Lietuva – Aristotelį studijavusių „valytojų“ šalis

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

SaMaras 2015-09-17 12:13
Įsidarbina dviese kad ir pardavėjomis viena su aukštuoju kita be, abi yra labai geros darbininkės, po metų prireikia vyr pardavėjos, kur tvarkomi popieriai dedami "atsakingi parašai" kaip manote kuri iš jų bus paaukštintą? Taigi diplomas stalčiuje begulėdamas gali praversti net ir dirbant ne visai tą darbą ką baigei. Nekalbu apie statybos, elektros, šildymo ir panašius darbus, kur reikia pažymėjimus laikyti.. dažnai užtenka kad būtų diplomas ir kokio vieno besimokyto dalyko pavadinimas tiktų į temą ir vualia.. turi pažymėjimą, o baigei profkę specializavaisi kažkurioje srityje esi geras specialistas, bet be aukštojo net laikyt egzamino neleidžia.. moralas: mokykitės vaikai ir nepraraskit ambicijų, kas iš popieriaus jei tau patinka virinti, arba atvirkščiai.. nebijokit su popierium eiti į prastesnį darbą, geriau dirbti, įgauti [patirties ir užsirekomenduoti save.. o tada kilti aukštyn
UTF16 2015-09-17 12:35
Žmogaus tikslas dažnai nebūna tapti pardavėju, o nestudijuojant realių galimybių imtis kažko kito gali ir nepasitaikyti.
Borland 2015-09-17 12:40
Po metų niekas net neprisimins ar tu čia su aukštuoju ar ne ir tikrai niekas nežiūrės, nebent dirbi valstybinėje įmonėje kur yra sava tvarka. Kai reikės paaukštinti kažką, visų pirma žiūrės į darbuotojo savybes, jo mastymą ar jis tinkamas tokiam darbui, galų gale svarbiausias dalykas į ką žiūrės, tai ar jis nori tokį darbą dirbti. Normalios įmonės į diplomą žiūri tik priimant, todėl kad tu nežinai žmogaus ir tau reikia apsispręsti ar jis tinkamas, ar ne. Po metų tu jau žinai žmogų, tau nebereikia žiūrėti į popierius kurie išduoti balažin kada.
Audrius 2015-09-17 13:07
reiktu pabrezti, kad LT univeru lygis apgailetinas, tad aukstasis kokioj UK tikrai neprilygsta aukstojo LT. Manau cia sistemine problema, kai darbo rinkoje ba aukstojo esi fu*ked, nes a) suolo trynimui univere konstruktyviu alternatyvu nera b) darbdaviams aukstojo diplomas igaves sodros pazymejimo lygi-jis butinas issidarbint. Nera legvu problemos sprendimu, bet manau butu sveika issistudijuot sekmingiausiu pasaulio ekonomiku pavyzdzius, Sveicarija ir Skandinavija. Ten labai daug demesio skiriama profesiniam mokymui, kuris prasidada nuo 16 metu.
immortallt 2015-09-17 13:14
Reiktų dar kai ką pažymėti, dauguma "univierų" UK daug prastesnio lygio nei VU, ar ekonomikos klausimas, nei ISM'as. Tas pats Norvegijos BI, kuris pasaulio reitinge tarp ekonomikos universitetų laikosi apie top100, bakalauro studijoms buvo ne ką geriau, nei ISM'as. Tik 2x pigiau studijos. Na pastatas nemodernus ir įranga gal ne tiek mandra, bet tik tiek.
SaMaras 2015-09-17 13:18
Jei reikėtų tau tvirtinti projektus, būti atsakingam už tam tikras sistemas ir panašiai tada žinotum kas gali tą daryt pas tave įmonėje o kas negali.. ir nesvarbu ką jis moka jei neturi tam tikrų popierėlių.. Aišku būna kai darbus daro vieni o parašus deda kiti, bet čia jau problematiški reikalai..
- 2015-09-17 13:21
Garbstantiems UK univerus, ar USA, kurie nėra TOP 100-tas, turiu priminti, kodėl juos vertina geriau, nei LT, RUS, etc ... : anglų kalba. Baigus koledžą UK bent jau esi garantuotas, kad žmogus susišnekės angliškai ir nebus problemų. VISKAS. O technika visur yra ta pati. LT netgi turi geresnes sąlygas (VGTU vs Danijos kai kurie univerai), bet visi baidosi, nes LT vis dar laikoma antrarūše, o audriai deda pastangas, kad taip ir liktų toliau.
Audrius 2015-09-17 13:52
Taip taip, jie nieko nesupranta, kokie mes ir musu univerai neralus. Mes irgi turim interneta ir pastatus ir melynas kedes su projektoriais. Taip sakant, mes laimesim! Manau, sutiksi, kad cia tik nesusipratimas, kad nesam gave mokslo nobelio premiju ir musu r&d biudzetai juokingi, kad destytojai 3x maziau nei statybininkai gauna, nieks angliskai normaliai nesneka nu ir bendrai, kad biedna ir neidomi salis esam, ane? p.s. Uzbegant klausimams uz akiu, man putinas uz komentara (priklausomai nuo zodziu skaiciaus) po 3 eurus moka, bet sake yra galimybes kopti karieros laiptais.
immortallt 2015-09-17 14:11
Tu tikrai trenktas, jei nesupranti ką tau sako. Tau sako, kad univieras UK, tai nereiškia, kad jis geresnis. Pilna ten šūdinų universitetų ir tik kai kurie geresni. Nedašyla?
Kadras 2015-09-17 14:18
Ooo musu forumo Alfa patinas vel reiskiasi.
vanduo4 2015-09-17 14:53
- Ekonomistas Rokas Grajauskas - dar vienas suknistas dogmatikas. Pats sėkmingai prilindo, tai dabar nurodinės ką daryti kitiems ir sudarinės standartus pagal savo tūpą suvokimą. Ekspertas matai. Studijuok ekonomiką ir netrukdyk žmonėms gyventi; - Išsilavinimo niekada ant pečių nenešiosi. Nesvarbu ką dirbi, esant išsilavinimui reikalus susitvarkai paprasčiau, daugiau galimybių, daugiau šansų; - Beje jeigu tai Univerams apsimoka, kuo tai blogai? - Kokia yra logika, kad sumažėjus Universitetų pagerės jų studijų kokybė? Gal greičiau protingų koncentracija trumpuoju laikotarpiu. O kas bus ilguoju, kai nebus iš ko rinktis? - Uždarykime šitą portalą neišprususiai visuomenei ir prileiskime tik mokslininkus ir tūpą Roką Grajauską. Likusieji tegu žiūri televiziją, kad būtų lengviau plauti smegenėlės su Grajausko nesamonėmis.
sub 2015-09-17 15:05
Net neklausiu ką manau apie KTU, VDU, ISM, VU studijas, nes greičiausiai pats nesi baigęs univero Lietuvoj, o rusiškai keiktis geriau moki nei angliškai kalbėti. Kad tai nėra užsienyje žinomi ir populiarūs univerai, na kaltint reikia tik tai, kad buvome ilgą laiką blokadoje, 20 metų atsigavimui nėra didelis laiko tarpas, bet pažanga padaryta dideli, užsienio studentų srautai vis didėja, studijos gana aukšto lygio, kokybiškos, pragyvenimas ne brangus. Internetas greitas, tai tik pliusas. Gali užsidominuoti karjeros laiptais, visiems dzin.
Audrius 2015-09-17 15:13
Nelabai noriu su tamsta gincytis, mintis ta, kad LT univerai prastam lygi, jei kazkam taip neatrodo, tai jei klysta-end of the discussion. Man butu idomu isgirst konstruktyviu pasiulymu, kaip butu galima pagerint univeru lygi + ir keisti poziuri i zmones be oniversiteto diplomo.
immortallt 2015-09-17 15:19
1) Nepriimti ~50% norinčių studijuoti 2) 80% norinčiųjų studijuoti pinigus arba skolinasi iš valstybės lengvatinėmis sąlygomis, arba moka patys. 3) Dauguma dabartinių rektorių ir dėstytojų atleidi. 4) Pereini prie užsienio vadovėlių visose srityse, kur bent kiek yra pažangos (bazinės fizikos žinios ar pan. nelabai keičiasi). 5) Sukuri stiprias SA, kurios padėtų versti šūdinus dėstytojus. Šūdinus, tai ne tuos, pas kuriuos sunku, o tuos, pas kuriuos lengva. Kai didžioji dalis mokės pinigus už mokslus, norės gauti žinių ir vertins paskaitas pagal gaunamą naudą. Taip pat nesirinks studijų, kad popierių gauti. Ką tu čia nori pasiginčyti? Turiu pažįstamų, kurie studijuoja UK, tai magistro užduotį atsiuntė, perklausiau 2x ar tikrai jis ne bakalaurą 2 kurso mokosi, nes vis dar bazinėse makroekonomikos žiniose užstrigęs. Žinoma, yra ir gerų universitetų. Beje, taip pat yra ir daug lievų programų Lietuvoje dėl įvairių priežasčių, kaip pvz., nėra jų poreikio, arba susirenka vieni durniai.
Audrius 2015-09-17 15:26
wtf?! pasakiau, kad lietuvoj prastas univeru lygis (pasaulineme kontekste)-kas yra faktas. Tai ko jus cia verkiat? Taip, per 20metu reikalai pajudejo, taip, su kokios Baltarusijos univerais lyginant atrodom neblogai, taip turim greita intika ir naujai isdazytus pastatus etc, su tuo sutinku-laimingi? Visi? Straipsnio tema (ir musu diskusijos maniau taip pat), kaip cia taip yra, kad LT visur reik aukstojo ir labai daug zmoniu ji turi, bet (kad vel mergaiciu nesuvirgdinciau) MANO NUOMONE, salies issivystymas ir pragyvenimo lygis yra zemas palyginti su salimis kur aukstaji turi kur kas mazesne visuomenes dalis. Ar yra cia koleracija ir ka butu galima pakeisti, kad situacija pageretu. Mano nuomone, yra rysys tarp reikalavimo visur tureti aukstaji ir RELATYVIAI zemo universitetu lygio. Manau butu kur kas logiskiau ir sveikiau visiems zymiai daugiau demesio skirti profesiniam issilavinimui ir tai pradedi daryti dar vidurinej mokykloj. Butu idomu isgirsti kitu nuomone apie tai. Apie mano biografija ir protinius sugebejimus jau esu daug skaites, nesikartokim.
Audrius 2015-09-17 15:29
nu va, cia jau i ta puse.
UTF16 2015-09-17 15:45
Nepriimti, nes nori? Taip paimi ir nusprendi – lai eina gatvių šluoti. Nepriėmus pusės norinčių žala tokia, kad pusė norinčių negaus norimo išsilavinimo. Nauda? Turbūt jokios.
immortallt 2015-09-17 16:05
gerai, leisk performuluoti ką norėjau pasakyti, sumažini vietų skaičių perpus daugumoje profesijų, išskyrus labiausiai pageidaujamose, kaip IT, gal kokie dar inžinieriai ar pan., nežinau tiksliai ko trūksta. Kodėl? Kad grupės lygis būtų aukštesnis. Nori mokytis? Tegul persilaiko egzaminus ir pasikelia balus bei įrodo, kad verti mokslų. Tingi? Tam yra profesinio rengimo mokyklos, ten bus laimingesni, nes dirbs pagal savo protinius gebėjimus, o jei bus darbštus, uždirbs gal net daugiau.
amas 2015-09-17 16:05
Blemba labai jūs čia daug prirašėt. Aš tik vieną pavizdį paminėsiu. Nesenai mačiau darbo skelbimą kuriame ieško sandėlininko. Spėkit kokie reikalavimai? O jie visai nekulųs, išsilavinimas mechatronikos srityje, anglų ar vokiečių kalbų mokėjimas ir dar patirties reikia. Nieko nesakyčiau, jei nežinočiau tos įmonės, tris metus ten dorbau. Sandėlininkas sėdi nešildomose patalpose su pufaike. Sėkmės diskutuojan... Mano nuomone net maximos vyr. Vedėjai nereikia aukštojo. Jei ir 8 klasių pilnai užtektu, žinoma ne tokiam lygi kaip, kad išmesta nes tingėjo mokytis. Ir visai čia nežeminu vyr. vedėjų. Darbas kaip darbas.
UTF16 2015-09-17 16:11
Koks skirtumas, ką baigs negabus žmogus? Kuo remdamasis sakai, kad iš profkės išėjęs jis bus laimingesnis?