Merginas nuo kompiuterių mokslų atbaido stereotipai?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2009-12-18 09:03
Nesamone Tai manau daugiau itakos turi vaikyste, nes tada daug laiko prie kompo praleidau tikrai ir tada daugiausia ismokau kaip juo naudotis bei kitu dalyku siek tiek.
Kaimas007 2009-12-18 09:30
na nezinau ka jus vadinate "kompiuteriu mokslu" - bet as studijuoju VU Informatika ir kurse nera nei vienos grupiokes kuri pretenduotu i programuotojos pareigas. P.S. Nu nifiga jos nieko nesupranta apie programavima - ir nemanau, kad tai kaltas stereotipas. Tiesa, joms visai neblogai sekasi studijuoti - mat universiteto sistema sukuria puikias galimybes atsiskaityti "nupirktas programas", arba pazystamu parasytas
Manga 2009-12-18 17:28
Stereotipas, kad kompiuterių specialistai yra moksliukai su didžiuliu susidomėjimu moksline fantastika, gali būti moteris nuo šios srities atstumianti priežastis. Tokią išvadą daro studiją atlikę mokslininkai, praneša „LiveScience“. Kokia cia dar isvada is pirsto lauzta? Moteris atstumia isvis nuo siu profesiju bei susijusiu "kitu su kompiuteriu specialistais" nes ant palkos yra kur kas lengviau pasedeti nei dirbti Tokie tyrimai, nors zinoma jau n. metu, kad moterys/merginos siaip ar taip renkasi ant palkos kazkam sedeti nera tikslingi ir isvis vėjų vėjai.
kionig 2009-12-18 20:49
Ne steoreotipas, bet kuri mergina tikrai ne programuotoja buti, na zinoma yra isimciu, bet tokiu vienetai visam pasauli. Elektronika irgi, o jei apie elektrotechnika irgi nifiga. Taip kad isvada is dalies teisinga.
Nightbringer 2009-12-19 19:07
O jei aš žiūru į knyga kur yra parašytas programos kodas ir bandau į ''paskalį'' suvesti parašytaji koda, bet niekas nesigauna, labai susinervuoju. Mes mokykloje jau kažkur 6 programas išmokom (apie 2, nes jos iš esmės nesiskiria savo struktūra), o aš nei vienos paleisti nesugebėjau. Ar aš tikrai toks beviltiškas programuotojas?
kionig 2009-12-19 19:16
Is dalies taip, o is kitos puses tai paskalis atgyvena. Pradek nuo C/C++, bent sis tas, toliau ziurint i kokia nisa lysi, tai ten ir pagal tai rinksies programavimo kalba. Nes tu paskalio niekur gyvenime nepanaudosi, o ir jis gal kazkiek panasus i C, bet vistiek tau teks persiorientuoti ir tai uztruks, o be to is paskalio mazai naudos. Na bet jei mokykloje tai teks praeit sia rutina, o jei ir egzamina rinksies informes tai pagal tavo sugebejimus.
KeeperMustDie 2009-12-19 20:20
Siaip patarimas yra is esmes neteisingas, no offence. Todel, kad: C yra ne ka mazesne atgyvena uz paskali; C++ sintakse ir kodo struktura yra zymiai sudetingesne uz paskalio ir kai kuriu kitu kalbu; paskalis mokomas mokykloje - todel bus is kur gauti daugiau info; kalba yra visiskais nesvarbi - ismokus programuoti, kalbas galima keisti kaip kojines(ta prasme rimtai ismokus, t.y. suprasti kaip viskas veikia, kaip reikia sudaryti teisinga ir optimalia kodo struktura ir t.t., o ne siaip moketi if,else ir pan.);be c++ yra pilna kitu kalbu, kurios gali buti tam tikrais atvejais geresnes ir tuo labiau paprastesnes; egzamine - uzduotys yra is paskalio kalbos.
kionig 2009-12-19 23:13
Bomber 2009-12-20 00:37
Šiaip straipsnyje turima omenyje, kad merginos nenori stot į informatiką, tai tu nesistebėk, kad kelios merginos studijuojančios kompiuterių mokslus nemoka programuot, o stebėkis, kad tik kelios išvis nori stot xP
Kaimas007 2009-12-20 10:21
To Bomber: Tai jos ir nenori stoti, nes zino, kad joms kompiuteriai yra "tamsus miskas" O tos drasuoles kurios pasiryzta stoti, tai jau galvoja, kad gal as "siek tiek moku" - o tiesa ta, kad jos nifiga nieko nemoka Reziume: kompiuteriai sukurti ne moterims P.S. Gal as cia truputy ir per ziauriai