[Žinios trumpai] Rusija kasdien praranda šimtus sužeistų ir žuvusių kareivių — Reuters  ()

Karas – visai nemalonus reikalas, bet netgi skaitant apie agresorių nuostolius, noromis nenoromis galvoje skamba „warum?“*

____________

* vok. „kodėl?“


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos armija kasdien praranda šimtus sužeistų ir žuvusių karių. Apie tai praneša Reuters, remdamasi JAV Gynybos ministerijos šaltiniais.

JAV vertinimu, Ukrainoje žuvo ~15 000 ir sužeista ~45 000 Rusijos karių. Тokius duomenis pateikia CŽA direktorius Williamas J. Burnsas. Reuters šaltinis papasakojo, kad tarp žuvusiųjų — ne tik leitenantai ir kapitonai, bet ir šimtai pulkininkų ir „daug“ generolų.

Pasak jo, Ukrainos kariai taip pat sunaikino >100 „itin vertingų“ rusų taikinių Ukrainos teritorijoje. Tarp jų — komandiniai punktai, amunicijos sandėliai ir oro gynybos objektai.

Ukrainos valdžios duomenimis, nuo įsiveržimo pradžios, Rusija prarado daugiau nei 39 tūkstančius žuvusių karių. Rusijos Gynybos ministerija tokios statistikos neviešina ir kovo 25 dieną paskutinį kartą pranešė apie nuostolius. Tuomet valdžia pranešė apie 1351 kareivio žūtį. Tuo tarpu atvirų šaltinių duomenimis, patvirtinta >4000 Rusijos karių žūtis Ukrainoje.


theins.ru




(5)
(2)
(3)

Komentarai ()

Susijusios žymos: