Ateinančiais metais pretenduoti į nemokamas vietas galės išlaikiusieji 3 egzaminus

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

winampas 2009-10-24 11:31
"2011-aisiais norintieji mokytis universitetuose ir kolegijose privalės rinktis tik valstybinius brandos egzaminus." - tai kaip suprantu siemet dar bus ir valstybiniai ir mokykliniai? ir tik kitais metais bus tik valstybiniai? ar as kazka netaip supratau...
masius 2009-10-24 12:25
taip, po kelių metų mokyklinių egzaminų nebeliks, o su tuo skirstymu pagal laikytų egzaminų kiekį jie labai gerai sugalvojo, nes i universitetą turės galimybę stoti tik protingesni už vidutinį mokynį.
Dvigubas nulis 2009-10-24 13:11
Na nereikia meluoti. „Atkreipiame dėmesį, kad 2010 m. nebus organizuojami tų mokomųjų dalykų, kurie turi valstybinių brandos egzaminų atitikmenis, mokykliniai brandos egzaminai (išskyrus lietuvių kalbos)“ — citata iš . Trumpiau sakant, visų mokomųjų dalykų egzaminų bus tik po 1(o ne kaip prieš tai buvo, jog pvz. matematikos buvo tiek v., tiek m.), išskyrus lietuvių: jo liks ir mokyklinis, ir valstybinis. Tiesa, dabar nebegalės perlaikyti egzaminus, vėlgi, išskyrus lietuvių; ją bus galima perlaikyti.
Vytautas 2009-10-24 13:19
Na, ministerijos pranešime irgi panašiai aiškinama, tik gal kiek neaiškiai: "Nebūtina, kad visi egzaminai būtų valstybiniai, – ten, , mokinys galės rinktis ir mokyklinį egzaminą. Tačiau valstybinis egzaminas yra gerokai svaresnis – stojant į aukštąsias mokyklas už jį pridedama daugiau papildomų balų. " Nors ką ministerija turėjo galvoje tai rašydama, tvirtinti nesiimu
MarkizasBarabasas 2009-10-24 16:40
Bet kokia nesamonė. Jei aš esu nerealus fizikas ir matematikas, bet nemoku rašyti tų prakeiktų interpretacijų, tai man mokslas yra mokamas? Nesamonės.... Kaip man išlaikyt tą lietuvių kalbos egzą, jei suprantu tik anglų ir C++ kalbą :D ?
Arns 2009-10-24 18:20
, stok kolegijon Akivaizdu jog norima kažką keisti, tačiau visai neprotaujama, į vieną vietą suplakami dalykai, kurie nesiderina. Iš vis, jau užteko to, kad sujungė Testą su rašymu. Pats nesiskundžiu, egzą 64% išlaikiau, tačiau visados reik mąstyti ir matyti plačiau savo kiemo, juk daugelui protingų žmonių, kokia nors smulkmena gali smarkiai pagadinti gyvenimus.
Edgaras 2009-10-24 20:07
Begam i uzsieny.
kionig 2009-10-25 03:06
Cia kazkaip dvipramiskai suvelta kur paryskinta Bet pasiziurejus i VU ekonomika, medicina, bio ir panasiai, na dar KMU medicina, tai viskas kaip ir aisku patampa
Arns 2009-10-25 10:29
Rodai parodai, bet jau buvo skandaliukų ne vienas, kai kažkam nepatiko mokinio parašytas tekstas ir vienos dalies neužskaitė, kartu ir viso egzamino. Dabar lyg ir pataisė, jog viena dalis nesugadintu viso egzamino. Beje, būtų gerai jei mokytu rašyti mokykloje rašinius, tašiau dauguma mokytojų susikoncentravę varinėja tas savo interpretacijas. O jos iš vis niekam nereikalingos. Buvo testas ir puiku, parodai jog lietuvių kalba mokį ir tvarkoje, o dabar įrodinėk jog ten kokio Maironio eilėraštyje įžvelgi tokius ir tokius aspektus, randi tokius ir tokius ženklus(laikas, vieta ir t.t.). 90% žmonių tokio dalyko nereikia, daug svarbiau išmokyti juos nedaryti elementarių klaidų rašant lietuviškai, išmokyti kalbėti(juokas juokais, bet dauguma nemoka tinkamai formuluoti minčių gimtaja kalba)
kionig 2009-10-25 11:46
Esi is dalies teisus. Interpretacija savo poziuriu is vienos puses yra netikslinga, bet is kitos puses tuo paciu mokomes ir argumentuoti pagristi savo teiginius bei tezes, ismokstame strukturizavimo. O siaip pats nagrinejimas taipogi nera reikalingas, taip kaip sake musu technikos filosofijos destytojas pasake: "kam inzinieriui skaityti biliuna ?" Daug kas tylejo, bet buvo keletas, kurie su sia nuomone nesutiko. Iseitys kelios: nesimokame visiskai ir vaziuojame i anglija juodadarbiaut, arba prisitaikome prie salygu ir bandome jas minimaliai palaikyti. Arba visiskai sugriauname svietima O del ciudu ir skandalu, tai beabejo reiktu kaltinti NEC'a, kadangi jis kuria vertinimo normas, taip kad ir 09 metais su lietuviu valstybiniais buvo ciudu, bet po apeliaciuju kruvos issitaise tiem kas buvo verti.
nuomonė 2009-10-25 16:28
Kažkada aš irgi nekenčiau interpretacijos, bet dabar jau kitaip galvoju. Iš tikro labai naudinga išmokti argumentuotai pažvelgti į tą patį tekstą kitu kampu, net jei tai "sausas techninis" tekstas, tik gaila mokykloj to nepaaiškino.. Vat tik vertinimas tai tas pats kas rusiška ruletė. Kadangi tai kūryba, o ne taisyklės, tai rašydamas turi pažinti vertintoją ir jam įtikti, arba apsiginti savo nuomonę.