[Žinios trumpai] Rusijoje kilo panika: bankai kalba apie laukiančios katastrofos mastą  ()

Rusijos „Alfa-Bank“ vidaus dokumente praneša apie bankų laukiančios katastrofos mastą po to, kai „Thales e-Security“ paliks Rusijos Federaciją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Artimiausiu metu Rusijos bankų sistema gali laukti katastrofos dėl bankinių sistemų saugumą užtikrinančios bendrovės „Thales e-Security“ pasitraukimo iš Rusijos rinkos.

Buvęs Rusijos Dūmos deputatas Ilja Ponomariovas gavo nurodymus iš Maskvos banko „Alfa-Bank“. I. Ponomariovas savo puslapyje socialiniame tinkle „Facebook“ skelbia vidinį „Alfa-Bank“ dokumentą, kuriame pranešama, kas laukia Rusijos bankų po to, kai bankų sistemų saugumą užtikrinanti „Thales e-Security“ paliks Rusijos Federaciją.

„Trumpai tariant: bus katastrofa“, – dokumentą komentuoja žinomas Rusijos tinklaraštininkas Rustemas Adagamovas.

Dėl sankcijų pinigų laikymas „Alfa-Banke“ taps nesaugesnis. Rizikų sąrašas įspūdingas: neapsaugota prieiga prie internetinės bankininkystės, kortelių PIN kodų trūkumas, bekontakčio mokėjimo nebuvimas.

I. Ponomariovas pažymi, kad „Thales e-security“ (tarptautinė e-technologijų grupė) teikia saugumo sprendimus 80% Rusijos bankų sistemos, įskaitant Rusijos „Sberbank“ ir „Alfa-Bank“, kuriems, savo ruožtu, buvo taikomas naujas sankcijų paketas.

„Thales“ pagrindiniai produktai užtikrina saugų banko ryšį. Be jų tarpbankiniai pavedimai dabar neveiks – gal tik rankiniu režimu. „Thales“ buvo priversta paskelbti, kad įmonė parduoda verslą ir visiškai palieka Rusijos rinką. Kadangi „Thales“ taip pat buvo atsakinga už atskirų kredito kortelių apsaugą, „Alfa-Bank“ svarsto galimybę laikinai apriboti bekontakčių ir internetinių mokėjimų naudojimą.

 

Remiantis žemiau pateiktu dokumentu, „Alfa-Bank“ yra pasiruošusi rimtoms problemoms, iki mokėjimų pervedimo į grynuosius pinigus. Tokiu atveju asmenys mokėjimo kortelėmis galės naudotis tik savo bankų skyriuose lėšoms išgryninti.

„Manau, kad panaši situaciją turėtų būti ir kituose bankuose, tuomet bendras kortelių naudotojų, galinčių prarasti savo negrynųjų pinigų apsaugą, skaičius viršytų 100 mln. Tai jau kitas problemų lygis po negalėjimo naudotis mokėjimų kortelėmis užsienyje“, – pažymi jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(75)
(0)
(75)

Komentarai ()