Pats paprasčiausias ir įdomiausias būdas vaikus sudominti programavimu, inžinerija ir matematika: robotai „mBot“ (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Borland 2016-02-09 16:48
Abejoju ar mokyti mažus vaikus programavimo yra labai geras dalykas. Visais laikais tos profesijos, kurios ant bangos, keitėsi. Keleta dešimtmečių vienokia profesija ant bangos, keleta kitokia ir t.t. Nes tiesiog sukuriamos technologijos kurios išsprendžia tą profesijos poreikį, kitaip tariant yra problema - atsiranda ir sprendimas. Šiuo metu problema yra programuotojų trūkumas ir apskritai kaštai tam. Praeis 20 metų ir žmogui nebereikės programuoti, o jei ir reikės tai tas programavimas iš esmės bus kitoks, daugiau bendraujant su dirbtiniu intelektu ir nurodant kaip kas turi veikti. Aišku jei žiūrėti abstrakčiau, kad mokinantis programuoti lavini savo mąstymą, tada taip, mokytis apsimoka.
MindaugasV85 2016-02-09 18:27
Mokslai tam ir reikalingi - smegenų funkcijų lavinimui. Jeigu žiūrėsi į mokslą kaip į pelno šaltinį, tai į mokyklą apskritai galima neiti: pradėjus dirbti (ale tarnauti tautai) daugelis dalykų tampa nebereikalingais.
punktyras 2016-02-09 19:44
, tai galima iš tos bangos jau ir pensijai stažą susikrauti Tad, tuos 20 metų, kol jau nereikės programuotojų, tai gal ir nieko pasisukti toje sferoje, kapitalą sukaupti. O su laiku, žiū ir perprasi tą iš esmė kitokį programavimą – tuščioje vietoje tokie dalykai nesiranda. Jei nebus dabartinių programuotojų, labai mažai tikėtina, kad bus ateities pruogramuotojai.