Lenkijos politikai mokyklose nori privalomų šachmatų pamokų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

kiesza 2010-01-17 20:00
Galbut sutapimas bet visi Geriausi pasaulio sachmatininkai (Cempionai) turejo labai gera fizine forma tiek istverme. Na o geriausi sachmatininkai zinoma rusai pas juos teikiama tiek pat demesio kunui ir protui sportininkai lavinami ilgomis begimo distancijomis , prisitraukimai maudynemis saltame vandenyje ir tik tie kas visa sita islaiko is tu trreneriai kasko gali tiketis.
Alchi 2010-01-17 20:20
Na ta pačia proga, tai galėtų matematikoje vietoj lygčių sprendimo sudoku duot spręst. O šachmatus kaip atskirą dalyką įvesti yra sapalionės, bet kaip kažkokį pakaitalą - kodėl gi ne. Realiausiai tai tikriausiai būtų galima pakeisti kūno kultūrą. Atsiskaitymai vis tiek liktų, bet vietoj kašęs, galima būtų pasirinkti šachmatus.
namaste 2010-01-17 20:50
Ir taip dabartinis jaunimas mieliau renkasi kompiuteri negu tarkim galimybę pažaisti futbolą, o jeigų dar kūno kultūra mokykloje siūlai pakeisti šachmatais tai abejoju ar tai tikrai prie gero prives.
kiesza 2010-01-17 21:00
Nori kad dar labiau storu tesliu Lietuvoje padaugetu ?? Jei jau dabar nekiekvienas moksleivis prisitrauima padaro tai kas bus jei isvis kuno kultura pasalins..
dnikas 2010-01-17 21:20
Darom darom projektą )
Alchi 2010-01-17 21:21
Tiesa sakai. Tada kaip šachmatus įvesti, jeigu iš vis manai, kad jų reikia. Kaip užklasinė veikla (arba, taip kaip iki šiol buvo) ?
gedas 2010-01-17 21:24
o aš manau, kad vietoj kašės šachmatai yra blogai. galėtų būt dėstomi mokykloj kokie logikos pagrindai, ir va ten stumt tuos visus sudoku, galvosūkius, šachmatus, šaškes ir t.t.
Muskietininx 2010-01-17 22:45
Čia tik vienetai tokie, bent jau pas mane 11 klasėj tokių yra vos keliatas. Nuo 7-8 klasės kažkur mums parūpsta išvaizda ir gera fizinė forma , todėl apsileidęs retas kuris nori būti. O šiaip jei padarytum apklausą, tai tirkai didžioji dalis būtų tirkai fiziškai kieti.
immortallt 2010-01-18 08:44
Kiesza, ka nors turi pries zmones, kurie nekencia kuno kulturos ir tos politikos, kad kiekvienas turi zaisti krepsini, futbola ir begiot ? Ne vieno is tu dalyku nemegstu o begioti negaliu, del sveikatos. Is tu dalyku turejau ir prastus ar nepatenkinamus pazymius. Baseine pas mane buvo kiauras 10 ir aplenkiau visus lengvaatlecius bei kaciokus su raumenim didesniais nei makaules. Todel gal turiu teise rinktis pats ka noriu sportuoti ir ar noriu, o ne visuomenes nustatytomis normomis privalau zaisti krepsini ir daryt panasius dalykus. Is esmes pats dalykas yra nesamoningai sukurtas mokykloje. Jeigu norima isauginti atletiskus jaunuolius, tai treniruote turi vykti kiekviena diena ir su max 10 zmoniu grupele. O cia tik dar viena vertinimo skale, kai ateini, ka nors padarai ir gauni pazymi. Del sachmatu nesakau, kad reiktu paimti tik sachmatus, yra kruva kitu naudingu zaidimu. Kortos yra taip pat naudingas zaidimas, beje jos net maziau azartiskos nei pats krepsinis, todel esu kategoriskai pries etikete "azartiniai zaidimai". Sitas pats dalykas neturetu but vertinamas pazymiais o tik skatinamas ivairiai. Del prikabinimo prie logikos pagrindu. Turbut logikos nesi turejes ir nezinai kad logika su visu situo ne kiek nesusijusi. Is vis ta logika ant popieriaus yra durnas reikalas, bent jau kiek jos kandau, tai man atrode idiotiskas laiko gaisimas, kai tas pats daroma per ta pati (zinoma neapykantos siam dalykui pridejo ir destytoja).
techvyt 2010-04-19 04:01
as visai pritarciau, patarciau sukurti facebook grupe ir ziureti kas gausis o gal net ir tinklapi. ar lietuvoje tinklapyjei jeigu pasirasai i domenu baze nesiskaito tas pats kaip realus parasas?