Lietuvos startuoliai pasibaisėję, ką pastarosiomis dienomis išdarinėja stambusis Lietuvos verslas: „dėl elgesio tiesiog gėda“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

gytis13 2022-09-14 09:06
Vienu žodžiu dagyvenom iki to kad iš principo turi turėti nuosavą elektrinę..O gal kada nors ateis laikai kad norint taisyti dantis reiks nuosavo dantų kabineto?
sub 2022-09-14 09:34
Visiškai palaikau startyuolius, didieji verslininkai yra gobšūs, apsukrūs ir nesąžiningi. Kai tik bėdos, neiško variantų kaip persiorientuot ar kažką pakeist, o pastoviai prašo išmaldos iš valdžios. kodėl verslas svarbesnis nei žmonės? Be žmonių gi būtų 0 verslo, be žmonių šalies ir valdžios nebūtų.
magic 2022-09-14 12:35
Problema Nr1 - mokesčių sistema Lietuvoje labai apgailėtina. Čia ne aš sugalvojau, o tie investuotojai, kurie iš tolo Lietuvą aplenkia. Tie didesni verslai, kurie šiaip ne taip įsitvirtina, jų mentalitetas super kapitalizmas. Tokie maximiniai ir kiti panašūs antkainius užkelia po 400-600 % Ir kartu dvasingai rėkia - degalai ir kuras pabrango, visur viskas pabarango, o kur dar karas... Svarbiausia, darbuotoją ant minimumo +-100€ neatleisti, valstybė bankrutuos. Beja, kai valdai žiniasklaidą ir vienu metu rodai per abu žinių kanalus tą patį ir tuo pačiu metu, piliečiai tiesiog patiki ir sukuria negatyvų burbulą savo darbe įtraukdami kitus, kurie nori būti happy. O čia suveikia bandos instinktas.
kestutisz 2022-09-14 12:37
Labai įdomu, iš tų https://unicorns.lt/lt/nariai matau tik 2 įmones kur kažką apčiuopiamo (baldus, saulės paneles?) gamina galbūt čia (arba Lenkijoje su 10cnt/kW? čia dar klausimas ar gamina, ar tik veža). Net serverius kaži ar kas turi čia, o ne kažkur clouduose. O problema gi dėl kurios skundžiasi tie didieji baisieji verslininkai - kad elektra čia tai praktiškai brangiausia, ir tai mol ya geriausia kas nutiko Lietuvai, be jokios priimamos kritikos. https://www.nordpoolgroup.com/en/maps/#/nordic / https://i.imgur.com/qzy5VE0.png Realiai galėčiau gerbti netgi konservus jei vietoj mekenimo ir ten kažkokių paradoksų tiesiog pasakytų - kaltas, žiūrėsiu ką darysiu, o ne ieškoti "balsų iš liaudies" kurie čia dabar už juos piktinasi nesuprantingumu.
immortallt 2022-09-14 14:26
Iš kur jūs tą 10ct/kWh traukiate? TIk gyventojams, ir tik iki 2000 kWh/metus, ir dabartiniame kainų lygyje, kas bent 2021 m. pabaigoje buvo ~0,16€/kWh. Turėjo po naujų kelti. Magic, taip, taip, guoskis, LT mokesčių sistema blogiausia AIšku jinai bloga, bet ne verslui. Darbuotojui. Verslui iš esmės dzin tokia kokia jinai yra, neišsiskirianti kas siejasi su pelno apmokestinimu. Reinvesticijoms nėra išlygų, kas mažina patrauklumą, bet esmės nekeičia.
immortallt 2022-09-14 14:28
Galvoji, jei turėsi nuosavą dujinę elektrinę bus pigiau? Galvoji dabar nėra ekstremali ir unikali situacija, kuri daugiau nepasikartos artimiausius bent 100 metų? O šiaip keistas verslo verkimas dėl elektros kainų, tarsi konkurentai su kitokia kaina dirba. Ta pati Lenkija, jei įgyvendins tai ką skelbia, nuneš visą jų biudžetą. Elektros kompensacijoms reikės daugiau nei visai socialinės paramos ir sveikatos sistemai kartu sudėjus.
gytis13 2022-09-14 14:43
Gerb. Immortal, mano komentare nepasakyta kokio tipo elektrinę reikia turėti vartotojui. O esant dabartinėms elektros kainoms apsimoka daug elektros gavimo būdų.
kestutisz 2022-09-14 14:59
Galvoju, kad ši krizė nėra kažkuom išskirtinesnė ar ekstremalesnį nei praėjusi. Ir tuo pat tikiu jog dar kokia mažytė potenciali krizelė gali vėlgi virsti didžiule su tokiu "valdymu". Ir dėl nuosavos turbinos - taigi tas pats kreivas ministras kažką mekeno, jog siūlėsi užkurti pigiau Elektrėnų turbiną nei ta tada baisi "rinkos" kaina ir "rinka nepriėmė", vadinasi pigiau būti gali. Nors ką ten turbina, koks 16kwh generatorius su 4Ltr dyzelio/h tai čia ~0.5e/kwh gaunas, gal jau serverinės kur generatorius statėsi rezervui - jau tapo oficialiai degalinėmis (ten kažkoks juokingas limitas berods ar ne 2t kad tik gali laikyt, kad su švogerizacija nekonkuruotų) ir juos naudoja tam tikrom valandom kaip pagrindinį resursą :)
immortallt 2022-09-14 15:13
gytis13, tai ir pabaik mintį iki galo. kestutiz, tikrai nėra kitokia? Tau granata nuo lėktuvo turbūt irgi nesiskiria? Jos valdymu? Tu kritikuoji, kad per mažai subsidijuoja, nesigilindamas į tai, ką tos subsidijos duos - skolą lygią BVP per metus, dar padidėjusį dujų vartojimą, ir sužlugusią valstybę. Aš kritikuoju subsidijavimą energijos visiems iš viso. Energiją jei taupytume, nebūtų tokių kainų. O dabar ne tik energijos vartojimas nesumažėjo, o dar ir išaugo. Ministras nieko nepasakė, o Ignitis atsakomybės kratosi. Esmė ta, kad jie nebuvo pateikę pasiūlymo tik valandą gaminti elektros iki 1 MWh. NEBUVO. Aukciono valdytojas negali priimti pasiūlymo, kurio nebuvo. Ignitis turėjo savo kainodaroje padengti pilną spektrą ir turėti kainos pasiūlymą, kuris dengtų ir tą iki 1 MWh elektros poreikį. Kadangi kreivarankiai yra - nepadarė taip, o tada puolė ieškoti durnių. Taip pat Elektrėnų negali pakurti dėl vienos valandos. O jų elektros gamybos savikaina, tik dujų kaina, dabar kažkur 600€/MWh. Kur dar ATL, įrangos remonto kaštai dėl paleidimo, ir pan. Dar pasakysi, kad Lietuva visoje Europoje sukėlė energinę krizę. Kaltų visi nori ieškoti, bet niekas į save nenori pasižiūrėti.
HardAxe 2022-09-14 17:06
bet paziurejus pvz rugsejo 8 nera isskirtinai blogai pas mus. Dar savaitė atgal irgi nieko išskirtinio. Gal tik lenkija išsišoka. O šiandien/ryt Danija su vėjo malūnais daug pigios elektros generuoja, turbūt tai numuša pietinę rinką.