Į teismą padavė NEC: ar per dvejus metus galima pasiruošti tokio sunkumo egzaminui?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2015-05-29 14:46
Seriously? Mokykliniams egzaminams pasiruošti galima per 6-12 mėnesių kaip nėr ką, jei nesi visai durnas.
TheStranger 2015-05-29 16:20
Nu jei esi retardas, tai ne.It depends on IQ.Kuo daugiau igimtu gabumu, tuo lengviau.Bet seriously, jei per du metus nedugebi tai IQ kogero turi buti dvizenklis.
Creatium 2015-05-29 18:15
Du metai. O kur dar žinios iš praėjusių 10 metų? Nereikia malt šūdo 10 metų mokykloje, o po to per du metus bandyti išmokti tą, ko neišmokai pradžioje.
sabotan 2015-05-29 18:25
Valstybiniui egzaminui galima laisvai per 6 3 menesius pasiruosti. Mokykliniui egzui net ruostis nereikia nebent esi visiskas durnius. Geografijos egzaminui per 3 dienas pasiruosiau ir 8 gavau (tada dar valstybinio nebuvo geografijos), cia yra irodimas kokie lengvi tie egzaminai
forestbird 2015-05-29 19:54
Paskaitai komentuojančius ir taip gaila... technologijos.lt tampa delfi tiek straipsnių kokybe, tiek komentuojančių
FtBall 2015-05-29 20:03
Nereikia nė papildomos dienos. 12 metų ruošiesi egzaminams, o tas ruošimasis prieš patį egzaminą ilgalaikės naudos neduoda - nenuosekliai mokantis, nedaug galvoj lieka.
Sljder 2015-05-29 20:44
Nesuprantu ar kas nors straipsnį bent skaitė... BŪTENT - 10 metų žmogus mokėsi visai ką kitą (gal ne kardinaliai, tačiau pagal kitą programą). Visi kurie per 3 mėnesius ar pusvalandį ar išvis nesiruošę čia 100% gautų manau rašo taip dėl to, kad 12 metų tai mokėsi. Jis turėjo 2 metus. Ieškinio esmė: 1) "nuo 2008 m. tautinių mažumų ir lietuvių mokyklų moksleivių programos buvo suartintos" tada reikia išsiaiškinti ką reiškia "suartintos" kiek suartintos ir pan. Gal jie raides be diakritinių ženklų 10 metų naudojo? Ar senovės Egipto hieroglifais rašė? 2) Ar 2 metai yra pakankamas laiko tarpas išlyginti skirtumą (bet tam reikia tiksliai žinoti koks tas skirtumas) ir tik tada diskutuoti ar galėjo gerai tą egzaminą išlaikyti.
immortallt 2015-05-29 21:18
Lygios teisės yra lygios teisės. Kad esi mažuma, tai nesuteikia tau privilegijų. O tai jau užkniso iki gyvo kaulo. Lietuvoje mažumos turi privilegijas, o dauguma turi nusileisti, jei nenusileidžia, tai jau "ala" nelygios teisės.
Artojas 2015-05-29 21:53
Jo jo, ne esmė, kad dar nuo 2000-ųjų metų buvo skiriamos lėšos tautinių mažumų mokykloms, kad jos sugebėtų išsilyginti su mokyklų lietuvių kalbos programomis, kur lietuvių kalba mokoma kaip gimtoji. Taigi, tautinės mažumos turėjo ištisus penkiolika metų pasiruošti. Tad šis padavimas į teismą ne tik yra įžūlus, nepagrįstas, bet netgi ir neteisėtas. Jeigu pragėrė tautinės mažumos pinigus ar juos panaudojo ne pagal paskirtį, tai čia tik jų bėdos, ir tegul dabar už tai bent jau susimoka. Mes, mokesčių mokėtojai, solidariai ir garbingai mokėjome, kad tie pienburniai sugebėtų integruotis į šią šalį. O dabar jie drįsta teigti, kad nesugebėjo pasiruošti per dvejus metus, kai realiai turėjo ištisus penkiolika. Tad jeigu nesugeba jie per penkiolika metų pasiruošti, tai jie yra visiški protiniai atsilikėliai ir jų vieta psichiatrinėje ligoninėje, o ne dar labiau teršti šią ir taip užterštą šalį.
FtBall 2015-05-29 22:17
Man netgi teko girdėt, jog Australijoje baltaodžiui vyrui įsidarbinti yra sunkiau, netgi jei jis turi aukštesnę kvalifikaciją. Taip pat šiame forume kai kurie emigrantai yra atskleidę, jog pas juos darbe santykinai didelė dalis juodaodžių dykaduoniauja, ir jiems nieko nepadarysi, tiesiog apkaltins rasizmu. Kažkaip visas tas rasizmas apsivertė aukštyn kojom - baltaodžiai diskriminuojami. Teko ir pačiam sutikt neprigirdintį kasininką - žmonės pirštais į cigaretes rodė, o kokiam paaugliui pasipildyt telefono sąskaitą būtų visiškai neįmanoma. Žmogus visiškai netinkamas tokiam darbui. Tėvo draugai yra rusai, tai irgi asmeniškai supratau, jog stereotipai apie rusus - visiškai pagrįsti. Atvažiuoja, kaip ir normalūs žmonės, bet vat, visi kažkodėl turi prie jų taikytis, jei kas rusiškai su jais nešneka - tai pagal juos, kalti tie, kurie rusiškai nemoka. Taip pat ir šios lenkų, rusų mažumos, su savo lenkiškais gatvių pavadinimais ir kitais reikalavimais nesuvokia, kad jie turi prie daugumos taikytis, ne atvirkščiai.
TheStranger 2015-05-29 22:19
Cia kiekvienais metais buna, kad kazkas neislaiko taip kaip tikejos ir paskui iesko kaltu.Nes jis gi toks super.Ir teveliai is jo tiek tikejos.Kaip cia galejo but kad susifeilino.Ne, tuoj surasim- tas tas anas kaltas.Taip sunku pripazint, kad tiesiog yra perdurnas ir pervertino save.Siaip per 2 metus laisvai galima ir nauja uzsienio kalba ismokt.Tai ka as zn.
Shinigami 2015-05-29 22:27
Man regis, kad aš tai girdėjau prieš kelis metus. Kai buvo nuspręsta, kad visi laikys vienodus egzaminus po dviejų metų. Tada tos mažumos taip pat rėkė kad tai nesąžininga. Bet joms buvo atsakyta, kad pilnos lietuvių kalbos pamokos jau seniai buvo numatytos jų mokymosi programose. Bet jų pačių mokyklos ignoravo tas programas. Ir pagal jas nesimokė. Tad patys kalti, bus jei neišlaikys egzaminų. Pas mene mokykloje buvo klasiokas kuris likus pusei metu iki matematikos egzamino pradėjo mokytis matematikos nuo 5 klasės kurso. Nes nieko realiai nemokėjo. Nors minimaliai bet išlaikė. Ir jis tikrai nebuvo iš gabiausių mokiniu (kitaip nebūtu jam reikėję mokytis nuo 5 klasės kurso). Tad per 2 metus net jei rimtai nesimokei, viską gali išmokti.
Arthuras 2015-05-30 18:30
Ignoruoti visus šituos skundus ir tiek. O tai mažumos tuoj turės daugiau teisių, nei dauguma. Taip būti negali.
vytautas.mickevičius 2015-05-30 20:11
Ajajai koks vargšas. Kažin kodėl lietuvių studentai, besimokantys UK ir kitų užsienio šalių univeruose, nereikalauja adaptuotos programos ir atlaidesnio vertinimo.