Universitetai negirdi darbdavių reikalavimų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Evalda5 2012-07-28 12:32
Labai liūdna, tačiau problema, aprašyta tokiu straipsniuku iš esmės net nėra problema... Tą tariamą "problemą" ir sukėlė būtent mūsų švietimo sistema - žmonės jau gerą dešimtmetį siekia ne kažko ypatingo, o tiesiog to nelemto popieriuko... Bent mano pažįstamų rate - išimčių nežinau. O tikroji problema greitai įgaus tokį mastą, kad taps nevaldomu procesu. Gaila, tačiau žmonės, kurie galėtų tai pakeisti, rodos, akli ir kurti...
enternald 2012-07-28 13:02
ISM'as giriasi, kad nemažai absolventų dirba pagal specialybę? ISM'as greičiau yra vieta, kur dauguma, stojančių eina dėl finansinio išsilavinimo, kurio reikia jau užsitikrintai vietai kokioje įmonėje (tėvo įmonė, jau įdirbta vieta, bet reikia popieriaus ir kt.). ISM'as ne išimtis parodanti, kad problemos nėra, o akivaizdus indikatorius: stojantiems į socialinius mokslus žmonėms reikia tik popieriaus.
Arwis 2012-07-28 13:25
Socialiniu mokslu diplomas... Po to tokie ir skundziasi kad darbo negauna.
immortallt 2012-07-28 13:33
enternald, nekalbek nesamoniu Mokeis ISM'e ? Nu ne. Aisku galima ten mokytis tik del popieriuko, bet sudaromos visos salygos siekti daugiau. Jei norejai gauti nuolaida mano kartoje, turejai but vienu is 12 geriausiuju, kai kurse 120-180 zmoniu buvo. Zinai, per 9 menesius buvau pakeites 3 darbus. Dabar dar 9 dirbu sekmingai treciajame darbe. Darbo neieskau, bet vis tiek gaunu kartas nuo karto darbo pasiulyma - tikrai sudetinga darba rasti (sarkazmas)
faktas 2012-07-28 16:17
"Statistikos departamento duomenimis per šių metų I ketvirtį užregistruota kelis kartus daugiau laisvų darbo vietų technologinio profilio specialistams nei socialinės pakraipos darbuotojams". Iš kur jie traukia tokius duomenis? Paskaičiuot patys bet kuriame darbo portale, pvz., čia: http://www.cvbankas.lt/darbo-skelbimai
justysss 2012-07-28 19:45
Na pramečiau per cv banką skelbimus tai kažkaip skelbimai reikia vadybininko vadybininko vadybininko vadybininko , buhalteres , administratores, ir vienas kitas technologinio. Tikrai keista, turėtų kaip ir atvirkščiai gi viskas būt . Įdomiai nustebino http://www.cvbankas.lt/darbo-skelbimai? ... unas&keyw= Tai neatorodo, kad tų tehcnologų ir reikėtų labai . DDD
Arthuras 2012-07-28 20:28
Tai taip, yra tokių įmonių, kurios ieško vadybininkų, vadybininkų - pardavėjų nuolat. Ir aišku kodėl - niekas ilgai nedirba prastai apmokamo, sunkaus darbo. Arba išvis - atlyginimas priklauso nuo pardavimų. Va ir visa logika. Be abejo, sunku paskaičiuot tiksliai santykį - kurių daugiau. Bent jau aš tokį atvejį, tai tikrai žinau. Bet negaliu kalbėt apie visumą.
blizzard 2012-07-28 20:31
Aš ir nesuprantu, vieni kitiems tą atsakomybę mėto kad kaltų nebūtų dėl tokios situacijos ir tiek. Realiai niekas nieko nežino ir niekam nieko nereikia. Tęsiant Arthurs mintį, nueikit kada į "senukus", konsultantai keičiasi ne mėnesiai bet savaitėm ar dar greičiau, ko paklausi to negausi, ko norėt kai keičiami darbuotojai kas dien vos ne.. Tas pats "Iki" draugas dirba šiuo metu paprastą sandelininko darbą, darbo užmokestis 5lt valanda, per dieną dirba gal 4h nes tiek daug darbo nėra į savaitę dirba atrodo 2 dienas (savaitgaliais) gerai kad dar mašinai kuro užpila..
rimasD 2012-07-28 21:27
Bėda ta, kad niekas tiksliai nežino, kokių ir kiek kokios specialybės specialistų reikės po 5 metų.
immortallt 2012-07-28 21:47
Cv online pasiziurejo... Kiekviena kompanija +- specializuojasi, kokiu darbuotoju iesko.
enternald 2012-07-29 08:05
Nežino, bet numano kryptį: kurių žmonių stoja nors b**iu vešk, kur nedaug kas stoja, kur vyksta kartų kaita, kur rinka perpildyta. Šitie dalykai aiškūs. Problema, kad niekas nereaguoja į tokias problemas.
Arwis 2012-07-29 08:46
Ir negali zinoti. Siandien 10 populiariausiu specialybiu 2004 ne neagzistavo. Pasaulis greitai keiciasi, todel kaip zmogus turi prisitaikyti. Universitetas seniai nera vieta kurioje tu gauni zinias. Universiteta tu gauni platesni mastyma, taciau jai nori kazkur specializuotis, turi pats dometis savo dalyku.
blizzard 2012-07-29 11:44
Nemanot kad prie to prisideda ir specialybės sureikšminimas, kiekvienam absolventui kalam į galvą kad jis turi priimt "gyvenimo" sprendimą ir t.t. o realiai visa situacija gali pasikeist per kokius 5-10 metų ir galbūt tavo turimos specialybės niekam nebereikės. Pvz šiemet buvo 60 specialybių kurių niekas nepasirinko iš stojančiųjų. Tikrai kyla klausimas ar ateityje iš to 60 neatsiras bent 1 kuriai velniškai truks specialistų.. Tam studentui pastoviai kalama kad čia studijuoji visam gyvenimui, baigsi studijas surasi darbą ir ramiai gyvensi iki mirties, bet juk realiai situacija visiškai kitokia. Nekalbu jau apie Lietuvą kur viskas keičiasi metų eigoje.. Vis vien manau jeigu jau stoji į universitetą, tai ieškai kažko daugiau nei darbo šeimai išlaikyti. Jeigu ieškai darbo ir darbu užtikrintos ateities, manyčiau reikia stoti į kolegiją ar netgi profesinę, jau vien todėl kad tokių specialistų daugiau reikia, ką jau kalbėti apie tai kad baigus kolegijinį mokslą galima lankščiau prisitaikyti prie darbo rinkos, mokslas trunka trumpiau (net jeigu po kolegijos eini tuos papildomus metus ištesnių studijų ). Na o universitetus gal reikia palikti daktarams, mokslininkams, teisininkams ir tt. žmonėms kurių reikia vienetų. Dabar situacija visiškai priešinga ir niekas nesistengia jos taisyti.
deivec 2012-07-29 12:34
nemoka musu vaikeliais dar rinktis specialybiu....visi nori pinigu.... o ne stoja kur jie skaito save kad bus geri specai.... o musu univerai tapo pinigu kalimo masinos...o ne svietimo istaigos... taigi....
Velnias 2012-07-30 11:49
Ar „Sweco Lietuva“ prezidentas Artūras Abromavičius galėtų pakomentuoti: 1. kodėl didžiausius atlyginimus gauna vadybininkėliai - neturintys nieko bendro su tiksliaisiais mokslais; 2. kodėl šioje švediško kapitalo kontoroje oficialiai dauguma dirbo, o gal ir tebedirba 0,9 etato, bet realiai reikalaujama dirbti ilgiau - kitaip vergas bus išmestas iš darbo. 3. kodėl jo vadovaujamoje įmonėje, darbuotoja per savo mamos laidotuves po pietų privalėjo būti darbe?