Jaunimas domisi inžinerijos mokslais, tačiau bijo juos studijuoti

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

ee7 2013-07-04 12:46
Tai kad nera kur mokintis tu inzineriniu mokslu. Studijavau KTU - kokybes nera, studiju programos parengtos pinigams rinkti ir plauti, bet ne studentu interesams. Kam studijas prailgino metais? Nes neuztenka matai laiko ismokinti "KOKYBISKAI"?? Tai gal jei mokintumete tai ko reikia nuo pirmu metu gal atsirastu ir kokybe ir uztektu tu 4 metu. Prasimokinau dieniniam kelis metus, po to neakyvaizdiniu, likus metams teko palikti mokslus nes neuzdirbau tiek kad galeciau kysius visiems reikalaujantiems duoti, bei is ko gyventi kai praktika kazkam uz dyka turi dirbti. Nieko, kas kantrybes ir pinigu turi tai pasibaigia, padirbesiu UK ir gryzes nusipirksiu.. tai yra pabaigsiu mokslus..
Titano 2013-07-04 12:52
Toks tarpas tarp besidominčių ir pasirinkusių yra dar ir todėl, kad labai nemažai besidominčių indžinerinėmis specialybėmis išvyksta studijuoti UK ar dar kur.
inter1560 2013-07-04 13:51
, ten atskira kalba. O jei sakai, kad bloga programa tai kodėl gi studijuoji, rinkis kolegiją, ten išmoksi tos auksinės darbinės praktikos, kurios taip trūksta ir tik 3 metus užtruks. Bėda ta, kad lietuvoj visi nori būt vadovai, direktoriai ir važinėti "poršais" daugmaž panašu į tikro amerikiečio svajonę... gi ne visi dešimtukais mokinas, ar ne? Ha, o kad tu nusipirksi Tą diplomą, tai pagarbos iš mano pusės nesulauksi. Nes TU nuvertini kitų gabių žmonių pasiekimus ir sunkų darbą! Aišku, nieko aš čia nepakeisiu, bet pamastyt verta...
eimantasks 2013-07-04 15:46
visi nori išmanaus telefono, kompiuterio, geros mašinos/motociklo bet nenori studijuot kaip visa tai pas juos atsiranda ir kaip tai veikia, sooo lame. ŽIAURIAI gailiuosi kad pats studijavau socialiniuose, bet dar laiku susivokęs neakivaizdžiai "taisau klaidą". Bet realiai nėra tokio darbo kur nereikia dirbti, tiek socialinis, tiek tikslieji mokslai visur reikia darbo. Net kino žvaigždės vargsta dienom/naktim kai filmus suka. NĖRA pinigų už dyką.
Smėlis 2013-07-04 17:01
Tai taip ir sakyk, kad košės puodynėj neužteko, kad sugebėtum studijas pabaigti.
DeaD 2013-07-04 21:11
Na nežinau kaip KTU bet pas mus VGTU su buteliukais "pašnekėt" eidavo tik tokie "genijai" kurie mokės inžinerinius mokslus laikę matematikos mokyklinį. O ir dėstytojų tokių su kuriais eidavo pasiderėt buvo gal koks 1 ar 2.
Ar_as? 2013-07-04 22:46
Ne, nu negana, kad beraštis, tai dar ir pademonstravai savo kiaurą mąstymą viešai. Išverčiam tavo rašinėlį į gimtają kalbą: "Įstojau (nesimokiau ir nesimokinau:)), tada išmetė (liepė pereiti į neakivaizdinį), tai ten perėjau. Bet buvau per bukas net ir ten mokytis, todėl išmetė (iš to nusprendžiau, kad pabaigt ten galima tik su kyšiais). Užsidrbsiu pinigų ir nešiu kyšius, nes esu perdaug bukas pabaigti savo jėgomis. Todėl KTU kokybė yra šūdas." Blin, kaip galima skųstis kokybe ir lygiu kartu pripažįstant, kad net tokio lygio be kyšių neįkerti? P.S. Visgi atskleidei sisteminę aukštojo mokslo problemą - kyšius (galbūt) imantys dėstytojai ir juos duodantys (bandantys arba svajojantys duoti) buduliai. Vat nuo to tai tikrai reiktų apsivalyti.
djsvedas 2013-07-05 02:19
Nieko gero su inžinerija LT Pats baigiau inžinerija. Kokios krypties ir kur nesakysiu dėl bereikalingų diskusijų. Tačiau į baigtą spec., įeina beveik visi tikslieji mokslai Praėjo nemažas laiko tarpas, spėjau padirbėt ir statybose ir "Maximoj", ir logistikoj. Bet pagal spec., nieko, o ir kur nesikreipi dėl darbo, visiems reikia kažkokio su... vadybininko diplomo, nors tarkim idėjos ir pats darbas nė nesusijes, o patį mokslą "vadyba", su mano sugebėjimais galėčiau sakykim baigti per kokius du metus. Tad : 1. Inžineriją sunku baigti, kad ir kokios krypties ji būtų; 2. Tam reikia smegenų, o ne "Birds in my Galaxy" ; 3. Kam ji na.... reikalinga Lietuvoj, nes juk kalbos eina; 4. Soc., žymiai paprasčiau.... (iš patirties, kai kuriuos panašius dalykus univere baigiau nė paskaitų nelankydamas, tik į egzą nueini, žiūri kokį 9 rašo). 5. Žiūriu ir matau, o gi soc., lengviau priims, nes ten sėdi juk toks pats kaip ir "aš". Tad jamu ir negalvoju, o ir mama bus patenkinta, juk studijuoju Soriux jei ką užkabinau, tai tiesiog mano nuomonė, juk gyvenam "laisvoj Lietuvoj", tik kur ta laisvė? Sakysit, kad baigiau gal ne tą, tačiau tą, nes sudomino ir vadybos, ir ekonomikos, ir filosofijos kursai, kaip priedas prie mano spec., tik nieks nieko nemato, kai ieškai darbo. Toks jau lietuviškas darbdavys. p.s. o dabar pavarom ant manes, nes juk norisi
immortallt 2013-07-05 02:30
Nori rekomenduosiu egzaminą iš socialinių mokslų, kurio garantuoju, kad neišlaikysi? Bent jau ne su metų pasiruošimu.
djsvedas 2013-07-05 02:44
Sutinku su tamstos nuomone, tačiau noriu pridurti, kokybės trūksta ne tik KTU o ir kituose, jau vien dėl praktikos stygiaus. O kur dar tai. Cituoju dėstytoju žodžius, - nesupranti, tai niekuo negaliu padėti, nes aš juk esu sąžiningas ir negaliu tapti neadekvačiu kitiems, jei tau asmeniškai aiškinsiu. Bet pamokėjau kelis šimtelius ir pats dėstytojas namuose per 8 pamokėles viską išaiškino, kas man nesuprantama buvo, nes nesupratau vien dėl jo žodžių, - nespėjat rašyt, jums čia ne vieta.
djsvedas 2013-07-05 02:47
"Jaunimas domisi inžinerijos mokslais, tačiau jų bijo studijuoti", beje manau čia eina kalba daugumoj apie kompiuterijos inž.
djsvedas 2013-07-05 09:11
Manai turiu laiko tokiom nesamonėm?