Č. Darvino 200 metų jubiliejus: prisimenant didį mokslininką ir jo garsiąją evoliucijos teoriją

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Semtexas 2009-02-08 02:39
Matai aš dabar tikrai pats nebesu tikras ar tikrai dibtinis intelektas bus sukurtas nes panašu kad problema čia slypi ne technologijose (hardware), sunkiausia tai bus sukurti save suvokiantį kaip asmenybę algoritmą. Šiuo metu progresas šiose srityje vyksta labai vangiai. Aš dar visai nesenai visiškai buvau įsitikines, kad žmogaus protas tėra tik cheminių reakcijų sąveikos tarp neuronų. Ir kad tobulėjant kompiuterinės technologijoms pavyks sukurti dirbtinį protą jau kokiais 2035m. Bet matai problema tame kad jis bus "sukurtas" o ne atsiras savaime iš niekur... Man išvis yra keisčiausiasia, kad pati gyvybė prieštaraują entropijos dėsniui ir antram termodinamikos dėsniui. Juk chaosas visatoje vis didėja, o kas tada priverčia gyvybę kurti organizuotas struktūras???
rwc 2009-02-08 03:06
). Z'that enough? Žmogui dar toli suvokti, kaip sukurti sistemas, kurios būtų savianalitinės ir tuo pačiu "tobulos" evoliuciniu požiūriu. Tai buvo 4.5 mlrd metų darbas Žemei - ir tai, manau, dar ne pabaiga.
rwc 2009-02-08 04:53
Beje, būtų įdomu išgirsti paties tolesnius argumentus su citatomis (žr. mano ankstesnius postus) apie natūraliosios atrankos teorijos "neteisingumą".
Anonymous 2009-02-08 10:56
qnxwpuoqjruglusciuxozzgtrjzwzn
Violet 2009-02-08 18:58
Per daug nesipūsk būdamas žmogumi,nes gyvūnai taip pat mąsto,tik dėl per ne lyg didelio atotrūkio mąstysenoje , žmogus save laiko vos ne dievu prieš gyvūnus. Šimpanzės nepaprastai panašios į žmogų vien jau emocinėmis išraiškomis ir primityviais elgesio bruožais.Jos net moka atlikti paprastus uždavinius,kuriems išspręsti ne visada pavyksta ir trijų metų vaikui Sukurti dirbtinį intelektą, gebantį mokytis,nuspręsti ir suvokti save kaip apibrėžtą materialų vienetą, neužtenka vien primityvių programinių algoritmų,veikiančių jau iš anksto nustatyta tvarka ir pagal iš anksto numatytą loginę seką
Talkatif 2009-02-09 12:23
Žmonės savo gyvenimo būdu jau tiek nusivertino, kad joks gyvis jiems neprilygs, nebent pačių žmonių susigalvotos mitinės būtybės.
nofuture 2009-02-10 01:41
Nesamone, dar pasakysi, kad ir Discovery Channel filmai apie dinozaurus netikri, ane? Juk ten ateiviai viska nufilmavo, o dabar geranoriskai, edukaciniais tikslais, viska mums perdave, kad pamatytume kaip buvo istikruju. Cia kaip tiesiogine vaido iraso transliacija.
nofuture 2009-02-10 01:47
Ar tik nebusi palaikantis religine/creacionistine puse, aka zmogus buvo sukurtas dabartiniu savo pavidalu ir neevoliucionavo. Zinai, as noreciau, kad daugumos tikinciuju atveju taip ir butu. Mat as didziuojuosi esas kiles is bezdziones, evoliucionavau iki zmogaus ir evoliucionuodami toliau mano vaikai ir proanukiai toli pralenks tavo vaikaicius kurie taip ir liks - tik zmonemis.
Anonymous 2009-02-10 11:31
zmogus dar labai neisivysciusi ir ne pazengusi butybe
Anonymous 2009-02-10 11:32
pritariu euGenijui
Tommix 2009-02-11 04:08
Darwin'as mano viena sis mylimiausiu mokslininku bet TIK JO "deka" zuvo milijonai zmoniu-sneku apie genocida-kuri sumaste USA kad apvalyti nuo netinkamu zmoniu ir daryti geresne zmoniu rase, poto Hitleris isgirdes apie priverstine sterilizacija apie genocida-pats pradejo ta daryti ir gavos kas gavos-daug milijonu zmoniu buvo nuzudyti arba panaudotis ziauriems moksliniams bandymams.
Tommix 2009-02-11 04:09
euGEnijau - nusisneki kaip kad toksir budamas. Zmogus LABIAUSIAI pazengusi butybe. Va kodle me sir valdom nafta o ne gorilos, be tjei kalbi apie musu prigimti ir humaniskuma-taip me slabiausiai nepazengusios butybes, ne stik zmogus zudo del amlonumo, tik zmogus zudo del jam palankiu dalyku ir tik zmogus dulkina negyvus zmones (nekrofilai).
Hmz 2009-02-11 10:51
Ar galėtum apie tai plačiau papasakoti ar bent linką duoti?
Anonymous 2009-02-11 11:35
Visiskai priesingai, sprendziant pagal tavo nika tu manai kad zmogu reikia "tobulinti" genetiskai. Negi tu manai, kad panaudojus genetika ir padarius ji supermenu vien no to jis taps geresnis? Teisingai Semtex raso: darvinizmas pernelyg nuvertina zmogu prilygindamas ji gyvunui. Isikalkit sau i galva: ymogus yra TOBULAS ir jo esybeje tiesiog uzprogramuota siekti gerio. O paziurekit kas dabar darosi pasaulyje: laukinis kapitalizmas, visiems kalama i galva kad reikia lipti kitiems zmonems per galva ir siekti karjeros. Visa tai ir numenkina zmogu verciant ji ne siekti kilniu tikslu o arsiai dalyvauti konkurencijoje ir stengtis perkasti gerkle vienas kitam. Isikalkit sau i galva zmogus toks NERA ji privercia tokiu buti monetarine sistema ir is esmes ydingos mokslo istaigos kurios skatina konkurencija ir laukini kapitalizma. Visa tai ir nustekena zmogu iki gyvulio.
enzim 2009-02-15 13:00
Čia Tommix kalba apie eugeniką, bet jis klysta. Ne Darvinas buvo eugenikos teorinių pagrindų kūrėjas. Vertėtų bent jau pasidomėt prieš rašant.