„SSRS tautos vėl gyvens drauge“. Medvedevas pažadėjo ištaisyti „lemtingąją 90-ųjų klaidą“, prijungdamas Gruziją ir Kazachstaną, tačiau žinutę pašalino  ()

Kai nežinai, skambinti varpais, ar skambinti į Vasaros 5.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2022-08-03 „SSRS tautos vėl gyvens drauge“. Medvedevas pažadėjo ištaisyti „lemtingąją 90-ųjų klaidą“, prijungdamas Gruziją ir Kazachstaną, tačiau žinutę pašalino  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

RF Saugumo tarybos vadovo pavaduotojas Dmitrijus Medvedevas pareiškė, iki prijungimo prie Rusijos imperijos, Gruzija „išvis neegzistavo, o Kazachstanas — dirbtinė valstybė, ir pažadėjo ištaisyti „lemtingą klaidą“, įvykusią dešimtojo dešimtmečio pradžioje. Jis publikavo žinią savo paskyroje „VKontakte“, tačiau paskui jį pašalino, o jo padėjėjas Olegas Osipovas pareiškė, kad į puslapį buvo „įsilaužta“.

Publikacijoje Medvedevas pabrėžia, kad Rusija „nepagailės nei jėgų, nei lėšų“, kad visos SSRS tautos vėl gyventų „draugiškai ir suprasdamos viena kitą“. Saugumo tarybos vadovo pavaduotojas ir vėl pasisako apie „Kyivo išlaisvinimą“ ir „nacionalistus“, o taip pat žada, kad Rusia (Medvedevas naudoja būtent šį pavadinimą — The Insider) vėl taps vieninga, galinga ir nenugalima.

Pasak Medvedevo, Gruzija tiesėsi link Rusijos, nes suprato, kad ši buvo jos vienintele sąjungininke „priešiškoje musulmoniškų valstybių apsuptyje“. Dabar, Medvedevo nuomone, situacija kartojasi ir tvirtina, kad Šiaurės ir Pietų Osetija, Abchazija ir Gruzija gali susivienyti „tik vieningos valstybės su Rusija sudėtyje“. Kalbėdamas apie Kazachstaną, politikas vadina jį „dirbtine valstybe“ ir apibendrina, kad kol ten neateis rusai, „tvarkos nebus“.

 

Saugumo tarybos vadovo pavaduotojo padėjėjas tą patį rytą žurnalistams pareiškė, kad į Medvedevo puslapį buvo įsilaužta.

„Paskutinis įrašas „VKontakte“, kurį publikavo Dmitrijus Anatoljevičius, buvo skirtas kao jūreivių pasveikinimui KJP dienos proga. O kas įsilaužė į puslapį, rašė ir publikavo pašalintą tekstą, išsiaiškins „VK“ administracija ir tie, kam priklauso“.
 

 

Kodėl „piktavalis“ publikavo tik vieną įrašą apie Gruziją ir Kazachstaną, Osipovas nepaaiškino.

Nepaisydamos Medvedevo fantazijų, nei Kazachstanas nei Gruzija jokių „klaidų ištaisymų“ ir „išgelbėjimo“ nelaukia. Be to, šios šalys nepripažįsta Rusijos okupuotų teritorijų. Birželio 17 dieną Kasym-Žomart Tokaevas, PTEF sėdėdamas greta Putino, „DLR“ ir „LLR“ pavadino „kvazivalstybėmis“ ir pareiškė, kad Kazachstanas jų nepripažins. Jis pridūrė, kad Kazachstanas nepripažįsta nei Taivano, nei Kosovo, nei Pietų Osetijos, nei Abchazijos. Putinas Tokavo pareiškimo nekomentavo. Po Tokaevo atsakymo į klausimą apie Kazachstano požiūrį į „specoperaciją“, dviejų prezidentų plenarinę diskusiją vedusi propagandistė Margarita Simonjan padėkojo už atvirumą. Savo ruožtu Kazachstano prezidentas priminė Simonjan jos vyro, televizijos laidų vedėjo Tigrano Keosajano, kaltinusio Kazachstaną „gudrašikniškumu“, kurį Rusija neva išgelbėjo nuo betvarkės, ir grasinusio šaliai dėl gegužės 9-osios parado atšaukimo, žodžius. Tokaevas pavadino tokius pareiškimus nekorektiškais.


theins.ru




(4)
(0)
(4)

Komentarai ()

Susijusios žymos: