Profesoriai nustėrę: paruošta bomba, studentus išvysianti į užsienį ir Lietuvą paversianti kaimeliu

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vazzy 2013-11-29 11:50
nu ydomiai cia SMM galvoja. kaskoks balaganas nieko neveikiant, tik stumiant tokios pakeitimus rodant, kad jie kaska dirba. jeigu as studijuoju "atsinaujinancios energetikos inzinerija", tai pagal tokia sistema, ant mano diplomo butu parasyta "elektrikas" ?
immortallt 2013-11-29 12:00
vazzy, džiaukis, kad ne santechnikas. Kai tokį seimą liaudis išsirenka, tai manęs nė kiek nestebina
Criminal_Minded 2013-11-29 12:40
Būtent šiuo atveju nematau problemos. Jei atsiverstumėt šių studijų programas, pamatytumėte, kad ~80% mokomų dalykų sutampa.
Arthuras 2013-11-29 13:00
Nemanau, kad būtų taip blogai. Kaip jau ir pastebėjo - jei dalykai didžiąja dalimi sutampa, kodėl pavadinimai turi skirtis?.. Juk yra priedas prie diplomo, ten ir būtų galima įrašyti tikslesnę studijų kryptį.
Laurynas19 2013-11-29 14:33
Atrodo jog vieni keičia tai ko nereikia keisti, o kiti ieško priekaištų kur jų nereikia ieškoti.. Tas pavadinimas darbdaviui nieko nekeičia, juk ne vien CV bei diplomas yra siunčiamas, motyvaciniam laiške gali parašyti kas tave domina ir ką tiksliai baigei. o kai jau atvyksi į pokalbį dėl darbo, tavo diplomas tikrai bus peržiurėtas ir viskas paaiškės ką tu ten mokeisi ir kaip mokeisi. Beto asmeniškai man, tikrai geriau jei mano diplome butų parašyta jog gavau "Engineer bachelor" ,o ne "green plantation engineer bachelor". Tokiu atveju turi didesnę galimybę gauti darba plateniame spektre. Ir gali motyvaciniame pridėti, jog būtent turi didesnį potraukį tam ir anam, ir tau patiko labiau tas ir tas, ir tu dalinai mokeisi tą ir tą ir diplomas sako jog tu Inžinierius apskritai esi. Šiaip ar taip diplomas darbdaviams tik įrodo jog tu apskritai kažką mokeisi/stengeisi ir kažko siekiai ir bent kažką supranti.. Tik tiek ir nedaugiau diplomas yra vertas, o visą kitą vistiek reikės įrodyti savo darbu.
perihellis 2013-11-29 14:37
Laurynai, kada paskutinį kartą ir kiek kartų teko siųsti CV + ML ir eiti į darbo pokalbius? Galbūt aš neteisus, tačiau tiesiog šviečia žaluma darbo paieškų srityje..
deivec 2013-11-29 14:50
o tai ka dabar kitaip :D::D: ???? gi paraso elektros inzinerijos bakalauras.. niekas net nesupranta kad as automatikas :D:DD: tikrai kazkoki dvirati bando israsti... realiai su savo teoriniais svarstymais jau nusisvarste per 20 metu reformu
aurimokas 2013-11-29 17:47
Aš tai nematau čia didelės problemos. Mano specialybė - kompiuterinių sistemų inžinierius. Ant bakalauro parašyta Informatikos inžinerijos bakalauras. Studijuoju magistrantūroj Informacijos ir informacinių technologijų saugą, tačiau ant diplomo vistiek bus užrašyta Informatikos inžinerijos magistras. Tai nematau aš didelės bėdos, kad bus užrašyta plačiąja prasme, o ne "Kompiuterinių sistemų, programų, tinklalapių ir serverių sistemų bei duomenų apsaugos magistras".
Xdmin 2013-11-29 18:25
Tai jiems irasas svarbus ar igudziai? Ar diplomas is karto ir igudzius parodo?
haloo44 2013-11-29 18:53
Dabar tokia pati nesąmonė. Tarkim baigi KTU automatiką, procesų valdymą, transporto sistemas, atsinaujinančią energetiką, energetiką, energetikos vadybą, visi gauna tokį patį diplomą su užrašu elektros inžinerijos bakalauras. Ir daugumai darbdavių yra visiškai neįdomus diplomas, per darbo pokalbį kiti net neprašo jo parodyti ar atsinešti.
Laurynas19 2013-11-30 15:44
Realiai tikrai esu žalias tame reikale, siunčiau viso 3 CV ir ėjau tik į 3 pokalbius dėl darbo, iš kurių 2 buvo jaunystėje, kai ieškojo bele puse atato darbo, kol studijavau. Bet paskutinis ir vienintelis rimtas tai buvo toks, jog motyvaciniame pateikiau ko noriu, CV įrašiau studijuotus dalykus kurie siejosi su norimu darbu, ir pokalbio metu, mano diplomas buvo išsamiai, punktas po punkto išstudijuotas ir išklausinėtas. Tai tiek. Bet jei jau matosi jog esu žalias, būtų malonu išgirsti, kas pasikeitė ir kaip dabar viskas vyksta? p.s ir kaip minėjau, tikrai visiškai nesvarbu ką sako tavo diplomo pavadinimas, jugi CV prie baigtų studijų punkto, gali surašyti svarbiausius dalykus kuriuos mokeisi ir kurie siejasi su darbo pozicija į kuria pretenduoji. O jau čia bus darbadavio reikalas ar tikrinti tavo Diplome ar tiesą prirašei savo CV ar ne.
rwc 2013-12-04 08:59
, darbdaviai neturi laiko išsamiai analizuoti kiekvieno arbatinuko CV. Didelėse įmonėse tam yra atskiros pareigos, mažesnės samdosi agentus. Tada ir tampa svarbu, kas parašyta tavo diplome. Jeigu tavo diplomas vadinasi "Informacijos teorijos magistras", tai aš žinau, kad kažką nusimanai apie grafų teoriją, IT procesų valdymą ir panašiai. "Taikomoji matematika" - tinka, bet iškart numanau, kad tave reikės papildomai perkvalifikuoti ir mokyti bazinių dalykų. Programuoti moki, tačiau neįsivaizduoji, ką reiškia kurti stambų IT projektą. Tik paskui žiūriu diplomo priedą: kas nepasisekė "Loginiame ir funkciniame programavime", kad ten turi šešetą? Galbūt paklausiu tiesiai, o gal įdėsiu klausimą iš LISP teste. Diplomas tuo ir skiriasi nuo atestato. Atestatas sako (tarkim, brandos): šis veikėjas bent minimaliai atitiko bendrus reikalavimus; jis bent minimaliai moka matematiką, fiziką, išmano literatūrą, jį galima pavadinti brandžiu. Diplomas: šis veikėjas yra išskirtinis konkrečioje srityje; jis gerokai labiau nei vidutinis populiacijos narys nusimano biochemijoje. Kas dabar daroma? Aukštojo mokslo diplomas prilyginamas abstrakčios srities "pridavimo" atestatui. Darbdaviui, pamačius tokį šikpopierį, tik pauodegį nusišluostyt.