Komandinėje Baltijos šalių matematikos olimpiadoje lietuviai užėmė 5 vietą  (4)

Mūsų nuolatiniai skaitytojai turbūt prisimena, jog lapkričio 5 dieną Trondheimo mieste prasidėjo jubiliejinė 20-toji Baltijos regiono valstybių komandinė moksleivių matematikos Baltijos kelio olimpiada. Savaitgalį vyko užduočių sprendimai, pateiktų atsakymų taisymai, o vakar buvo oficialiai paskelbti nugalėtojai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Priminsime, jog apie dalyvavusios Lietuvos komandos sudėtį galite paskaityti štai šiame straipsnyje. Lietuvių komandą lydintis doc. R. Kašuba mums vakar dar atsiuntė vieną iš panašių olimpiadinių užduočių, kurią mūsų skaitytojai labai jau „neolimpiadiškai“ lengvai įveikė. Na, o šiandien belieka pristatyti galutinius rezultatus.

Taigi, po vakarykščio rytinio pasiplaukiojimo ir ekskursijos mūsų komanda sužinojo, kad sukaupė 58 taškus ir liko 5-toje vietoje iš 11 dalyvavusių komandų.

Pirmąją vietą užėmė Sankt-Peterburgo komanda, surinkusi fenomenalų rezultatą - 99 taškus iš 100 galimų. Linksmumo dėlei pridurtina, kad Sankt-Peterburgo atstovai ta vienintelį, 100-tąjį tašką ir prarado spręsdami savo pačių pasiūlytą uždavinį.

Antri buvo pernykščiai nugalėtojai lenkai, surinkę 66 taškus (pastebite, koks atotrūkis), o iš pernykštės trečiosios vietos toli žemyn nukritę vokiečiai (29 taškai) buvo pakeisti nelauktai gerai pasirodžiusiais suomiais (65 taškai). Kiek nustebino ir praktiškai tiek pat taškų kaip ir mūsų komanda surinkę danai (60).

Na, o už mūsų šeštieji likę latviai nuo mūsų atsiliko beveik 20-čia taškų. Estai atsiliko dar daugiau.

Na ir pabaigai, doc. R. Kašuba priduria, jog „ruošiantis ateičiai mūsų komandai reikėtų pagyvinti geometrinį pulsą“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: