Lietuvos pramonininkų konfederacijos prezidentas: vaikus moko tie, kurie patys nieko nemoka

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

T 2013-12-03 11:57
Problema ta, kad mažėjant žmonių, tuo labiau darbingų, labai sunku susirasti darbą ir manau kalbos, kad reikia imigrantų laužtos iš piršto.
Nukainotas 2013-12-03 11:57
Jei neturėtume pirkimo alternatyvų, Gazpromo dujos garantuotai būtų brangesnės. Kaip ir dabar. O dėl mokytojų labai pritariu, tai reikalinga ir atsakinga profesija, kitomis aplinkybėmis būtų net prestižinė. Bet tik ne tokioj šaly kaip Lietuva.
vazzy 2013-12-03 14:57
reikia didint mokytoju alga, kad kaskas noretu but mokytoju, o ne tik tie kurie baigia pedagogini.
krislas 2013-12-03 15:06
jei ir yra Lietuvoje kas nieko nemoka, tai Gariūnų mentaliteto "verslinykai", ubagiškom algom darbingiausius žmones išginę į užsienius. Pačiam Dargiui iki nemažos dalies mokytojų kaip iki Kinijos vėžiu.
Robkinas 2013-12-03 19:25
Labai arogantiškai nuskambėjo Dargio komentaras, liečiantis mokytojų profesiją. Sakyčiau viena aktualiausių problema mokyklose yra moksleivių elgesys ir požiūris į mokslus. Prievarta nieko neišmokysi, jeigu mokinys nerodo visiškai jokios iniciatyvos. Mušt nemuši juk... O, kad humanitariniai mokslai yra tinginystė, tai su Dargiu labai pasiginčyčiau. Jau geriau tegul būna daug profesionalių humanitarų, negu nevykusių tiksliukų.
Arthuras 2013-12-03 19:39
Niekas nieko neveja. Ir didžioji dauguma išvažiavusiųjų tinka tik sunkiems fiziniams darbams, už kuriuos tiesiog užsienyje daugiau moka, nei čia.
evaldosia 2013-12-03 22:02
greičiausiai dauguma jaunų žmonių,apsidairę aplink save ir paklausę aplinkinių patarimų,nusprendžia lysti į valstybės tarnybą,negu dirbti pamainomis, turėti minimalias socialines garantijas,ir nepastovia darbo vietą.kai kuriems ir nenormuota darbo dieną.
krislas 2013-12-03 22:05
Keli faktai: 1. Vidutinis mokytojo amzius apie 50 m. ir linkes dideti, nes, mazejant mokiniu, jaunu mokytoju ateina vis maziau. Tiek vienu, tiek kitu yra visokiu, bet - 2. Jeigu tiket kazkokiu tai tyrimu, pagal svietimo kokybe esam 23-ti pasauly (neziurint visu "reformu" ir visokio plauko dargiu pastangu situacija blogint). Kai "verslinykai" kazko panasaus pasieks, va tada dargiai gales akmenukus pametyt. O siaip tai panasus eGspertu - verslinyku postringavimai turi viena tiksla - ruosia dirva darbo santykiu liberalizavimui, paprasciau - atsivezt ukrainieciu pigiam darbui.
Simplicity 2013-12-03 22:40
Imigrantų reikia, nes lietuviai už tiek nedirba Lietuviškus vilkikus vairuoja baltarusiai ir ukrainiečiai, nes dirbti už oficialų 800 litų atlyginimą, žaistis su magnetais ir pastoviai išmušinėti priklausantį atlyginimą normaliam žmogui ilgainiui pabosta. Todėl daugelis pasukioję vairus porą metų Lietuvoj pabėga į Vakarus kur tokių nesąmonių nėra. Va taip ir gaunasi, kad Lietuvoj nėra iš ko pasirinkt— vieni pensininkai ir alkoholikai. Kitų darbininkų situacija irgi daugmaž panaši. Vieni už MMA dirbti nenori, o kiti daugiau nesiūlo.
MNM 2013-12-04 22:58
Pritariu Dargio nuomonei. Ir ne tik del to, kad tokios pedaguskes isleidzia tusciagalvius pedagogus, paskaitas lankiusius i semestra 6 kartus. Bet ir todel, kad pas mus yra mazai mokytoju, kurie sugebetu sudominti moksleivius, kurie sugebetu isaiskinti suprantamai ir paruostu mokinius mastyti truputi su perspektyva i kiekvieno galima ateiti. O jei pedagogai ir skundziasi dazniausiai, tai tik del atlyginimu, nes jiems visada mazai, kai apie mokymo kokybe reikia kartais patyleti... Tik dabar, po truputi atsiranda inovatyviu pedagogu, daugiau is gero noro kazka pakeisti geraja linkme, kurie atnesa naujoviu. Bet tarkime mums iki skaninavijos mokslo sistemos lygio, kaip iki marso su AN-2 nuskristi.
vazzy 2013-12-05 11:21
kad sugebetu suprantamai isaiskint turi puikiai suprast ka aiskini, o jei pats moki tik formules apibrezima, bet realiai apie ja mazai nutuoki, tai taip ir gaunas, kad mokytojai patys liepia ismokt formule, be jokio supratimo apie ja, tai apie koky susidomejima cia gali but kalba.
vvv2 2013-12-05 11:30
- Atleiskite ponai, Jūs čia diskutuojate apie profesionalų rengimą ar pradinį mokslą gimnazijose?