Techniką nusirašinėjimui nuomojantis verslininkas: cigaretės bei alkoholis irgi kenkia

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2012-10-31 14:09
Paprasta, jokia technika neleidziama, tik piestukai, laiko tiek, kad skaityti kazka neuztektu. Pvz CFA egzamina laikant, jei sugalvos patikrinti (o tokia teise tu jiems suteiki padedamas parasa, kad nori laikyti) ir pas tave ras mobiliaka - asta la vista. Neleidziamos jokios ausines, leidziami tik 2 skaiciuotuvu modeliai. Jokiu uzkandziu, penalu, aplankalu ar dar ko nors. Dar jei nori is tikruju jauciu veiktu ir koks nors FM moduliatorius, kuris varytu trikdzius per visus kanalus, ar neveiktu su bluetooth ir GSM rysiu ?
Xdmin 2012-10-31 14:27
Zmoniu juk su rentgenu neskenuosi, kad patikrintum ka turi kiseneje.
Vytax 2012-10-31 14:46
Mano manymu tai reikia tiesiog tokių egzaminų sesijų kokios jos yra dabar. T.y. tankint egzaminus ir atsisakyt to, kad vienas vienintelis egzaminas nulemia kartais ir virš 50% galutinio įvertinimo.
faktas 2012-10-31 15:00
Neseniai pažįstama papasakojo, kaip ji nusirašydavo beveik viską visus 4 studijų metus. Susirašydavo viską ant lapo ir tiesiog padėdavo po tuo lapu, ant kurio rašo. Investicijos į technologiją - beveik nulis, o efektas - beveik 100 proc. Beveik visada, kai būdavo mažai egzų žodžiu, gaudavo padidintą stipendiją. Dabartinis jaunimas labai neišradingas. Be technologijų išvis nieko nesugeba, nevėkšlos.
Xdmin 2012-10-31 15:08
Nezinau ka ji studijuoja, bet pas mus (ktu -statybos inzinerija) tu nezinai kokius klausimus gausi, be to, ju buna ~80, tai viska susirasyti nebutu paprasta.
immortallt 2012-10-31 15:25
ISM'e is vis niekada nebuvo zinomi klausimai. Turejai kurso medziaga, ja visa turejai suprasti ir moketi mastyti remiantis ja. Mane juokina, kai kituose univieruose tu turi klausimus pries egza (daugiau nei bus egze). Xdmin, o kam skanuot su rentgenu ? gali paprasyti iskratyt kisenes. Nepatinka ? Gali atsisakyti laikyti egzamino, tiesa, skaitos, kad tu jo nelaikei. Perlaikymas po metu.
MrT 2012-10-31 15:34
Ir ką ji dabar veikia? Maximoi dirba? Jei žmogus mokosi tai jam tas egzaminas nebaisus, kam dar nusirašinėt. Čia jau ji greičiau nevėkšla. Išvis nesuprantu ko tokie idiotai eina į universitetą, nenori mokytis - eik juodų darbų dirbt, gatvių šluot.
Osiris 2012-10-31 16:00
Isvis reikia atsisakyti dabartines svietimo sistemos - nustot kalt bereiksmes nesamones ir uzsiimt kuryba. Tada viskas naturaliai isimins ir kurybiskiausi tures didziausius pasiekimus o ne kvailus skaicius pazymiu knygelej
ligonis 2012-10-31 16:51
dauguma modulių universitete tiesiog neturi galimybių suteikt kokybišką mokslą kuris sudomintų, todėl tiesiog renkasi buką kalimą jį kažkaip teisindami, nors išties visus tuos ivertinimus gali turėdamas kelis lapus, ir nėvelnio nemastydamas.
faktas 2012-10-31 17:10
Tai kad būtent ji labai gerai prasisukus. Dabar dirba projektų vadove farmacinėj įmonėj. Vadovauja tiems, kurie naktimis mokėsi. Mokymasis ir karjera nėra taip stipriai susiję, kaip dauguma galvoja.
immortallt 2012-10-31 19:38
Tai tada kitas klausimas, tai kam is viso mokytis ? Tegul 7 metu vaikai eina iskart dirbti projektu vadovais
Xdmin 2012-10-31 20:58
Nes pas mus vyrauja nuomone, jog be diplomo esi niekas. Ir geriau jau turetum universitetini diploma.
1337 2012-10-31 23:08
.
immortallt 2012-11-01 00:35
1337, jei neturesi jokios rimtos darbines patirties, tai net su diplomu negausi projektu vadovo vietos. O jei turesi patirties, daug kam tas tavo diplomas nusisvilpt. Cia patys zmones i galvas prisideje tokiu nesamoniu. Kaip visus keiki... Nu tai sukurk versla ir pats atsirinkinek darbuotojus. Jeigu gauni 100CV, tai pasakysi visus juos skaitysi ? 100-200 lapu ? Ar atsifiltruosi pvz pagal kokius nors tau atrodancius svarbius kriterijus. Bet turiu pora draugu, kurie nieko nebaige ir gauna gerus darbus Lietuvoje. Tiesa, keicia juos kas 1-2 metus, bet problemu susirasti darbo nera.
SuperHP 2012-11-01 01:03
Per vieną egzaminą mačiau tikrai įdomią "špargalkę" - atspausdintą lapą, ant kurio praktiškai nieko nesimato (atrodo kaip tuščias), kol yra padėtas ant stalo. Jei jį kilsteli, tada tekstas matosi geriau (turbūt dėl kitaip lužtančių šviesos spindulių). Tai žaidė žaidė su tuo lapu studentas, kol dėstytojas nesusidomėjo. Įsivaizduokit, kaip toks žaidimas su "tuščiu" lapu atrodo iš šono
perihellis 2012-11-01 04:42
Taigi grįžtant prie straipsnio temos apie nusirašinėjimą. Aš manau, kad kol žmonės nepersilauš, neperlips per save, per savo nusistatymą, per begalinį norą turėti išsvajotąjį diplomą, kurio neturi tik lievakai, tol nusirašinėjimas mokymo įstaigose klestės. Kol žmonės nesupras, kad į mokymo įstaigą reikia eiti kažko išmokti, o ne gauti šiukšlę pasikabint ant sienos, tol niekas nesikeis.. Kol žmonės nesupras, kad diplomas nėra kažkoks išganymas, kad tai nėra gero gyvenimo ateityje garantas, kad žmonės nebijotų pasakyt savo tėvams ir draugams, jog nenori mokytis universitete, tačiau nori mokytis profesinėj suvirintojo amato vietoj visų garbinamo teisininko specialybės. Tuo pačiu, kad tėvai nesigėdytų viso to psakyt savo giminėm bei draugam ir gebėtų apgint savo, savo vaikų nuomonę. Žinoma kartu su žmonėmis turi keistis ir visa švietimo sistema, mokymo įstagos, dėstantys žmonės.. Aš manau, kad šis procesas bus tikrai ilgas..Pagreitinus jį visai visuomenei būtų labai skausminga, o ir reikėtų politikų ir vadovaujančių asmenų, kurie būtų pasirengę sužlugdyti savo karjeras priimdami tam tikrus sprendimus. Įsivaizduokit, nors truputį prasčiau mokaisi - atimamas krepšelis, nors truputį prasčiau dėstai - atleistas, pagauna už rankos nusirašinėjantį - išmestas..Lietuva su tokiom žiauriom permainom greitu laiku taptų nesvietiškai patrauklia valstybe užsienio investicijoms, kad galybės užsienio pinigų liktų mūsų vietinėj rinkoj. Mes taptumėm tauta, kuri turi tikrai reikalingų specialybių profesionalų, kurių visiem taip reikia. Tačiau kiek žmonių yra tiek psichologiškai, tiek finansiškai tam pasirengę? Aš asmeniškai nesu. Taigi aš matau vieną kelią - labai lėtą perėjimą nuo dabartinės sistemos prie tobulesnės. Man šiaip kiek graudoka, kad net nuo manęs, eilinio miestiečio/kaimiečio mano idėjų valdža su idėjų įgyvendinimu vėluoja 2-5metais..Jau net pamečiau skaičių visų idėjų, kurias gvildenom gana senai buvo visai šviežiai realizuotos. Nors jos beveik visos buvo skausmingos visuomenei (kaikuriais atvejais ir man) aš viskuo džiaugiausi. Gal čia trūkumas, gal privalumas, bet aš nežinau, ką daryti, kad būtų gerai rytoj, aš žinau tik ką daryt dėl tolimesnės ateities. Kuri niekam neįdomi..Deja.. Dar vienas pastebėjimas, tos idėjos pagrinde buvo pradėtos realizuoti atėjus į valdžią dabartinei vyriausybei. Tai susimasčiau, ar čia mano idėjo tuo metu 'teisingėti' ar valdžia pradėjo dirbti ne dėl 4 metų? Jaučiu, kad į šį klausimą galėsiu pats sau atsakyt ne mažiau, kaip po metų ar dviejų