„Rogozinas – Putino favoritas“. Buvęs „Roskosmos“ vadovas pereis dirbti į prezidento administraciją – įvardijo galimas pareigas. 𝐔𝐏𝐃 2022-07-15  ()

Ar prezidento administracijai tai išeis į naudą, reikėtų teirautis „Vostočnyj“ statytojų


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-07-15 „Rogozinas – Putino favoritas“. Buvęs „Roskosmos“ vadovas pereis dirbti į prezidento administraciją – įvardijo galimas pareigas. 𝐔𝐏𝐃 2022-07-15  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Roskosmos vadovas Dmitrijus Rogozinas greitai pereis dirbti į RF prezidento administraciją (PA), dar svarstoma, kokį postą jis galėtų užimti. Apie tai praneša „Meduza“, nurodydama tris šaltinius, artimus Kremliui. Informaciją patvirtino ir neįvardintas Rogozino pažįstamas.

Vienas iš šaltinių tvirtina, kad svarstoma Rogozino kandidatūra į PA vadovo postą. Nuo 2016 metų rugpjūčio PA vadovauja Antonas Vaino, dabar jį gali „perkelti į diplomatinį darbą“. Taip pat svarstomas variantas paskirti Rogoziną „DLR“ ir „LLR“, o taip pat kitų okupuotų Ukrainos teritorijų vienu iš Kremliaus kuratorių. Roskosmoso vadovas gali gauti prezidento padėjėjo ar PA vadovo pavaduotojo postą.

Visi trys šaltiniai pareiškė, Rogozinas „yra prezidento favoritas“. „Prezidentas jį myli — ir seniai“, — tvirtino vienas iš jų. Nuo karo pradžios Vladimiras Putinas su Rogozinu buvo susitikęs du kartus — vasario 27 ir balandžio 12 (per kosmonautikos dieną). Valstybinės korporacijos vadovo pažįstamas tvirtina, kad pirmo amžiaus dešimtmečio viduryje Sergejus Šoigu norėjo atimti iš Rogozino kosmodromo Vostočnyj statybą, tačiau būtent Putinas „to neleido padaryti“. Rusijos prezidentui patinka Rogozino „vykdomumas“ ir parodomasis patriotizmas, daro išvadą vienas iš pašnekovų. Anksčiau RBK šaltinis kariniame pramoniniame komplekse pranešė, kad vicepremjeras Jurijus Borisovas, vyriausybėje kuruojantis kosmoso ir gynybos pramonę, artimiausiu metu pasitrauks iš savo posto. Pasak šaltinių, Borisovas gali užimti Roskosmoso vadovo postą vietoje D. Rogozino.

UPD 2022-07-15

 

 

Įvyko rokiruotė:

  • Putinas atleido Jurijų Borisovą iš RF vyriausybės vadovo pavaduotojo pareigų
  • Putinas atleido Dmitrijų Rogoziną iš valstybinės korporacijos „Roskosmos“ generalinio direktoriaus pareigų
  • Putinas paskyrė Jurijų Borisovą valstybinės korporacijos „Roskosmos“ generaliniu direktoriumi


theins.ru




(2)
(1)
(1)

Komentarai ()