[Žinios trumpai] To dar nėra buvę, skandalas Maskvoje - rusiškas robotas žaidimo metu sulaužė vaikui pirštą (Video)  (2)

„Chessrobot“ stipriai suspaudė pirštą vienam geriausių Maskvos šachmatų žaidėjų, kuris skubėjo atlikti ėjimą. Šachmatų federacija tikina, kad to dar nėra buvę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Liepos 19 dieną per šachmatų turnyrą Maskvoje rusų robotas „Chessrobot“ sužeidė 7 metų dalyvį Kristoferį. 

„Chessrobot“, kaip teigia jo kūrėjai, yra aprūpintas dirbtiniu intelektu ir manipuliatoriumi, leidžiančiu vienu metu žaisti tris šachmatų partijas. Vieną iš jų robotas žaidė su Kristoferiu, kuris yra tarp 30 geriausių Maskvos šachmatininkų iki 9 metų amžiaus. Kaip užfiksavo kamera, žaidimo metu „Chessrobot“ sučiupo mažo priešininko pirštą. Matyt, Kristoferis skubėjo atlikti ėjimą.

Suaugusieji puolė gelbėti Kristoferį, nors „Chessrobot“ atkakliai atsisakė jį paleisti. Penktojo kanalo žiniomis, dėl šio incidento vaikui lūžo kaulas. Policija pradėjo tyrimą. Kaip „RIA Novosti“ sakė Maskvos šachmatų federacijos viceprezidentas Sergejus Smaginas, Kristoferis rimtų sužalojimų nepatyrė ir net nuvyko į apdovanojimų ceremoniją bei pasirašė dokumentus.

 

„Berniukui viskas gerai. Ant piršto uždėjo gipsą, kad greičiau sugytų. Taip, yra tam tikros saugos taisyklės ir vaikas, matyt, jas pažeidė“, – dalijosi jis.

(12)
(5)
(7)

Komentarai (2)