, tačiau vartotojas gali pradėti nervuotis, kai pamatys, kad neatsako jau į vieną, po to į du, o po to ir į n klausimų. Dauguma žmonių nėra motyvuoti, dėl to ir yra mokytojai, kurie turėtų nukreipti tinkama linkme jauną žmogų. Paaiškinti, kai jis ko nesupranta. Bent jau pas mane, kai mokiausi tokių buvo ne vienas ir ne du, nežinau, gal pas tave kitaip. Tada gaila tiesiog.
blizzard 2012-02-22 21:07
Jeigu žmogus eina papildomai istoriją, tai tokiam nepadės jokie mokytojai..