Vis daugiau Lietuvos studentų ieško būdų, kaip studijas tęsti užsienyje  (15)

Lietuvos studentams į užsienio aukštąsias mokyklas įstoti padedančios „Hakes International“ kompanijos darbuotojai pastebi, kad šiemet ypač daug jaunų žmonių, studijuojančių Lietuvos universitetuose ir kolegijose, ieško galimybių perstoti į užsienį, pradedant mokslus nuo antro kurso.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Tokia galimybė yra, tačiau pretendentas turi būti Lietuvos aukštojoje mokykloje surinkęs pakankamai ECTS kreditų iš tų dalykų, kurių mokomasi pirmame kurse užsienio universitete ar koledže“, – teigia „Hakes International“ vadovė Lietuvoje Rūta Jonušaitė.

Šiemet, kaip ir ankstesniais metais, tarp populiariausių išlieka Danijos bei Anglijos aukštosios mokyklos, tačiau susidomėjimas auga ir Olandijos bei JAV aukštosiomis mokyklomis.

„Danijos aukštojo mokslo institucijų siūlomų studijų populiarumą lemia visiškai finansuojamos studijos, aukšta dėstymo kokybė, dėstytojų kvalifikacija ir dėstymo metodų šiuolaikiškumas“, – sako R. Jonušaitė.

Pernai iš 1 420 „Hakes International“ Lietuvoje gautų paraiškų 192 buvo patvirtintos. Populiariausių studijų programų sąraše išliko verslo vadyba, komunikacija bei dizainas. Į jas konkursas siekė po 4-5 pretendentus į vieną vietą. Į kitas specialybes, pavyzdžiui, politikos ar inžinerijos studijas konkursas buvo mažesnis – po 2-3 pretendentus į vieną vietą.

„Lietuvos darbdaviai į užsienyje studijas baigusius absolventus žiūri vis palankiau. Tai ypač jaučiama tarptautinių organizacijų padaliniuose Lietuvoje. Atsižvelgiant į dabartinę Lietuvos aukštojo mokslo sistemą ir vykdomas reformas, darbdaviai supranta, kad jaunimas ieško laiko patikrintų mokslo sistemų. O, norint užimti aukštas pareigas užsienyje, dažniausiai nepakanka vien Lietuvoje gauto išsilavinimo. Svarbus studijavimas užsienio kalba – darbdaviai vertina specifinės profesinės kalbos išmanymą. Be to, užsienio šalyse į studijavimo programas įtraukiama daugiau praktikos“, – pastebi „Hakes International“ vadovė Lietuvoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: vtv.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (15)