A. Kochas: „Susitelkęs ties Ukraina, pasaulis nepastebi žymiai pavojingesnių procesų, kurie jau vyksta – rudenį gali prasidėti tikra katastrofa“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vanduo4 2022-08-02 21:50
Labai jau paviršutiniškos jo pastabos: 1. Karo atveju nutruks ekonominiai ryšiai, o tai atitinkamai paveiks: a) JAV daugiau importuoja nei eksportuoja, todėl importo trūkumą pakeis vidaus gamyba, o tai tik į naudą. Beje jos duųjų eksportas ik didėja - papildomos pajamos; b) EU importas ir eksportas daugmaž subalansuotas, tad nutrūkus importui, daug vietos atsiras vietos gamintojams (pvz,: Kiniški batai užima ~60% EU batų rinkos), belieka išspręsti energetinį klausimą; c) Kinija daugiau eksportuoja nei importuoja, tad eksporto nutrūkimas - tiesus kelias į recesiją (Ekonomikos augimas jau dabar siekia tik 0.4%), o vidaus vartojimas dėl mažų atlyginimų yra ribotas. d) Rusijos ekonomika apskritai priklausoma nuo technologijų importo ir žaliavų eksporto, tad gresia akmens amžius. : manyčiau jog ekonominę sveikatą dabartiniame pasaulyje apsprendžia būtent vidaus vartojimas, o vakaruose jis labai stiprus; 2. Pandemijos grėsmė - ji pavojinga visoms valstybėms, tad Ukrainoje sirgs tiek rusai, tiek ukrainiečiai, NEBENT - buvo straipsnis apie genetinį virusą, kuris žudo tik tam tikrus asmenis. Gal būt rusai sukūrė kažką, kas žudo visus tik ne rusus? 3. Badas - tai gali sukelti naują migracijos bangą, bet EU neturėtų badauti - vien Ukraina ją išmaitintų; 4. Kariniai konfliktai: a) Kinija yra ekonominės krizės slenksčio ir JAV tai žino, todėl ir spaudžia Kinus imtis veiksmų pirmiems, nes pulti yra sunkiau nei gintis; b) Rusijos armija jau parodė jog negali nieko, tad jos agresija lokalizuota; c) Naujų karo židinių plėtra - va čia sunkiau prognozuojama situacija: Turkija-Kurdai, Azerbaidžanas-Armėnija, Serbija-Kosovas, Sirija, Irakas - tai veda prie sienų perbraižymo, o tam turi griūti imperijos.
donatasv 2022-08-02 21:52
Visų pirma korona jau nebetokia pavojinga kaip pradžioje. Užsikrėsti paprasčiau bet komplikacijos jau ne tokios baisios. Mirčių neišvengsi kaip ir nuo gripo, bet kelt paniką manau kolkas nėra reikalo. Pučia burbulą ir tiek reikia vertinti ne tokių šikpuodžių nuomonę, bet realiai kiek užimta lovų ligoninėse. Praeitais metais sergančių buvo daug, bet ligoninės nebuvo perpildytos kaip pradžioje.