Ankstyvas užsienio kalbų mokymas: mokytojo požiūris

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Anonymous 2008-01-30 22:22
Mokiausi rusu kalba nuo pirmos klases, ir vis tiek as jos normaliai nemoku, suprasti ka sneka suprantu, bet sneketi ne pro kur. Ir aplamai ko mokykloje nekesdavau tai kalbu. Net ir po desimties metu baigimo, man vis dar kosmarai sapnuojasi.
Anonymous 2008-01-31 08:08
Mokiaus anglų nuo 2 klasės ir vargo nemačiau su ja iki pat mokyklos baigimo, tikrai buvo lengviau jau turint pradmenis
Smėlis 2008-02-05 11:01
nuo antros klasės mokiausi anglų kalbą ir manau, kad tikrai man buvo į naudo. universitete studijos taip pat vyko anglų kalba. tai su anglų kalba turiu reikalų jau 16 metų ir man jos nuolat reikia. visgi, mano anglų kalba labiau pagrįsta intuicija ir praktika, o ne teorija. čia gali būti kalta prastas anglų kalbos mokymas mokykloje.
Anonymous 2008-02-05 14:24
as vat pradejau nuo 4 klases, o daugelis mano draugu nuo 2 klases ir ka galiu pasakyt, kai atejau y vienuolikta klase pasirinkau a lygi ir tada ju grupeje atsiduriau ir ejau lygei su jais ir vargo nemaciau, ir kai pagalvoju jie vargsai kankinosi nuo antros klases ir visada turedavo viena anglu kalbos pamoka daugiau negu as ir vis tiek tas pat sudas, sakyciau cia neesme ar tu nuo 4 ar nuo atros aisi swarbu pati programa kuria tu praeisi besimokydamas ir ar pats busi motyvuotas kazka ismokt..
Anonymous 2008-02-18 20:41
Na as mokiausi nuo antros klases (dabar esu 12okas),o yra naujai atejusiu klasioku,kurie pradejo mokytis nuo 4klases,tai vat ju lygis toks pat,cia seip nuo zmogaus priklauso,vienas nuo antros klases mokintis gali ir nieko neismokt,o kitas Airijoj padirbes per metus geriau ismokt gali ;]
Anonymous 2008-05-19 17:36
manau kad nuo antros klases pradeti mokyti anglu kalbos tikrai nereiktu... nes ja ismokstama lygiai taip pat kaip ir mokantis nuo 4 klases.. o taip butu tik dar labiau apkraunamas vaikas... taip pat jau dabar jaunimo snekamojoje kalboje yra vartojama labai daug anglisku zodziu... taigi vis labiau tolstama nuo gimtosios ir taisyklingosios lietuviu kalbos.. taigi manau kal ankstyvas anglu kalbos mokymas dar labiau paskatintu ir taip jau dideli nutautejima
Anonymous 2008-05-19 17:37
manau kad nuo antros klases pradeti mokyti anglu kalbos tikrai nereiktu... nes ja ismokstama lygiai taip pat kaip ir mokantis nuo 4 klases.. o taip butu tik dar labiau apkraunamas vaikas... taip pat jau dabar jaunimo snekamojoje kalboje yra vartojama labai daug anglisku zodziu... taigi vis labiau tolstama nuo gimtosios ir taisyklingosios lietuviu kalbos.. taigi manau kal ankstyvas anglu kalbos mokymas dar labiau paskatintu ir taip jau dideli nutautejima
Anonymous 2008-05-29 09:36
Anglu kalbos reikia mokyti kuo anksciau, nes iki 7m. vaikas yra pats imliausias kalboms. Tinkama metodika neapkrauna vaiko daugiau nei bet kurio kito dalyko mokymasis. Beje, anglu kalba turi buti mokoma tik ANGLISKAI. Testai ir rasymai - daug velesnis etapas. Zodziu, nezinojimas kaip ir kas - didziausias baubas. Anglu kalba pati savaime nedeformuoja gimtosios kalbos, tai daro draugai, patys tevai, kurie sneka netaisyklingai ir visoki "kieti" sou.
Anonymous 2008-05-29 13:38
As mokiausi anglu k. nuo 4 klases ir nebuvo jokiu sunkumu. Nemanau, kad nuo antros klases mokydamasis labai jau geresniu rezultatu pasieksi.
algisle 2008-11-19 21:53
. Faktiškai tėra vienas kitas neoficialus mokomasis žaidimėlis.
algisle 2008-11-19 22:43
Dėl ankstaus mokymosi. 30 metų senumo amerikiečių bandymais įrodyta, kad vaikas mokomas nuo gimimo kalbos , jos rašybos, visiškai nemokinant raidžių, skėmenų, gramatikos, o tik vizualiai surišant daiktus, veiksmus su žodžių vaizdu, nežiūrint vaikų gabumo, leido jau nuo trijų metų laisvai skaityti visai dideliai grupei. O nuo tada jau pradėti diegti šiokie tokie rašymo įgūdžiai. Mano vaikystės draugo sūnelis - "pagrandukas" jau ketvirtoje klasėje puikiausiai kalbėjo angliškai, nors tik tada pradėjo jos mokytis mokykloje. Padėjo pastovus angliškų "multikų" žiūrėjimas. Kai pagal šeimos tradicijas tai daroma ir dar keliom kalbom (anglų, rusų, čigonų) ir panašiai - žiūrėk vaikas jau ir poliglotas (ir visai nesvarbu gabumai). Taip kad be tobulų metodikų ši diskusija neturi prasmės. (Pažiūrėkim kokie ŠEDEVRAI gaunasi anglų - lietuvių vertimo programomų darbe). Nepajėgi Lietuva viena sukurti tobulų dalykų - tam reikia daug laiko, finansų ir kvalifikacijos, o dabar atsieit ŠVIETIMO REFORMOMS skiriami pinigai išleidžiami tik butaforiniam, kosmetiniam "padažymui", kuris absoliučiai nieko nesprendžia. Kol mokymo metodikos nebus kuriamos jungtinėmis Sąjungos pajėgomis, manau nebus jokių rezultatų, kiek bebūtų "tąsomasi" ir vaidinama ir atsieit reformuojama.
algisle 2008-11-19 23:07
Toliau, konkrečiai apie užsienio kalbų mokymasi. Mano nuomone, kol kas, tikrai pagrįsta naturaliu smegenų darbu ir vykstanti dešimtis tūkstančių metų, mažo vaiko kalbos mokymosi metodika sukurta pačios gamtos ir po ilgų tyrimų, paversta realybe, tai Vokietijos pilietės VEROS F. BIRKENBIHL metodika. Kiek šiai dienai ji tinka mokyklai, klausimas, bet turėtų būti paimta už pagrindą ruošiant tobulas, kompleksines programas. Kam įdomu, yra knyga - Vera F. Birkenbihl "SPRACHEN LERNEN LEICHT GEMACHT! GABAL Verlag GmbH, Offenbach, 1996". Vertimas į lietuvių kalbą 2001 metais, leidykloje Alma Littera, vertėja Vida Balvočienė. O visos iniciatyvos turėtų eiti "iš apačios į viršų", nuo tėvų, visuomeninių organizacijų, progresyvių, "fanatiškų" pedagogų ir dar nežinia ko, link pačių aukščiausių instancijų (ir geriau tiesiog Europos Sąjungos, o ne mūsų vietinių), - joks premjeras, ar ministras, nepajėgus to net suprasti, - jis ne taip buvo mokytas ir geriausiu atveju tik sudarys reformos planus, ir "grafikus", o po to pareikalaus iš atitinkamų vykdytojų ataskaitos ir sudėlios "paukščiukus" apie įvykdymą.
algisle 2008-11-19 23:29
interesais.
algisle 2008-11-24 23:04
Aktyviau mokiniai ir studentai. Bandykit įtraukti į diskusiją jau seniai baigusius "mokslus" žmones. Daugumoje žinoma išgirsit, man nesvarbu, kaip radom taip paliksim, bet yra gi dar Lietuvoje ir galvojančių žmonių ....
algisle 2008-12-04 23:34
http://www.technologijos.lt/diskusijos/ ... 1107#31107
gedas 2011-02-17 19:10
anglų kalbą pradėjau mokytis nuo antros klasės, dešimt metų mokykloj, du univere, iš viso 12 metų, galiu pasakyt, kad labai į naudą išėjo.
Bomber 2011-03-25 00:43
Jeigu kam įdomu apie ankstyvąjį vaiko kalbos vystymą: http://www.ted.com/talks/patricia_kuhl_ ... abies.html