Studento finansai: ar išgalėsiu studijuoti didmiestyje?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Shinigami 2012-08-24 12:33
Nebūtinai. VU buvo studentų kurie bendrabučio kambarį gavo Saulėtekyje (miesto pakraštys), o paskaitos vyko GMF (miesto centre).
Sinister 2012-08-24 14:11
Paskaičiavau. Na man asmeniškai mokslo metams užteks ir 3 tūkstančių. Kaip gerai, kad Šiauliai nėra didmiestis.
faktas 2012-08-24 15:17
Labai jau dideli poreikiai tų studentų arba tiesiog tie mažamečiai dar visai žali ir nemoka normaliai derėtis bei mušti kainas po -50 Lt už kiekvieną surastą tarakoną arba pelėsį. Aš gi pats visai neseniai baigiau. Studijuodamas Klaipėdoje nuomojausi kambarius pas senukus. Teko iš viso 3 vietose pagyventi. Iš pradžių norėjau gyventi bendrabutyje, bet kai pamačiau prabėgantį pulką tarakonų, nuo rūkymo pageltusias merginas, šūdo krūvelę duše, supratau, kad nors galėčiau tai kęsti, bet mano gyvenimas per trumpas, kad jį skirčiau nemaloniems dalykams. Tai mokėjau beveik šimtu daugiau, bet gyvenau kokybiškiau. Na o kai įstojau į magistrantūrą ir persikėliau į Vilnių, tai jau fotografavau ir išsinuomojau pusę namo Antakalnyje. Žinoma, kokybė ne tokia, kad siečiau savo ateitį su ta vieta, bet laikinai gyventi - super, plius moku maždaug tiek pat, kiek šiame straipsnyje besiskundžiantys vilniečiai...
Gedasz 2012-08-25 12:48
Įdomumo dėlei pasakysiu, kad Kopenhagoje studentui pragyvenimas metams kainuoja mažiausiai 25k lt, o mokslas ir taip nemokamas.