Vyriausybė pritarė aukštojo mokslo „revoliucijai“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Dvigubas nulis 2009-01-08 21:46
Tai ir yra mokslo reforma. Susitvarkys universitetai, dėstytojai turėtų gaut didesnius atlyginimus, atsiras didesnė konkurencija. Ko pasekoje ir pagerės studijų kokybė. O kokios jūs reformos norit? Sakot, kad prižiūrėt dėstytojus. Kas iš to? Jų ir taip trūksta, taip kad atleist, nemanau, kad bus norima.
Zigzaueris 2009-01-08 21:54
Nonsensas totalus.Pas mus mokykloj pvz matematika nerealiai sodina,kad tik kuo sunkiau butu ir bijotume egzaminu.Per viena diena turim pasiruost is praktiskai visos 12klases a kurso vadovelio ,kuriuos seniausiai surinko ir parasyt atsiskaitomaji darba.Is uzdavinyno temos sudaro 52 puslapius....Suzinojom is ko ruostis siandien,o rytoj atsiskaitymas.Kaip galime tokiais atvejais baigt gerai pazymiais as nezinau.Net tie kas labai labai gerai mokosi ,net jie nesiruosia,nes sako,kad cia beviltiska....
Anonymous 2009-01-08 23:24
Nu cia pas jum vykdomas totalitarinis rezimas Biski gal nekorektiska taip daryti, bet gal tas matiekos mokytojas nori jus paruost egzam(kaip zinia jie kiekvienais metais sunkeja), o ne baime varyti, kad poto neaikciotumete. Siaip reikia tartis su mokytojais, juk nebe vaikai esate. O pas mum, kas nori mokosi, kas ne - kiekvieno reikalas, nu dar biski paspaudzia mus, bet jei taip, kaip pas jum, tai nezinau as tam mokytojui ... Del stojimu viska lems egzai, o stojant kazi ar ten labai jau ziures metinius kitus, juk lietuvos universitetuose yra kita politika, per pirma kursa atrinkti normalius studentus, tie kurie nori mokytis, o ne sudo atejusius pamalt ir neapsisprendelius.
femto 2009-01-09 02:07
Reforma tai reforma, nauju destytoju nesukurs, destytojai savo ta pacia medziaga desto kiekvienas metais, reforma skirta tik finansavimui ir kitokiam sud**, puse komentariu jei bent studijuotu , patys pamatytu, ko truksta tuose univeruose, smelis rase , jog i profkes likusieji stoti turi, bet siuo metu profkes pasikeite lyginant kokios jos buvo pries 10 metu,toliau, universitetuose vyksta prevencines akcijos pries nusirasynejima , bet ar jos veiksmingos?Tik kai kuriuose Vu fakultetuose, pavyzdziui , kolegijos prisirenka ivairiu dunduku , kurie sugeba gauti net gi stipendijas, nors visikai nieko nesupranta apie studijuojama dalyka, per egzus nusirasyneja ir t.t. Apibendrintai norejau pasakyti, jog taisykles turetu kurti patys universitetai , t.y. tureti savotiska autonomija.
Anonymous 2009-01-09 22:10
Skirta "lapei" Sakai "O rimtų mokslinkų Lietuvai nelabai ir reikia.". Naiviausi žodžiai kurios teko skaityti... Žmonės - pradėkit smegenis naudot ir išjunkit telikus...
lape 2009-01-09 22:49
Tiesa pasakius teliką išjungiau jau prieš kokius 5 metus ir išmečiau. O dabar pasakyk kokių mokslininkų dabar reikia Lietuvai? Ne bendrom frazėm - reikia vystyti mokslą, o konkrečiai - gal koki greitintuvą kur pastatėm? Kas dėl mokslo - Lietuvai pakaktu vienintelio universiteto, kuri pats galėtų pasirinkt studentus. O dabar prikurta kiekvienam kaime, kažkokios nesąmonės su baigiamaisiais egzaminais, krepšeliais kokiais tai ir tt. Negi jus manot, kad Lietuva taptu pvz, kokia kosmine valstybe, tereikia paruošti 100 kosmonautų?
Anonymous 2009-01-09 23:35
Lazerio fizikos, optoelektronikos, puslaidininkių fizikos (ir bendrai kieto kūno fizikos), terahercų elektronikos, branduolinės energetikos, apskritai energetikos, informacinių technologijų, kitų aukštųjų technologijų, biomedicinos, biofizikos ir biochemijos specialistų. Ir tai vien iš tiksliųjų mokslų, nepaminint visų reikalingų. Paminėtos sritys, kurios daugmaž yra pasauliniame lygyje.
lape 2009-01-09 23:45
Gerai, kad jus optimistai, gal jums ir gausis kas nors, kada nors...
Dvigubas nulis 2009-01-10 00:45
gal visgi ir reiktų susigrąžint televizorių, o tai nežinai kas dedas pasauly Lazerių srity Lietuva yra visai aukštame lygy, kaip ir su biochemija.