Ginčai dėl specialybių: tai, kas perspektyvu ir kas neturi ateities

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kancaras 2012-06-05 13:09
truksta? specialistu truksta kai iskart po studiju jie isgraibstomi ir alga iskart 2-3 tukst. pasakykit kur lietuvoj taip yra? lietuvoj nieko netruksta, na nebent versliu vadybininku ir maziau korupcijos.
HDi 2012-06-05 13:26
Su IT ir lietuvoj taip galima, pirmus tris mėnesiu gal ir gausi minimumą, bet paskui labai realu gaut skaičiukus kur paminėjai
Arthuras 2012-06-05 14:01
Greičiau griauna jų pajamas... Negi ISM vadai ima bijoti, kad klientūros nebe pritrauks? Riomeriui irgi kelnės, turbūt, pilnos. Taip, turime gerbti kiekvieną pasirinkusiojo sprendimą. Bet, kad tie sprendimai priimami su idiotiškais argumentais ir tikslais - ai, ten draugas stoja, ten didesnis prestižas, ten mažiau mokytis, ten dar kas nors... Tas ISM atstovas, kaip ekonomikos specialistas, turėtų susiprast, kad jei rinkai nereikia jo kepamų specialistų - jie tiesiog pildo bedarbių gretas ir tiek. Ir ką valstybė, šiuo atveju, galėtų padaryt - tai beveik užrišti nemokamas studijas tiems, kurių ir taip daug - vadybininkai, teisininkai, ekonomistai ir t.t.
faktas 2012-06-05 14:49
Jei myli savo sritį - būsi pats geriausias, nesvarbu, kas esi!
ligonis 2012-06-05 15:06
"Šito pasaulio ateitis nepriklausė ir nepriklausys nuo technologijų – ji priklauso nuo žmonių kūrybinio potencialo. Technologijos yra tik priemonė" WTF?! smegenys gali perdegt, bandant suvokt ką jis pasakė.
Arthuras 2012-06-05 15:08
Kliedi gražioj formoj ir tiek.
Iko 2012-06-05 18:01
Idomi mintis.
Tarkvinijus Išdidusis 2012-06-05 18:15
Ko čia nesuprast? Technologijos tėra įrankis tikslui pasiekti. Tikslas - tai, kas gimsta tavo sąmonėje ir kurį stengiesi realizuoti. Ko čia nesuprast?
Arthuras 2012-06-05 18:30
BULLSHIT. Šito pasaulio ateitis būtent priklauso nuo technologijų. Jei ne technologijos, dabar sėdėtumėm prie laužo su gabalu mėsos ir titnagu bandytumėm ugnį įskelt. Be abejo, tas technologijas kuria žmonės ir jų kūrybiškumas. Ir kiti žmonės naudojasi tais, jau sukurtais, technologiniais sprendimais, kad palengvinti savo gyvenimą ir siekti savų tikslų. Jei ne tie technologijų kūrėjai, tie visi kiti socialinių specialybių žmonės - neturėtų ką veikt. O ši sąvoka: "žmonių kūrybinis potencialas" - išvis labai jau plati ir labai įvairiai interpretuojama. Bendrom frazėm pakliedėt kiekvienas gali...
Spro 2012-06-05 19:16
Vieninteliam ,kam pritariu ,tai tik čia. Manau žmonės keisti ,kai stoja i vadybą... Tam nereikia išsilavinimo.. Reikia tik skillo. O šiaip nesąmones kartais šneka mano nuomone. .. Jo .. Ateitis nepriklauso technologijoms... Yea , right.
PCP 2012-06-05 20:44
? Jei ne technologijos savo lotyniškus postringavimus ir didžius tikslus nebent pirštu ant mėšlo galėtumėt vedžioti.
Creatium 2012-06-05 21:07
Įdomūs komentatorių pamąstymai ties tuo teiginiu, kad pasaulio ateitis nepriklauso (-ė) technologijoms. "Jei ne technologijos, nebent pirštu rašytumėt ant smėlio", "... akmenimis laužą dabar kurtume". Keistai jūs mąstot.. Kas tas technologijas sukūrė? Ne Dievas nuleido iš dangaus, o būtent žmonių kūrybiškumo dėka dabar galime sėdėti prie kompiuterių ir rašyti komentarus internete. Ne technologijos padėjo mums pasiekti tokį lygį, o būtent žmonių kūrybiškumas. Be jo - technologijų ne tik nebūtų, tačiau jeigu ir būtų - jos netobulėtų savaime. Tas šio žmogaus teiginys (technologijoms ateitis nepriklauso) taps neteisingas nebent tik tuomet, kai bus sukurtas kūrybiškas dirbtinis intelektas. Kitokiu atveju visa pasaulio ateitis priklauso TIK nuo žmonių kūrybiškumo. O technologijas mes pasitelkiame tik kaip įrankį (kaip ir minėjo) pasiekti savo tikslams (įgyvendinti sumąstymus), kurti naujesnėms technologijoms.
Arthuras 2012-06-05 21:31
Creatium, kaip tai ateitis nepriklauso nuo technologijų? Taip, kaip jau ir minėjau, jas kuria žmonės, bet na ir kas? Būtent nuo jų priklauso, kaip mes ateityje gyvensim. O kadangi straipsnis liečia specialybes, tai socialinių mokslų atstovai tikrai technologijų nesukurs. Socialinių mokslų atstovai tik tvarkosi su "pasekmėmis" to, kad kažkas kažką sukuria. Paradoksas, bet jų šiuo metu yra daugiau.
Kupse123 2012-06-05 21:32
Mano manymu svarbu yra bendradarbiavimas - tiek ideja, tiek jos igyvendinimas. Kurybiskas zmogus sugalvoja koki nors dalyka, o zmogus su technologiniu issilavinimu, padeda tai paversti realybe, sukurt realu produkta. Visas technologijas sukure zmogaus protas, bet tai tik ideja, o ja paverst realiu daiktu, reikia kazko daugiau. Architektas tik sugalvoja kaip turi atrodyti pastatas, o inzinierius turi ji padaryti toki, kad stovetu, kad ir kokios formos ir dydzio pirmasis besugalvotu.
Creatium 2012-06-05 22:39
Bet inžinierius visą darbą gali atlikti ir be technologijų. Sunkiau, žinoma, bet tikrai gali. Tame ir esmė, kad technologijos - įrankis. Na, bet finale kalbant apie specialybes, tai taip, jų reikia visokių. Tiek socialinių darbuotojų, tiek inžinierių. Dėl to nesiginčiju. Klausimas tik koks yra tų darbuotojų poreikis. Ateina laikai (jie jau ko gero yra atėję), kai negalime sau leisti egzistuoti neefektyviai. Ar tai būtų tavo namo apšildymas (sienos kiauros ar ne) ar tai būtų reikalingų specialistų parengimas. Normaliai negali būti taip, kad yra išugdoma 10000 vadybininkų, kai reikia 10. Taip ne tik galimai didinama bedarbių profesionalų (tam tikros srities žinovai) 'gauja', tačiau ir švaistomi visų žmonių uždirbti pinigai. Žinoma, tiksliai nustatyti kokios profesijos bus reikalingos po 3-4 ar 6 metų yra sunku ir gal net neįmanoma. Tačiau reikia ne numoti ranka, o stengtis tą nuspėti. O kai kada net ir spėti nereikia. Aiškiai matosi, kad vienos ar kitos srities specialistų yra trūkumas, o kitos - didžiulis perteklius.
O24U 2012-06-06 07:05
Ir A. Franco, ir pramonininkai, ir "Swedbank" sako perspektyvu, o N. Pačėsa kaip pridera vadybininkų rektoriui sako priešingai.
Tarkvinijus Išdidusis 2012-06-06 19:39
Ir man visiškai giliai dzin būtų (kaip ir visiems), nes nebūtų kompiuterio, nebūtų interneto, o gyventume sau nomandišką gyvenimą. Neatrodo?
qriuqriu 2012-07-20 21:41
idomu, elektrikas ir santechnikas dingsta nesvarbu kurio lygio profkes, kolegijos ar aukstosios...o idomu uzsikisus kanalizacijai ar elektros tiekimui kur tos aukstosios technologijos?
kionig 2012-07-20 23:11
Lauko tualetuose aukštosios technologijos..