Šiandienos mokykla: namų darbus atlieka ir ant sąsiuvinio užrašo tėvai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

outdoor 2012-06-20 11:03
Pries perskaitant si straipsni tikrai net neisivaizdavau,kad yra tokia didele dalis mokyniu uz kuriuos tevai atilieka namu darbus.Pats dabar baigiau mokykla ir per visuos tuos metus tevai man tera padeja su keliomis rusu kalbos uzduotymis. Tikrai dziaugiuosi ,kad man neteko buti taip lepinamam ir tai padejo kazka ismokti paciam.
Gnostic 2012-06-20 11:09
Juk patys susikuret kapitalistine santvarka, kur zmogus turi daryti tik tai ka jis moka geriausiai ir kas jam patinka, o ne moketi mesti i krepsi 10 is 10, dudelem grot, skaiciuot tvoras ir dar rasinelius rasyt. Mokyklos tiesiog bukos ir atgyvenusios kad mokina nereikalingu nesamoniu.
- 2012-06-20 11:15
Matosi iš tavo rašto.
sabotan 2012-06-20 11:20
Na man motina padėjo tik su rusu kalba ir taip tik per pirmus metus mokymosi. Man butu gėda jai motina už mane atliktu namu darbus. Na aš mokiausi dėl saves nuo kažkur aštuntos klasės na chemijos biologijos ir fizikos namu darbu nedariau na ir turejau septynetus nes ma tu dalyku nereikėjo. Manau reikia keisti požiūrį į mokslą nereikia, kad iš visko turėtum dešimtukus ne pažymiuose yra esmė. O valstybei reikia imtis kažko kad paskirstitu specialybes nuo pradiniu klasiu reikia tai daryti o ne 10 klasei kaip jau reikia apsisprest ir lieka keli mėnesei.
teraxas 2012-06-20 11:22
Tiesą sakant tokį reiškinį apskritai pirmą kartą girdžiu... Mano tėvai gal būt kontroliavo mano mokslą, prižiūrėdavo pradinėse klasėse - niekada nieko už mane nedarė, bet pasirūpindavo, kad padaryčiau. Gal ir vėliau jie retkarčiais suteikdavo pagalbą šį tą paaiškindami. Bet man net mintis nebūtų kilusi jų kažką daryti už mane. ir nemanau, kad jie būtų net svarstę tokią nesąmonę... Ir kiek turėjau klasioku - jiems ne kitaip. Išskyrus gal kokį vieną atvejį, bet tai jau kita istorija. Iš kur tokių aprašytų tėvelių atsiranda?... :O
faktas 2012-06-20 11:24
Aha... Pradinėse klasėse berniukai nori būti gaisrininkais arba kosmonautais, o mergaitės ištekėti už arabų princų ir pan.
loggo 2012-06-20 11:35
Blin, aš tai iš viso, nei mokiaus, nei namų darbus ruošiau, bet mažiau 8 neturėjau ;D Kiekvienam savaip. O tėvai tai irgi buki - ką vaikas išmoks, jei už jį viską padarysi, o jis tuo metu teliką žiūrės? Jei jau nori padėti, tai ir tegul padeda - manęs kartais paprašo jaunesnė sesė ar merginos sesė pagalbos su matematika ar anglų k. - reikia padėti rašinėlius parašyti, uždavinius išspręsti. NIEKAD to nedarau, visada pirmas klausimas: "Ko nesupratai?". Jei išgirstu atsakymą "Emmm, na aš net nežiūrėjau, bet čia labai sunku ir aš nemoku", ar ką nors panašaus, tai liepiu pabandyti, ir jei nesigaus, kreiptis su klausimais. Reikia mokinius VERSTI patiems ieškoti sprendimo, ir tik jo neradus kreiptis su konkrečiomis problemomis - kas, kaip, kodėl nesigavo? Kaip sakoma, duok žmogui žuvį, pamaitinsi jį tai dienai; išmokyk žvejoti, pamaitinsi gyvenimui.
FtBall 2012-06-20 11:36
Mokyt kitą žmogų taip paprasta ir įdomu iš tiesų. Tėra viena būtina sąlyga, kad tai būtų tiesa - žmogus pats nori mokytis. Mokykloje, būtent per matematikos pamokas, mokytoja viską tiesiog "ant lėkštutės" patiekdavo. Kartais netgi sugalvojęs kokį įdomesnį uždavinį išspręst lieku nusivylęs, nes po poros minučių jau girdžiu kaip fone mokytoja atsakymą diktuoja. Tada ir sakau, kad nebėra reikalo spręst, kai žinai sprendimą. O kvailiausiai skamba sakinys "namie išanalizuokite sprendimus". O štai kai klasioką mokiau pats, tai ir man įdomu buvo, ir, anot jo, geriau išmoko kai kuriuos dalykus. O viskas ką dariau, tai tik kartojau klausimą "kodėl?"
blizzard 2012-06-20 11:42
Aš šitoj vietoj įžvelgiu gilesnių problemų nei vien padaryti namų darbai. Tėvai per daug padeda savo vaikams praktiškai visur, išvis vaikas neišmoksta būti savarankiškas, namų darbai čia tik pirmas ir lengviausias moksleivio darbas už kurį jis turi atsiskaityti mokytojui. Po mokslų atsiranda darbas ir tokiems moksleiviams kurie neišmoko jog reikia prisiimti atsakomybę yra labai sunku ką nors dirbti ar atsiskaityti darbdaviui, nekalbu apie sunkumus susirandant darbą..
FtBall 2012-06-20 11:45
lygio. Dar vienas be galo keistas dalykas yra programų įdiegimas į kompiuterius. Kiek kartų yra jums tekę draugui/draugei įdiegti Windows? O ar tai sudėtinga? Ta pati meškos paslauga. VIENINTELIS dalykas, kurio įmanoma nežinoti, diegiant Windows, yra kaip pasiekti BIOS, kad paleisti kompiuterį iš disko.
wolas 2012-06-20 12:14
Totali nesąmonė. Durni tėvai jei taip daro. O bent jau mūsų klasėje gal tik pora mokinių būdavo, kur tėvai kažką padėdavo, o kaip čia parašyta tai .... vėjai vėjai vėjai
Arthuras 2012-06-20 12:32
Vadinasi, tėvai turi per daug laisvo laiko.
sabotan 2012-06-20 12:38
o kur stojo kad taip pakele seip pazimei nelabai jau ka ir padeda jai i univera stoji . Pas mane vienas klasei buvo na norejo gaut raudona diploma tai visi pakele jam iki 8 o egzus ziauriai prastai islaike is matiekos gavo tik 1 bala . Man tai net juokinga dvyliktoi klasei buvo kaip dirbtinai pazimius kele as neprasiau man tiesiog nusispjaut buvo kuriu man reikejo dalyku tu ir pazimei buvo normalus.
Valentas 2012-06-20 12:52
Yra tikrai tokių mokinukų... Net dvyliktoje klasėje, žmonės sugeba sukčiauti per kalbėjimo įskaitas, tai mintinai išmokdami, tai dar kokių gudrybių prisigalvoję...Bet šiaip yra žymiai daugiau protingų ir motyvuotų, nei apkalbinėjama dabar( pvz. straipsnis, kad abituriantai vis bukesni etc.) Bent jau mano aplinkoje( gyvenu ne mieste) yra žymiai daugiau motyvuotų ir įdomių žmonių, nei tokių kaip straipsnis aprašo..Žiūriu Lietuvoje pradėjo spausdinti seriją: "Mokiniai kvailiai"..
kestutisz 2012-06-20 13:25
Kažkada vieną atvejį mačiau tokį - tėvai emigravę, nuolatinė auklė "padeda" vaikam padaryt namų darbus, pastariesiems jau miegant, nes taip mažiau vargo - aiškinti po keliolika kartų, tinkrinti kažką, klausytis mokytojų ar gimdytojų priekaištų ir kitaip kariauti. Davei TV ir tegu sau ramiai sėdi - saviem mokslam lieka žymiai daugiau laiko. Ir kažkodėl nemanau, kad taip buvo vienetinis atvejis.
TV_manas 2012-06-20 14:12
Ai... Yra kaip yra. Niekas nei keisi ir vistiek viskas eis blogyn. Natūrali atranka vitiek padarys savo. Užaugs liurbių karta, kuri jau bus šio to pasimoksiusi. tada gal pribręs dirva ir darbščiųjų kartai.
radiopowder 2012-06-20 14:50
Manau visada prastų mokinių buvo daugiau nei protingų ir motyvuotų, tiesiog gero išsilavinimo reikalaujančias pareigas (pavyzdžiui mokytojo) vėliau dažniausiai užima protingieji ir paskui matydami tiek daug prastų mokinių verkia, kad jaunimas darosi vis bukesnis.
vvv2 2012-06-20 15:08
- kuo remiantis parašytas straipsnis? kokia statistikos surinkimo įmonė vykdė apklausas? kokie regionai, kokios apklausų apimtys?
Importial 2012-06-20 17:21
Pastebėjau, kad iš tiesų pastaruoju metu pučiami burbulai Lietuvos purvasklaidos padangėse dėl "atbukusių mokinių", "geranoriškų tėvelių" ir pan. Nesuprantu - koks tikslas? Išprovokuoti skaitytojus? Visuomenę paspausti psichologiškai, kad ta atsikvošėtų? Ar ir sėjamas perdėtas pesimizmas pasibaigus dar vieniems mokslo metams? Sakyčiau, manipuliuojama įvairiomis auditorijomis ir tiek. Nei tos problemos tokios "milžiniškos", nei ką.
faktas 2012-06-20 17:40
Šią žiemą dėsčiau Nacionalinėje moksleivių akademijoje. Matydamas vienus iš gabiausių, krūvas diplomų turinčių moksleivių padariau išvadą, kad šiuolaikiniai gabiausi atitinka vidutiniokus, kokie jie buvo prieš 7-8 metus. Ir šiaip paskutinius 5-6 metus dirbu su kultūriniais edukaciniais projektais. Net ir per tokį mažą laiką pastebiu bendro išsilavinimo lygmens sumažėjimą, pažymių nuvertėjimą, neraštingumo augimą ir kt.