[Žinios trumpai] Rusai šokiruoti: šalies bankas paskelbė beprotiškus mokesčius - pervedi 200$, netenki 400$

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

AAA000 2022-06-19 00:00
puikios naujienos. cia gi pilna forume agituotoju, kad grynus reikia aplamai uzdraust viska tik pervedimais PIGIAU GI balsuokit uz konservus - cia ju veiklu rezultatai... dirbsit uz dyka isvis tuoj. kad apmoket pervedimus, kur konservai susitare kartely su bankais reguliuos jus suvokiat, kad visi bankai jau monopolis su valdzia. nepaklusnius senai uzdare... keitikleles ir pan - veikla "nelegali" nors tai nei zudo nei kazkam kenkia... o gryni pinigai yra tiesiog konkuruojanti sistema, kuri VIENINTELE pristabdo nuo tokiu nesamoniu su virtualia mainu sistema. ir tai dar net patys gryni pinigai turi minusu - nes jie nepadengti... valdiskas popierius... daug geriau butu pvz pinigai turintys savyje aukso - PADENGTI realia metalo verte nors... vartotoju durnumas begalinis, ir dar aiskina, kad ekonomika ismano... jum jau optimizuota suda maksimos pardavineja - nes seka butent iprocius per virtualia pinigine sistema. su grynais tas neimanoma - turi siulyt KOKYBES ivairove...
bahuriux 2022-06-19 11:14
AAA000 gerai rasšai, kartais tarp tų tavo paklodžių ir malimo apie buhalterius ir konservus galima rasti ir išgrynintų "deimantų" tik reikia mokėti atsirinkti. Ir šiaip primenu visiems yra toks posakis . Tas labai išryškėja buvo per slogos pandemiją. Dar noriu patarti visiiems ir ypač AAA000 kad kita nuomuonė yra nebūtinai neteisinga, jei turi savo tvirtą nuomuonę, dar nereiškia kad esi vienintelis neklystantis, reikia perfiltruoti visus argumentus ir susidaryti objektyvią nuomuonę, paremta sveiku protu ir skaičiais.
mindaugas.vaitiekūnas 2022-06-19 11:29
Aš skaitau, kad forumas tam yra, kad padiskutuotume, pasiginčytume ir prieitume prie "didesnės tiesos". Pati diskusija dažnai būna geras žinių šaltinis, net jei ir nepatinka kita nuomonė Pats asmeniškai ne taip jau retai pakeičiu savo asmeninę nuomonę, kai kitų argumentai būna svaresni. O tie, kurie kaip b*b*** bet kokia kaina laikosi įsikandę savo, tai ir yra byb***
laukinis_lt 2022-06-19 12:04
Šiaip straipsnio pavadinimas aiškiai propagandinio pobūdžio. Aš suprantu, kad karo laikais propaganda iš visų pusių suaktyvėja, bet iki šiol laikau, kad jeigu nori, kad žmonės propaganda patikėtų, ji turi būti subtili. Jei ji arkliška, tuomet kaip tik ji tik atstumia. Taigi, iš pačio straipsnio nesimato, kad už tai, kad pervedi 200 dolerių, netenki 400. Jei turima omenyje, kad iš sąskaitos po pervedimo dingsta 400 dolerių (200 pats pervedimas, 200 - komisiniai), tuomet dar didesnis skandalas turėtų kilti Lietuvoje, kai perki automobilį ir staiga iš sąskaitos dingsta koks 30 000 eurų. O čia pamanyk - kažkokie 400 dolerių.
Benediktas 2022-06-19 12:15
Nesutinku. Rusai vis dar tiki, kad Ukrainą valdo naciai, kurie daro žiaurius dalykus su rusakalbiais. Ir kad Ukraina pirma norėjo užpulti Rusiją. Tai ne subtili, o arkliška propoganda.
AAA000 2022-06-19 12:32
nera tokio dalyko kaip "objektyvi nuomone". absoliuciai visos nuomones saliskos. turetum vienakart suprast --------- yra tik susiklosciusi situacija (arba ivardinkim kitaip - sakykim kazkokios aktualios problemos). ir daug galimu sprendimu. kazkurie sprendimai buna geresni uz kitus. bet net geresni jie gali but ivairiai. o "nuomone" - yra prisirisimas. tu is tu, kur nepripazista geru srendimu ivairoves. tu savyje monopolistas - pagal tave sprendimas turi but vienas geras. o visi kiti - blogi. tipo tu galvoji, kad tai atseit teisinga pozicija. savaimine logiskai vienintele ir tipo mazdaug reikia kautis TIK del jos iki mirties, kad ji issigrynintu kai as suvokiu kad veiklu visuma visada lemia geresni rezultata ir skaidyt galima bet kuriam etape. isskyrus labai retas fizines isimtis. taip sakant "idelius atvejus" kai desnis atitinka rezultatus. as tiesiog nesivaikau desnio o isimtys - tiesiog stengiuosi apie jas zinot. o ne jas "apgint" iki mirties nu tau tai atrodo paklodes kazkokios - sutinku. bet manau cia stereotipas butent tavo pacio apibudinimo. tu is tu diskutuotoju minios, kur nesuvokia paklodziu tavo visas pasaulis - "antipaklodinis"... o mano ivairesnis: ir trumpi komentai, ir paklodes... pvz sakykim lidl eiles. pridare savitarnu - bet tos savitarnos tik su kortele! MONOPOLIZMAS virtualiam atsiskaitymui... nu ir turim su kortele galima atsiskaityt su kasininke arba savitarnoje. o su GRYNAIS tik pas kasininke. vadinas konkurencijos pazeidimas. kodel negauna baudos? kodel apie tai niekas neraso - kaip jie pazeidineja konkurencija atsiskaityt. nes tipines savitarnos gali ir pinigais ir kortelem... neriboja pasirinkimo. bankai irgi riboja grynus! tik stambios kupiuros ir pan... jei per brangu kasininkes kiekvienoj ju skylej - turejo kooperuotis pvz, kaip su bankomatais kooperavosi... konkurencijos pazeidimas. imones irgi daug kur toki pazeidima daro... kur vartotoju teisiu apsauga ziuri? ir pan. cia gi kruvas baudu pririnktu, LR biudzeta padidintu dvigubai... P.S. tu neskiri, kad ne as prisirises prie konservu, kaip bandai pateikt. as tik matau konservu sprendimu pastovia ir kryptinga nekompetencija. ir prisirisima prie valstybes valdyme padarytu kladu maskavimo ir nuolatinio slepimo. bandant isvartyt ant kazkokiu atpirkimo oziu ar visuomenes kirsinimo. kas mane nervina - kiek gi galima? valdzios funkcija - dirbt visuomenei. kelt visuotine gerove. atidirbinejimas "savo" lektoratui - cia KORUPCIJA. sodint reikia - kai pareiskia, kad atidirbineja "savo rinkejams" ar "partijos finansuotojams". tokios funkcijos nesuteikia net rinkimu laimejimas. ar daugumos surinkimas. "dauguma" tera proporciju dalybos. daugiau pyrago. o ne visas. nu panasiai kaip skirsto savo tuos valdiskus partiju finansavimus, kur is musu mokesciu nuknisa "visuotiniu" sutarimu.
bahuriux 2022-06-19 13:15
To AAA000, man ir nepatinka nei konservai nei valstiečiai, bet juk demokratija dauguma jų norėjo. Dėl paklodžių, pasistenk rašydamas su minimum simbolių perteiti maksimum informacijos, pamatysi patiks, pradėsi taikyti gyvenime ir ne tik forume ir ne tik rašydamas. Pats supranti puikiai, kad laikas yra resursas, net pats taip rašei ir aš tam pritariu.
immortallt 2022-06-20 08:34
Straipsnyje rašo paprastai, gaunami pavedimai apmokestinami 3%, bet ne mažiau nei 200$. Pirkai iš aliexpress ir padaro pinigų grąžinimą 5$, nuo sąskaitos nurašo dar 195$ už šitą pavedimą. Jei nori daryti pavedimą į užsienį - minimali suma berods 20k$. Kitaip sakant, normalūs gyventojai atkertami nuo užsienio, net nuo Kinijos paslaugų ir prekių.