Mokyklose skatinama akcentuoti žinių mokymą per praktinę veiklą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

ligonis 2008-11-27 15:51
jo... man kai teko rinktis dalykus kuriuos turesiu mokytis taitiek tos laisves ir teturejau. istorija arba geografija - butina(man tiesa pasakius gilus px kur yra afrika ar kokia jos geopolitine situacija, ir tikrai nerupi kuriais metais ivyko kokia sutartis), tikyba/etika(debilizmas), muzika/daile(ot n* toks meslas man reikalingas?!?!) technologijos/verslas ir vadyba/turizmas/etc(su graztu m okintis neidomu, nezadu but vadybininkas ar turistas) daug debilizmu palikta tik del to, kad "turi zinot", as mieliau buciau pasirikes tik matematika, chemija, fizika ir turejes tik 3 skirtingus dalykus o ne meslo prikrauta tvarkarasti kuris tik sunervina, o ne mokina O_o
Nightbringer 2008-11-27 16:25
Pritariu, kam daryti tiek papildomu namu darbu, kai iš vis 100% esi tikras, kad tau to dalykio nereikės. Pvz: rusų namų darbai man atima daugiausia laiko, o ypač prastai kai neivieno žodžio nežinau (na kagi, negabus esu), taigi kai iš anglu galiu be problemu gaut 7 ir tikrausiai ten ir išvyksiu jei iš vis emigruosiu, tai kokio velnio man dar laiko gaišt su visiškai pašalinais dalykais.
Anonymous 2008-11-27 17:08
Tai vadina bendru išprusimu.
Nightbringer 2008-11-27 20:51
O kas jei noriu orentuotis, o ne klausytis apie kažkoki dieva?
Anonymous 2008-11-27 23:53
Tai eini į etiką
Anonymous 2008-11-28 00:11
etikoje filosofijos moko nors geriau už dieva
Nightbringer 2008-11-28 08:29
Na man tiesa sakant nesvarbu etika ar tikyba. Einu į tikyba, nes praktiškai mes ten nieko nedarome. Būna laiko ir pabaigt dailės piešinius ir t.t. O ir šeip didelio skirtumo nėra, nes dabar pas mus mokykloje subendrintos programos.
Hmz 2008-11-28 13:31
Kaip suprasti - "subendrintos"? Negi ir tikyboje ir etikoje dėsto tą patį?
Smėlis 2008-11-28 13:41
tą švietimo sistemą vis tobulina ir tobulina... tik kažkaip nieko neištobulina. kai mokiausi, buvo "profilinio" mokymo laikas. dabar dar kažką daro milijonus išleisdami ADMINISTRAVIMUI.
Nightbringer 2008-11-28 17:57
Turiu omenyje, kad mūsu programas padare panašesnes.
lrasimas 2008-11-28 18:20
"pagal kuriuos mokosi visos Lietuvos mokiniai." Keista, pitmą kartą girdu apie tokį dalyką. Šiaip tikrai nervina kai kurie dalykai. Šiais metai reikėjo rinktis A ir B lygius. Nu pasiėmiau lietuvių, anglų kalbas, istorija ir matematika. Toliau nori nenori turi rinktis iš chemijos , fizikos, biologijos bent vieną ir būtinai, nesvarbu tau jos reikia ar ne. Toliau.. Turėjau pasirinkti dailę vien todėl jok mokykloje nėra ekonomikos mokytojų... Na ir dabar džiaugiuos iš dailės turėdamas 4, kuri gadina visą vidurkį..
Nightbringer 2008-11-28 19:28
Tai dar nieko... Pas mus leido pasirinkt dar 1 papildoma kalba. Vokiečiu, Lotynų ir turbūt prancūzu (tiksliai neprisimenu). Taigi laukiu kol prasides man vokečiu kalba. Pralaukiau menėsi kol išaiškėjo, kad tų kalbų išviso nebus. Tiesiog nervų gadinimas...
Anonymous 2008-11-28 19:57
neverkit del to profiliavimo - geras dalykas, as parisrinkau sau svarbius dalykus A lygiu ir mokiausi rimtai, o B lygiu: istorija, chemija, po to seka etika ir fizinis, nei y vienas is ju nejau praktiskai tik kartais uzeidavau atsiskaityt arba siaip "pabajeruot" gi mokytojos supranta, kad jeigu tu pasirikai B lygi tai tau to dalyko isvis nereikia ir taves ten needa, gi ne zverys tie mokytojai, ir pazymius gerus isvesdavo ir N raidziu nerasydavo, tik chemija buvo rimciau turedavau lankyt atsiskaitinet, bet buvo ant tiek lengvas kursas, kad gauti 8, 9, 10 buvo vienas juokas. Vat A lygius tai mokinomes grynai egzaminams ir rimtai, praktiskai nei vienos pamokos nepraleisdavom. Na, o kalbant y tema tai si programa jau zingsnis y prieki musu susmirdusioje svietimo sistemoje. Prie to pacio galiu palinket, maziau pjaukites su mokytojais ir stenkites susitart kaip zmones, tada ir problemu neturesit.
lrasimas 2008-11-28 20:20
Petrai, matai visur skirtingai Dailės mokytoja pas mūsų save vertina labai gerai, kažkokia jin tai tautos dailininkių tram param, kažkas ten. Tei net atėjo į kitą pamoką p*zdi atlaušt, kad dailėj nebuvau ir sėdėjau matėkos modulį (kertasi pamokos). Kūno kultūros mokytojas, toje vietoje jis tikrai nusimano netgi labai gerai, bet... Man rodos, būtent dėl to jis labai stengiasi visus suspaust į kaulą ir iš visų išspaust kuo daugiau. Iš B lygių ir visų menininių pamokų, kur galima tiesiog ateit atsiskaityt ir išeit yra tik fizika, pas mūsų Šiaip tai tikrai neblogas dalykas tas profiliavimas ar kaip jis ten vadinasi, tačiau savo minusų jis dar tikrai turi ir tikiuos, kad tokios programos jas išspręs
Anonymous 2008-11-28 20:28
Nu su daile pas mane ta pati situacija, bet kadangi profiliavime turi pasirinkt ne maziau kaip 27 pamokos per savaite, tai as tiesiog issisukau nuo tos dailes, nes man gal irgi panasiai butu buve, kadangi toli as ta mokytoja siunciau anom dienom... fizinis blogai dar ir tai, kad jei gerai pasportuotum, po to visas suprakaitaves slapiais plaukais turi tupet kitose pamokose, cia jau kaip tvartas gaunasi, nesutikciau tokiom gyvuliskom salygom sportuot, jau geriau pas direktore aiskintis...na, o etika pas mus bevertis dalykas net mokytoja cia neseniai isejo is darbo ir tokio dalyko kaip etika isvis neveda siuo metu lyg(mano mokykla). Gerai tokios temos yra, bent galima palyginti mokyklas.
Anonymous 2008-11-28 22:21
su daile man ir ta pati situacija buvo tad atsiradus prograi pabėgau į technologijas ir bėdos nematau