Bendrabučių studentų pasiaiškinimuose - šiurpinantis akiplėšiškumas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Laumis 2012-11-13 16:48
Leons 2012-11-13 16:52
Geriau pateikite vėliau parašytą straipsnį, kur viskas išaiškinta ir nėra spėlionių, o faktai.
Laumis 2012-11-13 16:57
Vėlesniuose straipsniuose durtinės žaizdos nebūtų išnykusios vis tiek.
Leons 2012-11-13 17:00
Neatidiems: "Kol kas neaišku, ar studentas buvo sužalotas bendrabutyje dar prieš iškrentant pro balkoną, ar į kažką susižalojo jau krisdamas žemyn."
Arsen 2012-11-13 17:31
Gyvenu Saulėteky ir bendrabutyje nėra jokių šiukšlių vamzdžių. Bet koridoriai visvien yra švarūs - žmones neša šiukšles į lauke esantį konteinerį. Dar nei karto nebuvo, problemų su miegu dėl garios muzikos ar siautėjančių girtų studentų. Jei kas ir tūsinasi, tai tyliai arba kažkur toli. Gal čia tik manam barake taip, bet kiek teko pavaikščiot kituose VU bendrabučiuose, tai vaizdas gana panašus. Straipsnis atrodo "kiek" perdėtas.
Leons 2012-11-13 17:55
Ne, tiesiog vienas atvejis (jūsų) visiškai nieko nepasako, nes galbūt jūs vienas taip gyvenot, o kiti ne, todėl tai yra labai subjektyvu ir gali visiškai nekoreliuoti su realybe. Tam ir reikalinga statistika, kuri parodytų kurių įvykių tikimybės didesnės, o kurių nereikšmingos. Jei norite, kaip pats minėjote paaiškinti skirtumą tai turite kažką lyginti didesniu masteliu. Ar jūs dabar tame bendrabutyje gyvenate? Ar galite teigti, jog jūsų gyvenimo bendrabutyje laikotarpiu neįvyko nei vienas panašus incidentas? Galbūt apie tai nerašė spauda? Tokiu žmonių kaip jūs trūkumas - vadovavimasis emocijomis bei asmeniniais patyrimais, o ne racionalumu. Remdamasisi jūsų išvedžiojimais, taip pat galiu daryti prielaida, jog jūsų karta buvo daug žiauresnė - muštynės šokiuose besitalžant kuolais, yra viso labo gyvuliška ir kvaila, fizinis smurtas prieš kitą asmenį yra žiauriausia fizinio smurto forma apskritai.
blizzard 2012-11-13 18:02
Džiaugiuosi kad negyvenu bendrabutyje. Viso šito pasekmės yra žemas studentų mentalitetas. Kiekvienam kaimo jurgiui reikia aukštojo mokslo diplomo, nesvarbu kad jis šieną ravėamas skaitys kas tame diplome parašyta. Iš šito ir seka tokios tendencijos, kad normalūs stundentai nebegali gyventi bendrabutyje kuriame nuolatos vyksta baliai festivaliai. Na o jeigu dar gyveni su tusofčikais viename kambaryje, tai belieka tik pasikart arba iššokt per langą, nes tokiu atveju tikrai nelieka prasmės tuos 4 metus ten gyvent ir dar mokėt už mokslą. Situacija yra apverktina ne vien bendrabučiuose bet apskritai visame Lietuvos jaunime, tik kokie 10-20proc. jaunų žmonių dar jaučia kažkokią atsakomybę ir masto į priekį, didžioji dalis kaip sakiau, šieną ravi, nors jų užsibrėžti tikslai tikrai aukšti.. Prisipažinsiu tikrai neįstojau ten kur labai norėjau ir tikrai man mokytis šį dalyką nėra pats didžiausias malonumas pasaulyje, tačiau tikrai tai darau atsakingai, niekad nepraleidžiu paskaitų niekad nenusirašinėju ir niekad netenka taisytis skolų, klausimas, kodėl man tai atrodo misija įmanoma ir būtina, kai tuo tarpu šieno ravėtuvai negali net susiimt per prievartą ir atlikt tai ką reikia?
Tarkvinijus Išdidusis 2012-11-13 18:10
Mano nuomone, atsakymas yra paprastas: pajuto laisvę pagaliau ištrūkę iš tėvų namų ir dabar jaučiasi laisvo oro direktoriais, nes niekas jų nekontroliuoja, o už daugiau kaip pusės studentų studijas apmoka jų tėvai. Tad, jiems nėra dėl ko rūpintis.
Edgaras 2012-11-13 18:28
Už tokį, neetišką elgesį, turi būti svarstoma ar apskritai nenušalinti nuo studijų, kaip tai daroma kituose pasaulio universitetuose. Tačiau, kadangi Lietuva yra diplomų spaustuvė, niekas ir nenori atsikratyti studentais, juk pinigėlius suneša.
Karvė 2012-11-13 18:36
Skiriasi visi bendrabučiai, netgi aukštai, o tai tik įrodo, kad viskas priklauso nuo ten gyvenančių žmonių. Pamenu mūsų aukštas buvo labai ramus, tačiau viename kambaryje apsigyveno 2 iš VGTU ir jau vien jų dėka per balkoną skraidė šaldytuvai, koridoriuje gulėdavo sulaužytos lovos, o tūlikai per savaitgalį buvo prišikami sklidini. Tai bet kur įleisk porą mužikų ir ramybės nebebus. Bet nereikia čia svaigti apie šviesius tarybinius laikus. Mano tėvas prieš gal 40 metų studijavo ir pasakojo, kad buvo tos pačios bėdos. Buvo dar blogiau - grįžę per vėlai girti pastoviai lipdavo balkonais į savo kambarius ir stabiliai po 2-3 užsimušdavo per metus. Taigi nereikia pagal savo patirtį bandyti kalbėti apie visą tautą.
secret 2012-11-13 18:59
jau kelinta komentara skaitau ir tavo priestaravimai man nesuprantami. gal pas savo teva, seneli pasiklausk kaip jie gyveno? kiek pasimusdavo ir kiek nusaudavo!!! as viesu transportu nesinaudoju, nes nezinai ant kokio pataikysi ir koki peili jis tau pasiulys. as sutinku rankom kojom pamojuoti 1 vs 3, bet ne pries peilius, puskas. narkotiku testo 3/4 studentu nepraeitu. gal zinai kada klubuose vyksta studentu vakarai ir kodel jie ne 5tadieni ar 6tadieni kai nera paskaitu sekancia diena? sunku net ivardinti ar dabar zodis "studentas" atitinka jo tikraja reiksme ir paskirti
nondescript 2012-11-13 19:04
Na jo, teko gyvent ne vienam barake, kontingentas nekoks reikia juk atvažiavus iš kaimo parodyt savo "aukštą" kultūros lygį. Aišku dar loterija su kuo pateksi į kambarį, bet kokios rimtos specialybės, kur bemieges naktis reikia leist prie knygų, nepastudijuosi. Tokiu atveju daug pigiau ir geriau su draugais išsinuomot butą. Kiek ten barakuose dabar moka žmonės... Na už trivietį kambarį kažkur po 150+, gaunasi 450+, dabar sostinėj išsinuomot kambarį kainuoja 200+ komunaliniai vasarą apie 50, žiemą apie 200, imant tarkim dviejų, trijų ar daugiau kambarių butą gaunasi dar pigiau, kuo blogai?
Aidas 2012-11-13 19:08
Moderatoriai išvalė diskusiją, todėl pirminė jos esmė nebepasiekiama. Niekas neteisina tarybinių laikų, tačiau žmogžudystė buvo palyginus retas atvejis. Ir ne dėl žiniasklaidos slepiamų faktų. Pamenu, jei įvykdavo žmogžudystė, tai be jokios žiniasklaidos rezonansas ateidavo, ir visi būdavo pasipiktinę. Dabar tai kasdienybė ir visuomenėje nebesukelia jokio rezonanso.
Leons 2012-11-13 19:09
Ir pasiklausiu, yra buvę ne tokių nesamonių. Pvz., Saulėtekyje tam pačiam "Niujorke" "papokštavimas" su gaisrininkų šlanga buvo dažnai sutinkamas reiškinys, aišku tuo metu tiek žalos nepridarydavo, nes visi teturėdavo po lempą ir tiek iš elektroninių prietaisų. Jei esi paranojikas tai tavo bėda. Aš viešuoju transportu naudojuos nuo studijų pradžios praktiškai kiekvieną dieną, bėdų kolkas nesusilaukiau. Galbūt blogesnė situacija yra prastuose rajonuose, bet ten jau kitos bėdos. O iš kur trauki informaciją apie narkotikus? Irgi iš patirties? Jei čia tavo spėjimas su tais 3/4 tai aš sp4ju ir duodu tau 100%, jog esi alkoholikas
Aidas 2012-11-13 19:18
Manyčiau, moderatoriams laikas įvertinti gerbiamo Leons išsireiškimus, nes tai ne pirmas kartas.
Leons 2012-11-13 19:19
Na, o aš nemanau, tik pateikiau tokį patį mąstymo pavyzdį (kuris beje ir jūsų naudojamas) ir to absurdiškumą
Arcciss 2012-11-13 19:58
Aidai tiek dabar tiek seniau viskas taip pat budavo nereikia cia issigalvoti. Idomus dalykas tie prisiminimai, jei, tai ne kazkoks nemalonus atsitikimas sukretes asmeniskai tave, tai zmogus linkes atsiminti tik malonumus. Ka ten apie nuzudymus rasei visika nesamone, per kaimus bandiugos vazinedavo duokles rinkdavo ir nepaklusnius saudydavo, va ka man mano seneliai pasakojo. Tevu laikais lupdavosi tikrai ne tik rankom, mosikuodavosi ir grandinemis ir peili karts nuo karto koks durnius isitraukdavo. Ne tik jaunimas dabar vienas kita pjausto ir kirviais kapoja. Na tik del narkotiku as linkes sutikti, na bet zalos as tame nematau, sunkiuju neteko girdet, kad kas placiai vartotu tarp studentu, o del lengvu zalos nematau, praeis laikas nebevartos, na o jeigu vartos, tai savotiska "atrankos" sistema, islieka sugebantys mastyti.
GNU 2012-11-13 20:57
Nereikia visko suabsoliutinti. Pvz. MRU bendrabučiai puikiai prižiūrimi. O atsakomybės nėra, nes jos niekas nereikalauja. 5 lt per mėnesį tai ne atsakomybė, o pasišaipymas iš jos.
Aidas 2012-11-13 21:07
Čia greičiausiai kalbama arba apie pokario laikus, arba nepriklausomybės pradžią. 1980-1987 metais banditai sėdėjo tyliai. O nepriklausomybės laikais banditai buvo gudresni, ir šaudydavo retai. Rasdavo kitų poveikio priemonių. Ir kalbu apie tai, kaip mušdavosi mano paauglystės ir jaunystės laikais (1988-1993m), o ne kaip mušdavosi kažkieno tėvai. Taip galime prieiti iki to, kaip mušdavosi 500 m. p.m.e. Kas yra panašiai mano amžiaus, supras apie ką kalbu. Kiti tegu ieško faktinio pagrindimo mano teiginiams (kai tokį pagrindimą rasite, būtinai praneškite ), arba tegu bando pateisinti kai kurių jaunuolių (ir ne tik) elgesį. P.S. aš kalbu apie savo patirtį ir bendras pastebimas tendencijas. Kas mano minimais laikais turėjo kitokią patirtį, prašau, rašykite. Tik rašykite ne kas ką pasakojo, o su kuo asmeniškai teko susidurti.
Justas116 2012-11-13 21:58
Dabar pats gyvenu bendrabutyje ir turiu pasakyti, kad tokių nesąmonių kaip šiukšlinimas koridoriuose, daiktų mėtimas pro langus nebuvo ir kalbu ne apie Saulėtekyje esamus bendrabučius, o VU priklausančius Čiurlionio. Galiu pasakyti, kad tai tikriausiai ramiausias studentų "miestelis" Sostinėje, visi pakankamai tvarkingi ir kultūringi. Tačiau sutiksiu su Blizzard - daugumos problemų bendrabučiuose kaltininkas - studentų mentalitetas.